StoryEditorOCM
Crna kronikau pritvoru je

Pištoljem igračkom počinio čak 43 razbojništva: maskiran upadao u trgovine, ljekarne, pošte, kioske, benzinske...

Piše hina
25. srpnja 2023. - 20:10

Sudac zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor 42-godišnjaku koji je osumnjičen da je na području Zagreba, od svibnja 2021. do 21. srpnja 2023., počinio 43 razbojništva koristeći pritom pištolj igračku, izvijestilo je u uzorak tužiteljstvo.

Državno odvjetništvo (DORH) preciziralo je da je sudac istrage, na prijedlog zagrebačkog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva, odredio pritvor 42-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužiteljstvo sumnjiči 42-godišnjaka da je u 43 navrata počinio razbojništva u raznim trgovačkim društvima, benzinskim postajama i domovima zdravlja. Pritom je, ističe tužiteljstvo, prijetio djelatnicima metalnim pištoljem igračkom te uzimao i u svoju korist zadržavao različite novčane iznose.

Zagrebačka policija je prošlog petka uhitila 42-godišnjaka, nakon što je opljačkao ljekarnu u Rapskoj ulici. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 42-godišnjak počinio 43 razbojništva, od čega su tri ostala u pokušaju.

Policija je dodala da je razbojnik opljačkao trgovine, ljekarne, pošte, kioske, benzinske postaje i to maskiran zimi kapom, a ljeti šiltericom.

Po ulasku u prostor, s pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci, od zaposlenika bi zatražio novac koji bi mu oni predavali zbog straha i bojazni za vlastiti život.

Policija je potvrdila da se radi o pištolju igrački, što zaposlenici u trenutku pljačke nisu mogli uočiti zbog stresne i opasne situacije po njih.

Ukupna materijalna šteta je oko 24.886 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:04