StoryEditor
Gastrookusi koje pamtimo

Tko od vas nije jeo ovo jelo? Simbol je ljeta, a uz ovaj recept vaše nepce će se vratiti nazad u prošlost

Piše Native Studio SD
17. rujna 2020. - 11:33
Shutterstock 

Operite 6 balancana i popržite ih na 6 žlica maslinova ulja sa svih strana dok ne omekšaju. Prerežite ih po sredini uzduž i punite nadjevom. Prije punjenja sredinu poprženih balancana lagano udubite žlicom.

Nadjev: u posudu stavite 4 žlice mrvica, 6 češnja protisnuta češnjaka, vezicu sitno nasjeckana peršina, 3 žlice ribana parmezana, soli, papra i 3 žlice maslinova ulja. Dobro promiješajte i time punite balancane.

Dolijte vode da prekrije balancane i kuhajte 1 sat na laganoj vatri. Češće posudu protresite.

Sastojci:
  • 6 balancana
  • 6 žlica maslinova ulja
  • Nadjev:
  • 4 žlice mrvica
  • 6 češnja češnjaka
  • vezica peršina
  • 3 žlice parmezana
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol i papar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 03:57