StoryEditorOCM
SplitNEMA LABAVO

Splitsko tužiteljstvo želi zatvor za torcidaša zbog transparenta s odsječenom glavom Bruna Marića, ali postoji kvaka...

Piše T. Ga.
9. ožujka 2024. - 09:40

Prijetili li ipak pritvor 20-godišnjem torcidašu iz Podstrane koji je na sjevernoj tribini poljudskog stadiona tijekom utakmice Hajduk - Istra držao transparent s odsječenom glavom Bruna Marića, donedavnog šefa sudačke organizacije HNS-a?

Splitsko tužiteljstvo, naime, inzistira da navijača želi vidjeti na Bilicama. Žalili su se na rješenje suca istrage koji mu nije htio odrediti istražni pritvor, kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tražilo zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Uhićen torcidaš koji je držao transparent s odsječenom glavom Bruna Marića: malo je nedostajalo da završi na Bilicama

image
Nikola Vilić/Cropix

Sudac mu je umjesto istražnog pritvora odredio mjere opreza zabrane posjećivanja Hajdukovih utakmica na području cijele države i javljanje u policijsku postaju jednom tjedno.

Za ovo kazneno djelo mladiću prijeti do tri godine zatvora. Već je dva puta bio prekršajno osuđivan radi kršenje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima jer je na ulazu u stadion zatečen s kapom "fantomkom", te jer je kao maloljetnik na utakmici držao bengalku.

Evo što je objavilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

- Zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu u četvrtak je provela dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina (20) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak 2. ožujka 2024. na gradskom stadionu u Splitu tijekom nogometne utakmice koju je gledao veći broj ljudi, zajednički i dogovorno s drugim, za sada nepoznatim osobama, poticao na nasilje prema drugoj osobi, odnosno istaknuo zastavu sa sadržajem koji je poticao na nasilje prema jednom nogometnom sucu.

image
Ronald Goršić/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage nije prihvatio taj prijedlog već je osumnjičeniku naložio mjeru opreza zabrane posjećivanja svih stadiona u Republici Hrvatskoj tijekom održavanja utakmica jednog nogometnog kluba, kao i obveznog javljanja policiji jedanput tjedno. Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv takvog rješenja suca istrage - stoji u objavi ODO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:16