StoryEditorOCM
ŽupanijaROGOZNIca

Nisu svi zadovoljni radovima; Jedan od nezadovoljnika je i općinski vijećnik Boris Abaza: Nova riva 'pojest' će parking

Piše Vedrana Stočić
21. studenog 2018. - 14:46

Članak u Slobodnoj Dalmaciji od 19. 11. 2018. o radovima na rogozničkoj rivi ima nekoliko netočnosti, koje želim ispraviti. Teška mehanizacija ne uklanja staro opločenje na svim javnim površinama. Neki ugostiteljski moćnici stali su u obranu svojih terasa kao da su zaštićeno arheološko dobro i ne dopuštaju pristup izvođaču radova – piše u javnom priopćenju nezavisnog općinskog vijećnika Borisa Abaze, koji je u rogozničko Općinsko vijeće ušao s liste SDP-a.

– Tipiziranje izgleda terasa i sadržaja na njima neće se provesti jer izvršna vlast popušta podobnima, pa je tako moguće da i dalje na terasama budu klupe izrađene od profila s otpada ili od slavonske hrastovine, koje bi svojim dizajnom trebale krasiti terase u Alpama, a ne u Dalmaciji. Nisam primijetio – ističe Abaza – napor izvršne vlasti da se terase tipiziraju i estetski prilagode minimalističkoj ideji izvedbe trga i novog dijela rive.

Po njegovu mišljenju, nastavak radova na rivi u dužini od šezdesetak metara samo je vatrogasna mjera koja bi trebala umiriti HDZ-ove birače i uvjeriti ih da je njihova izvršna vlast efikasna i učinkovita unatoč započetim, a nedovršenim projektima. Ističe da radovi na nedovršenom vrtiću stoje već tri godine, bez valjanog objašnjenja građanima i oporbenim vijećnicima. Također ne vjeruje da će dosadašnjom brzinom i planiranjem kompletna riva u dužini 400 metara biti gotova do 2020.

– Tvrdnja da će se popločenje raditi kamenim kockama dolita je netočna. Kamene kocke kojima je popločan dovršeni trg nije dolit, nego kamen mironja, pa sumnjam da će ta jeftinija verzija biti stavljena i na novi dio rive – javno se pitam koja je klasa kamena plaćena, a koja se stvarno ugrađuje.

Abaza upozorava na to da će buduće uređenje rive reducirati veliki dio parkirnih mjesta. Dobro je što će prometa na rivi biti manje, međutim, loše je što nisu osigurana alternativna parkirališta. Boji se da će i na novouređeni dio rive nasrtati automobili, kao i na novi trgu jer nisu predviđena parkirna mjesta za dostavna vozila. Nada se da će ovaj put oborinske vode biti kvalitetno riješene i da za malo jače kiše podrumski prostori i ugostiteljski objekti na rivi neće više plaviti.

– Naš proračun curi na svečane ručkove koji se mjere u desecima tisuća kuna, na izgradnju lovačkog doma, na uhljebljivanje službenika kojih je svake godine sve više, na nepoštovanje projektnih dokumentacija, na izbor nekvalitetnih nadzornih inženjera… Zbog svega uređenje šezdesetak metara rive nije nikakav argument za uspješnost izvršne vlasti – zaključuje Abaza.

26. travanj 2024 12:26