StoryEditorOCM
SvijetUžas u tvornici

Netko je bacio higijenski uložak u krivu kantu, a onda se dogodio potpuni kaos: ‘Odmah se svi skidajte‘

Piše JL
7. srpnja 2023. - 23:31

Tri su osobe uhićene nakon što su zaposlenice u kenijskoj tvornici sira bile prisiljene skinuti odjeću kako bi provjerili tko ima menstruaciju. Menadžerica tvrtke Brown‘s Food Company okupila je radnice kako bi saznala tko je bacio iskorišteni higijenski uložak u pogrešnu kantu za smeće.

S obzirom na to da nitko nije priznao krivnju, natjerala ih je da se skinu, piše BBC.

Tvrtka je optuženu menadžericu suspendirala do zaključenja istrage. Senatorica Gloria Orwoba u ponedjeljak navečer je objavila snimku na Facebooku u kojoj govori o pozivu u pomoć koji je primila.

- Voditeljica je pronašla iskorišteni uložak u jednoj od kanti a, koliko sam shvatila, ta kanta nije bila namijenjena za odlaganje higijenskih uložaka.

Okupila je zaposlenice i pitala tko je odgovoran, a kad nije dobila odgovor, odlučila je na svoj način otkriti krivca kako bi ga mogla kazniti, rekla je Orwoba koja vodi kampanju protiv posramljivanja menstruacije, piše Jutarnji.

Slično se događalo i prije

Unatoč Orwobinim intervencijama, tvrtka nije uspjela riješiti problem sa zaposlenicama. Brown‘s Food Company je na službenoj internetskoj stranici objavio su da su žalosni te da to što je izvela zaposlenica ne odražava postupke tvrtke.

- Angažirali smo stručnjaka za žensko zdravlje da bi pomogli u senzibiliziranju osoblja, poboljšali komunikaciju i ojačali postojeće procedure i politike, navela je tvrtka u priopćenju.

Policija je lokalnim medijima rekla da je provedena temeljita istraga tijekom koje su ispitane žrtve prije nego što su uhitili troje osumnjičenika. Rekli su da su se slični incidenti već događali u drugim tvrtkama na tom području.

- Ustanovljeno je da ponižavajuće i sramotno postupanje traje već duže vrijeme.

Želim upozoriti sve poslodavce da će pravda uskoro biti zadovoljena, rekao je šef lokalne policije Philip Mwania.

Aktivisti tvrde da je posramljivanje menstruacije veliki problem u Keniji, a i sama senatorica Orwoba susrela se s diskriminacijom kad joj je u veljači naređeno da napusti parlament zbog očite mrlje od krvi na hlačama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:00