StoryEditorOCM
Svijetteorija zavjere

Veliki broj Amerikanaca vjeruje da je veza Taylor Swift s Travisom Kelceom izrežirana u svrhu podrške Joeu Bidenu

Piše Vijesti sd
15. veljače 2024. - 11:27
Taylor Swift na prošlim je izborima podržala Bidena i pozivala mlade da izađu na izbore pa se našla na meti republikanacaValerie Macon/Afp

Izborna je godina u Sjedinjenim Američkim Državama i puno se toga poduzima za sve veći broj glasova, pa i najbizarniji pozezi i teorije.

Otprilike jedna trećina republikanaca kaže kako vjeruje da je Taylor Swift uključena u tajne vladine napore da pomogne Joeu Bidenu da pobijedi na predsjedničkim izborima 2024. godine, pokazala je anketa Sveučilišta Monmouth.

Apsurdna i neutemeljena teorija zavjere o kojoj je riječ, koja je popularizirana u desničarskim medijima uoči Super Bowla, tvrdi da je odnos Swift s nogometašem NFL ekipe Kansas City Chiefs Travisom Kelceom izmislila vlada kao dio opsežne zavjere psiholoških operacija. Cilj navodne zavjere je da pobjeda Chiefsa u nedjelju Swift pruži još veću "pozornicu" s koje može podržati Bidena, mijenjajući predsjedničke izbore 2024. u njegovu korist, piše Klix.ba.

image

Travis Kelce i Taylor Swift, za jedne ljubav, za druge zavjera Demokratske stranke

Afp

Iako je pop superzvijezda podržala Bidena uoči izbora 2020. i posljednjih godina poticala svoje obožavatelje da glasaju, nema činjeničnih dokaza koji bi poduprli teoriju zavjere koja je brzo prešla u javni diskurs.

Dok je nešto manje od pola (46 posto) odraslih anketiranih Amerikanaca izjavilo da su čuli nešto o teoriji zavjere, jedan od pet odraslih Amerikanaca (18 posto) rekao je da vjeruje u zavjeru, a 32 posto republikanaca smatra da je legitimna, pokazalo je istraživanje Monmoutha.

Značajno je, međutim, da 42 posto onih koji su rekli da vjeruju da je teorija zavjere istinita nisu čuli za nju prije nego što su bili kontaktirani za anketu, pokazujući ili pristranost prema predsjedniku ili sklonost teorijama zavjere.

image

I Donald Trump prozvao je Taylor Swift

Afp

Swift je tjednima napadana od glasnih zagovornika teorije, osobito utjecajnih ličnosti koje se zalažu za rubne desničarske ideologije, uključujući bivšeg kandidata za predsjednika Viveka Ramaswamyja, teoretičara zavjere Jacka Posobieca i desničarsku medijsku ličnost Bennyja Johnsona.

Uoči velike nedjeljne utakmice, bivši predsjednik Donald Trump pokušao je izvršiti pritisak na Swift, rekavši na svojoj društvenoj mreži da će mu biti "nelojalna" ako odluči podržati Bidenovo predsjedništvo.

"Sviđa mi se njezin dečko Travis, iako je možda liberal i vjerojatno me ne podnosi!", napisao je Trump.

image

Mladi vole Taylor Swift i Travisa Kelcea i to brine stratege republikanaca

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:56