stdClass Object ( [id] => 1374632 [title] => Zbog Njegove žvrljotine s Fejsa SDP-ovci se pred novinarima našli u ozbiljnoj nevolji. Što im reći? Muka živa... [alias] => zbog-njegove-zvrljotine-s-fejsa-sdp-ovci-se-pred-novinarima-nasli-u-ozbiljnoj-nevolji-sto-im-reci-muka-ziva [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ima priča da su u nekom samostanu fratri voljeli obilato ručak zalijevati vinom. Kako je svakim danom pijančevanje bilo sve veće, a vina sve manje, gvardijan odluči da je s time dosta te zaprijeti da će strogo kazniti svakoga tko ubuduće iti spomene riječ vino. Izdržaše fratri junački bez kapljice dva ručka, al’ već treći dan iz potmule tišine jedan se odvaži i progovori: “Ma nema ručka do Njega, i nema Njega bez Njega, za ime i na slavu Boga, donesite ga za stol!”.

Na ovu priču pomalo podsjećaju izbori za hrvatski parlament godine Gospodnje 2024. Njegovo se ime ne spominje, a on je sveprisutan? Ako svi vidimo i čujemo Sveprisutnog, a po nalogu vrhovne vlasti i zajedno s njom se moramo praviti da ga nema, jesmo li trenutno svi mimikričari u ovoj izbornoj predstavi? Tj. fratri u samostanu od države. Hoćemo li imati pa nemati izbore za parlament? Hoće li samo neki ispasti iz izborne utrke? Imamo li predsjednika ili kandidata za premijera? Ako je trenutni predsjednik Zoran Milanović HDZ-ovu vlast usporedio s tragedijom pa još dodao da se zna kako tragedije završavaju, znači li to da ćemo se na kraju svi poubijati?

Ovaj se tekst piše zadnjeg dana radnog tjedna, a već dulje vrijeme uočili smo da je petak omiljen našem predsjedniku, jer on obično odluči taj dan izjaviti nešto što nekima uznemiri vikend. Iz petka u petak došli smo do onog prošlog kad je s Pantovčaka krenuo potres. Otada svaki dan tlo podrhtava i šire se pukotine. I stvarno se trese.

Ovog petka počelo je već rano prijepodne. Milanović se namjerio poručivati Europskoj uniji da će Hrvatska početi koristiti svoja prava kao što čine sve druge suverene države. Brisele, spavaš li mirno? Mi nipošto, jer dug je dan.

PONEDJELJAK: Zanimanje za izbore podignuto i najzadrtijim apstinentima

Vikend je protekao u novinarskom cijeđenju izjava od ustavnih i inih stručnjaka kako bi se doznalo može li predsjednik biti kandidat za premijera i nositelj izborne liste? Ima li Milanović plan? Koji su to planovi A, B i C o kojima govori Peđa Grbin? Već večer ranije Hajdaš Dončić je otkrio sve bitno. Milanović neće biti na listi, postat će premijer, a mandat za sastavljanje Vlade dat će mu predsjednik Sabora izabran iz nove većine. Čiča-miča, gotova je priča. Ostalo je pitanje što se po Ustavu smije, a što ne, što u njemu piše, a što ne piše, ali se podrazumijeva... I sve tako do ponedjeljka. Čekao se, dakle, Ustavni sud da pojasni u šta smo svi skupa upali. Novinari su bili ko napete puške od 11 sati pred zgradom, a ostatak države pred TV ekranima. Sucima dostavljaju pizze, pronijela se vijest u nedostatku drugih. Značilo je to da presuda neće tako skoro. A priša je povijesna. Imamo ustavne eksperte koji tri dana tumače vrhovni dokument. Može, ne može... Smije, ne smije... Članak 93., ili članak 94. ili 97.... Uglavnom, vrlo dobro za naciju čiji dobar dio je ištekan ili ne razumije ni elementarno. Dakle, ozdravljujuće za početak. Jer jedino što je bez ikakve dvojbe do danas poznato jest to da je Milanović podigao interes za izbore čak i zadrtim apstinentima. A to je već puno. Svaka njegova izjava, koliko god na momente bila natrpana stilskim figurama namijenjenima obrazovanijima, puni duše frustriranim masama. Kad hadezeovce naziva stajskim muhama i kokošima koje se dave od prašine njegove konjice malo se kome tko ih i sam prezire ne smiješe usnice. Pa čak i onima koji s oprezom ovih dana motre u što se sve može pretvoriti Milanović, a pogotovo ugrabi li stvarno priliku biti premijer. I aj sad pošteno recite spada li te hadezeovce sve to nakon što izviru sa svakog državnog i županijskog legla, u svakoj agenciji, u svakoj vatrogasnoj jedinici, u svakoj mjesnoj zajednici, nakon što nas desetljećima liječe i uče, i dijele nam papire, i tumače zakone i naprosto nam se godinama rugaju.

UTORAK: Redikulozne Grbinove pošalice sa ‘Z, uh, ne smijem izgovoriti’

Ustavni suci upozorili su SDP i Milanovića da ne smije bit na izbornoj listi i da ne smije isticat da je kandidat za premijera. I? Ništa se nije dogodilo osim što se SDP-ovci trude biti zabavni kad mu ne spominju ime, a on nastavio izazivački tamburati po svome. Naročito po ustavnim sucima taj dan. Grbinove pošalice sa “Z, uh, ne smijem izgovoriti” su redikulozne. Ipak, rejting im strelovito raste u najnovijim anketama. Ne smeta im ni odlazak nekih iz koalicije. Raspala se, naime, točno na mjestima gdje su razlike bile najveće. Najprije su izbacili Radničku frontu jer im je to, kako se doznalo, uvjetovala grupa strančica okupljena oko Fokusa da bi na kraju i oni sami otišli zajedno s IDS-om. IDS je čvrsto ukotvljen u Istri pa ih i nije baš briga, a ovi drugi će se morati dobro oznojiti da prijeđu izborni prag.

Čačić je, kao stari politički lisac s istančanim njuhom, ostao u koaliciji koja ima vrlo dobre izglede da se dočepa vlasti. Ukoliko u tome Milanovićeva koalicija ne uspije, bila bi to prava katastrofa jer prvi bi se, bojim se, dezintegrirao upravo SDP. A to nam, uz sve ono što većina o njima misli, nipošto ne bi trebalo. Prihvatljiv ishod za sve one koji se nadaju smjeni HDZ-a bio bi kad koalicija oko SDP-a ne bi mogla sama sastaviti Vladu. I kad bi njihov osioni i nepredvidljivi premijer imao kakvu-takvu kontrolu.

SRIJEDA: Zloduh godinama prati Plenkovića i remeti mu zadani karijerni pravac

Primijetili ste da i ovdje govorimo samo o Njemu. To je taj efekt da ne kažemo opijenosti. Nalit će nam svima glave i pijane nas povesti u bolju budućnost.

Onako usput primijetimo Plenkovića jer se naprosto prilično dere s govornica. Kad drži presicu, točno se može osjetiti kako novinari jedva čekaju da prestane s onim dosadnim nizanjem uspjeha svoje vlade, kako bi ga zaskočili pitanjima o nečemu što je friško izgovorio Milanović. Koji ga već godinama prati kao zloduh i remeti mu zadani karijerni pravac. Tako to bude s trijeznima i sračunatima. Već se nekad pojavi remetilački faktor u jednadžbi pa s*ebe cijeli zadatak.

U srijedu su, međutim, u ozbiljnoj nevolji pred novinarima bili i SDP-ovci. Vođa im je, naime, nažvrljao Fejsbuk status o tome kako trebamo postupati s izbjeglicama i migrantima kakvog se ne bi postidjeli ni u Mostu i Domovinskom pokretu. “Dobrodoša u seoske straže”, poručio mu je odmah Miro Bulj.

Ne znam, nisam stigao pročitati, vadili su se do jedan taj dan nakon što je od njih zatraženo da komentiraju vlastitog kandidata za premijera. Na svako razumno nezgodno pitanje vadili su se na upozorenje Ustavnog suda. Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred Domagojem Novokmetom. Ona da nije pročitala Milanovićev status, pa ni Mišel Jakšić sve do večernje emisije. Dajte, najte! Pamtit ćemo.

ČETVRTAK: Koga je to i zašto predsjednik poštedio svojih rafala?

Europsko vijeće dopustilo je otvaranje pristupnih pregovora s BiH. Plenković zadovoljan, al’ evo i Njega. Opet govori ono što nas većina misli: “Toj zemlji za pristupanje Uniji trebat će 500 godina, više nego što je bila pod Turcima”. I još: “SAD treba maknuti sankcije protiv hrvatskih političara iz BiH. Vlada nije dovoljno napravila da se ukinu te sankcije, trebalo je uzvratiti SAD-u”. Uvest će, kaže, protusankcije njihovim državljanima. Ajde! Udara gdje stigne, od Šeparovića preko bivše predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec do HDZ-ovih rektora, ministra Butkovića i njegova brata. Razmontirava ih i vrijeđa jednog po jednog. “Čuvajmo ono što smo stvorili u ove 34 godine – demokraciju, ustavni poredak i pravnu državu. Očito je da te vrijednosti više ne možemo uzimati zdravo za gotovo”, smireno poručuje Gordan Jandroković, još uvijek aktualni predsjednik Sabora. Ipak je ovo bila replika, a ne članak 238. A zdravo za gotovo sve od toga što je nabrojio da u Hrvatskoj imamo, dakle, demokraciju, ustavni poredak i pravnu državu, uzimaju samo budale. Ne da nemamo, nego smo upravo zato trenutno, blago rečeno, u rusvaju.

Njega je Milanović poštedio rafala. Svojta mu je. Eto, kako je rekao, ne želi ga ni usositi, što bi mu priredio kad bi sad dao ostavku pa bi zato morao preuzeti dužnost v.d. predsjednika, a onda ne bi mogao biti na izbornoj listi, što Jandrokoviću svakako ne odgovara. Ali tralalala, to smo već prošlog vikenda apsolvirali.

PETAK: Izbori, zmije, bande, šuma Striborova, japanska flota...

I ok, Milanović nije dao ostavku, a što dani više odmiču, jasno je da nije ni trebao. Čojstvo i junaštvo koje su od njega neki očekivali ionako su u nas na niskoj cijeni. Zapravo, u ovoj priči ničemu i ne služe. I evo ga! Petak je. Točno govori zašto neće dati ostavku, a na mogućnost mijenjanja datuma izbora spominje zmije i Šumu Striborovu, japansku flotu u Pearl Harbouru, kriminalce u Ustavnom sudu, nećete razbojnici i to... “Hrvatice i Hrvati, budite svjesni, suprotstavite se bandi. Idemo do kraja!”, reče. Šta ovo znači? Idemo se tući? Srdžbu mi boginjo pjevaj...

Ju, što je dotle došlo! Ima bit da je.

Pucačina je počela. Navodno u Turudićev auto. Idemo dalje!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Vođa im je, naime, nažvrljao Fejsbuk status o tome kako trebamo postupati s izbjeglicama i migrantima kakvog se ne bi postidjeli ni u Mostu i DP-u. ‘Dobrodoša u seoske straže’, poručio mu je odmah Miro Bulj. ‘Ne znam’, ‘nisam stigao pročitati’, vadili su se do jedan taj dan pred novinarima. Na svako razumno nezgodno pitanje vadili su se na upozorenje Ustavnog suda. Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred Domagojem Novokmetom. Da nije pročitala Milanovićev status... Pamtit ćemo! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Vođa im je, naime, nažvrljao Fejsbuk status o tome kako trebamo postupati s izbjeglicama i migrantima kakvog se ne bi postidjeli ni u Mostu i DP-u. ‘Dobrodoša u seoske straže’, poručio mu je odmah Miro Bulj. ‘Ne znam’, ‘nisam stigao pročitati’, vadili su se do jedan taj dan pred novinarima. Na svako razumno nezgodno pitanje vadili su se na upozorenje Ustavnog suda. Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred Domagojem Novokmetom. Da nije pročitala Milanovićev status... Pamtit ćemo! Pretres 0 8884 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-22 10:10:49 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-22 18:00:20 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-22 18:00:20 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Vođa im je, naime, nažvrljao Fejsbuk status o tome kako trebamo postupati s izbjeglicama i migrantima kakvog se ne bi postidjeli ni u Mostu i DP-u. ‘Dobrodoša u seoske straže’, poručio mu je odmah Miro Bulj. ‘Ne znam’, ‘nisam stigao pročitati’, vadili su se do jedan taj dan pred novinarima. Na svako razumno nezgodno pitanje vadili su se na upozorenje Ustavnog suda. Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred Domagojem Novokmetom. Da nije pročitala Milanovićev status... Pamtit ćemo! [metadata] => robots= author= title=Zbog Njegove žvrljotine s Fejsa SDP-ovci se pred novinarima našli u ozbiljnoj nevolji. Što im reći? Muka živa... page_title=Zbog Njegove žvrljotine s Fejsa SDP-ovci se pred novinarima našli u ozbiljnoj nevolji. Što im reći? Muka živa... [metakey] => pretres tjedna, Mirela Ahmetović, turudić, izbori [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/22\/26637384.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Damjan Tadi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Bilo je smije\u0161no gledati i slu\u0161ati Mirelu Ahmetovi\u0107, ina\u010de izravnu i o\u0161tru, kako vrluda pred novinarom Novokmetom. Ona da nije pro\u010ditala Milanovi\u0107ev status, pa ni Mi\u0161el Jak\u0161i\u0107 sve do ve\u010dernje emisije. Dajte, najte! Pamtit \u0107emo
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26637384_1920.jpg":"1920x1080","k_26637384_1280.jpg":"1280x1280","k_26637384_1024.jpg":"1024x1024","k_26637384_640.jpg":"640x640","k_26637384_480.jpg":"480x480","k_26637384_340.jpg":"340x340","k_26637384_220.jpg":"220x220","o_26637384_1280.jpg":"1280x853","o_26637384_1024.jpg":"1024x682","o_26637384_640.jpg":"640x426","o_26637384_480.jpg":"480x320","o_26637384_340.jpg":"340x226","o_26637384_220.jpg":"220x146","h_26637384_1280.jpg":"1280x854","h_26637384_1024.jpg":"1024x683","h_26637384_640.jpg":"640x427","h_26637384_480.jpg":"480x320","h_26637384_340.jpg":"340x227","h_26637384_220.jpg":"220x147","pp_26637384_1280.jpg":"1280x1628","pp_26637384_1024.jpg":"1024x1303","pp_26637384_640.jpg":"640x814","pp_26637384_480.jpg":"480x611","pp_26637384_340.jpg":"340x432","pp_26637384_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7411249 Threads: 4 Questions: 1529981043 Slow queries: 4652309 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110640089 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/zbog-njegove-zvrljotine-s-fejsa-sdp-ovci-se-pred-novinarima-nasli-u-ozbiljnoj-nevolji-sto-im-reci-muka-ziva-1374632 [printLink] => /vijesti/hrvatska/zbog-njegove-zvrljotine-s-fejsa-sdp-ovci-se-pred-novinarima-nasli-u-ozbiljnoj-nevolji-sto-im-reci-muka-ziva-1374632?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 642739 [name] => pretres tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-02 21:21:22 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-tjedna [link] => /tag/pretres-tjedna ) [1] => stdClass Object ( [id] => 614685 [name] => Mirela Ahmetović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-08-09 12:29:38 [main_article_id] => 0 [alias] => mirela-ahmetovic [link] => /tag/mirela-ahmetovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 501334 [name] => Turudić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => turudic [link] => /tag/turudic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 317666 [name] => IZBORI [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => izbori [link] => /tag/izbori ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Vođa im je, naime, nažvrljao Fejsbuk status o tome kako trebamo postupati s izbjeglicama i migrantima kakvog se ne bi postidjeli ni u Mostu i DP-u. ‘Dobrodoša u seoske straže’, poručio mu je odmah Miro Bulj. ‘Ne znam’, ‘nisam stigao pročitati’, vadili su se do jedan taj dan pred novinarima. Na svako razumno nezgodno pitanje vadili su se na upozorenje Ustavnog suda. Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred Domagojem Novokmetom. Da nije pročitala Milanovićev status... Pamtit ćemo! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zbog Njegove žvrljotine s Fejsa SDP-ovci se pred novinarima našli u ozbiljnoj nevolji. Što im reći? Muka živa... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/26637384.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Damjan Tadić/Cropix [mainImageDesc] =>

Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred novinarom Novokmetom. Ona da nije pročitala Milanovićev status, pa ni Mišel Jakšić sve do večernje emisije. Dajte, najte! Pamtit ćemo
 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/22/26637384.jpg [title] =>

Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred novinarom Novokmetom. Ona da nije pročitala Milanovićev status, pa ni Mišel Jakšić sve do večernje emisije. Dajte, najte! Pamtit ćemo
 

Damjan Tadić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ima priča da su u nekom samostanu fratri voljeli obilato ručak zalijevati vinom. Kako je svakim danom pijančevanje bilo sve veće, a vina sve manje, gvardijan odluči da je s time dosta te zaprijeti da će strogo kazniti svakoga tko ubuduće iti spomene riječ vino. Izdržaše fratri junački bez kapljice dva ručka, al’ već treći dan iz potmule tišine jedan se odvaži i progovori: “Ma nema ručka do Njega, i nema Njega bez Njega, za ime i na slavu Boga, donesite ga za stol!”.

Na ovu priču pomalo podsjećaju izbori za hrvatski parlament godine Gospodnje 2024. Njegovo se ime ne spominje, a on je sveprisutan? Ako svi vidimo i čujemo Sveprisutnog, a po nalogu vrhovne vlasti i zajedno s njom se moramo praviti da ga nema, jesmo li trenutno svi mimikričari u ovoj izbornoj predstavi? Tj. fratri u samostanu od države. Hoćemo li imati pa nemati izbore za parlament? Hoće li samo neki ispasti iz izborne utrke? Imamo li predsjednika ili kandidata za premijera? Ako je trenutni predsjednik Zoran Milanović HDZ-ovu vlast usporedio s tragedijom pa još dodao da se zna kako tragedije završavaju, znači li to da ćemo se na kraju svi poubijati?

Ovaj se tekst piše zadnjeg dana radnog tjedna, a već dulje vrijeme uočili smo da je petak omiljen našem predsjedniku, jer on obično odluči taj dan izjaviti nešto što nekima uznemiri vikend. Iz petka u petak došli smo do onog prošlog kad je s Pantovčaka krenuo potres. Otada svaki dan tlo podrhtava i šire se pukotine. I stvarno se trese.

Ovog petka počelo je već rano prijepodne. Milanović se namjerio poručivati Europskoj uniji da će Hrvatska početi koristiti svoja prava kao što čine sve druge suverene države. Brisele, spavaš li mirno? Mi nipošto, jer dug je dan.

PONEDJELJAK: Zanimanje za izbore podignuto i najzadrtijim apstinentima

Vikend je protekao u novinarskom cijeđenju izjava od ustavnih i inih stručnjaka kako bi se doznalo može li predsjednik biti kandidat za premijera i nositelj izborne liste? Ima li Milanović plan? Koji su to planovi A, B i C o kojima govori Peđa Grbin? Već večer ranije Hajdaš Dončić je otkrio sve bitno. Milanović neće biti na listi, postat će premijer, a mandat za sastavljanje Vlade dat će mu predsjednik Sabora izabran iz nove većine. Čiča-miča, gotova je priča. Ostalo je pitanje što se po Ustavu smije, a što ne, što u njemu piše, a što ne piše, ali se podrazumijeva... I sve tako do ponedjeljka. Čekao se, dakle, Ustavni sud da pojasni u šta smo svi skupa upali. Novinari su bili ko napete puške od 11 sati pred zgradom, a ostatak države pred TV ekranima. Sucima dostavljaju pizze, pronijela se vijest u nedostatku drugih. Značilo je to da presuda neće tako skoro. A priša je povijesna. Imamo ustavne eksperte koji tri dana tumače vrhovni dokument. Može, ne može... Smije, ne smije... Članak 93., ili članak 94. ili 97.... Uglavnom, vrlo dobro za naciju čiji dobar dio je ištekan ili ne razumije ni elementarno. Dakle, ozdravljujuće za početak. Jer jedino što je bez ikakve dvojbe do danas poznato jest to da je Milanović podigao interes za izbore čak i zadrtim apstinentima. A to je već puno. Svaka njegova izjava, koliko god na momente bila natrpana stilskim figurama namijenjenima obrazovanijima, puni duše frustriranim masama. Kad hadezeovce naziva stajskim muhama i kokošima koje se dave od prašine njegove konjice malo se kome tko ih i sam prezire ne smiješe usnice. Pa čak i onima koji s oprezom ovih dana motre u što se sve može pretvoriti Milanović, a pogotovo ugrabi li stvarno priliku biti premijer. I aj sad pošteno recite spada li te hadezeovce sve to nakon što izviru sa svakog državnog i županijskog legla, u svakoj agenciji, u svakoj vatrogasnoj jedinici, u svakoj mjesnoj zajednici, nakon što nas desetljećima liječe i uče, i dijele nam papire, i tumače zakone i naprosto nam se godinama rugaju.

UTORAK: Redikulozne Grbinove pošalice sa ‘Z, uh, ne smijem izgovoriti’

Ustavni suci upozorili su SDP i Milanovića da ne smije bit na izbornoj listi i da ne smije isticat da je kandidat za premijera. I? Ništa se nije dogodilo osim što se SDP-ovci trude biti zabavni kad mu ne spominju ime, a on nastavio izazivački tamburati po svome. Naročito po ustavnim sucima taj dan. Grbinove pošalice sa “Z, uh, ne smijem izgovoriti” su redikulozne. Ipak, rejting im strelovito raste u najnovijim anketama. Ne smeta im ni odlazak nekih iz koalicije. Raspala se, naime, točno na mjestima gdje su razlike bile najveće. Najprije su izbacili Radničku frontu jer im je to, kako se doznalo, uvjetovala grupa strančica okupljena oko Fokusa da bi na kraju i oni sami otišli zajedno s IDS-om. IDS je čvrsto ukotvljen u Istri pa ih i nije baš briga, a ovi drugi će se morati dobro oznojiti da prijeđu izborni prag.

Čačić je, kao stari politički lisac s istančanim njuhom, ostao u koaliciji koja ima vrlo dobre izglede da se dočepa vlasti. Ukoliko u tome Milanovićeva koalicija ne uspije, bila bi to prava katastrofa jer prvi bi se, bojim se, dezintegrirao upravo SDP. A to nam, uz sve ono što većina o njima misli, nipošto ne bi trebalo. Prihvatljiv ishod za sve one koji se nadaju smjeni HDZ-a bio bi kad koalicija oko SDP-a ne bi mogla sama sastaviti Vladu. I kad bi njihov osioni i nepredvidljivi premijer imao kakvu-takvu kontrolu.

SRIJEDA: Zloduh godinama prati Plenkovića i remeti mu zadani karijerni pravac

Primijetili ste da i ovdje govorimo samo o Njemu. To je taj efekt da ne kažemo opijenosti. Nalit će nam svima glave i pijane nas povesti u bolju budućnost.

Onako usput primijetimo Plenkovića jer se naprosto prilično dere s govornica. Kad drži presicu, točno se može osjetiti kako novinari jedva čekaju da prestane s onim dosadnim nizanjem uspjeha svoje vlade, kako bi ga zaskočili pitanjima o nečemu što je friško izgovorio Milanović. Koji ga već godinama prati kao zloduh i remeti mu zadani karijerni pravac. Tako to bude s trijeznima i sračunatima. Već se nekad pojavi remetilački faktor u jednadžbi pa s*ebe cijeli zadatak.

U srijedu su, međutim, u ozbiljnoj nevolji pred novinarima bili i SDP-ovci. Vođa im je, naime, nažvrljao Fejsbuk status o tome kako trebamo postupati s izbjeglicama i migrantima kakvog se ne bi postidjeli ni u Mostu i Domovinskom pokretu. “Dobrodoša u seoske straže”, poručio mu je odmah Miro Bulj.

Ne znam, nisam stigao pročitati, vadili su se do jedan taj dan nakon što je od njih zatraženo da komentiraju vlastitog kandidata za premijera. Na svako razumno nezgodno pitanje vadili su se na upozorenje Ustavnog suda. Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred Domagojem Novokmetom. Ona da nije pročitala Milanovićev status, pa ni Mišel Jakšić sve do večernje emisije. Dajte, najte! Pamtit ćemo.

ČETVRTAK: Koga je to i zašto predsjednik poštedio svojih rafala?

Europsko vijeće dopustilo je otvaranje pristupnih pregovora s BiH. Plenković zadovoljan, al’ evo i Njega. Opet govori ono što nas većina misli: “Toj zemlji za pristupanje Uniji trebat će 500 godina, više nego što je bila pod Turcima”. I još: “SAD treba maknuti sankcije protiv hrvatskih političara iz BiH. Vlada nije dovoljno napravila da se ukinu te sankcije, trebalo je uzvratiti SAD-u”. Uvest će, kaže, protusankcije njihovim državljanima. Ajde! Udara gdje stigne, od Šeparovića preko bivše predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec do HDZ-ovih rektora, ministra Butkovića i njegova brata. Razmontirava ih i vrijeđa jednog po jednog. “Čuvajmo ono što smo stvorili u ove 34 godine – demokraciju, ustavni poredak i pravnu državu. Očito je da te vrijednosti više ne možemo uzimati zdravo za gotovo”, smireno poručuje Gordan Jandroković, još uvijek aktualni predsjednik Sabora. Ipak je ovo bila replika, a ne članak 238. A zdravo za gotovo sve od toga što je nabrojio da u Hrvatskoj imamo, dakle, demokraciju, ustavni poredak i pravnu državu, uzimaju samo budale. Ne da nemamo, nego smo upravo zato trenutno, blago rečeno, u rusvaju.

Njega je Milanović poštedio rafala. Svojta mu je. Eto, kako je rekao, ne želi ga ni usositi, što bi mu priredio kad bi sad dao ostavku pa bi zato morao preuzeti dužnost v.d. predsjednika, a onda ne bi mogao biti na izbornoj listi, što Jandrokoviću svakako ne odgovara. Ali tralalala, to smo već prošlog vikenda apsolvirali.

PETAK: Izbori, zmije, bande, šuma Striborova, japanska flota...

I ok, Milanović nije dao ostavku, a što dani više odmiču, jasno je da nije ni trebao. Čojstvo i junaštvo koje su od njega neki očekivali ionako su u nas na niskoj cijeni. Zapravo, u ovoj priči ničemu i ne služe. I evo ga! Petak je. Točno govori zašto neće dati ostavku, a na mogućnost mijenjanja datuma izbora spominje zmije i Šumu Striborovu, japansku flotu u Pearl Harbouru, kriminalce u Ustavnom sudu, nećete razbojnici i to... “Hrvatice i Hrvati, budite svjesni, suprotstavite se bandi. Idemo do kraja!”, reče. Šta ovo znači? Idemo se tući? Srdžbu mi boginjo pjevaj...

Ju, što je dotle došlo! Ima bit da je.

Pucačina je počela. Navodno u Turudićev auto. Idemo dalje!

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Damjan Tadić/Cropix
Damjan Tadić/Cropix

Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred novinarom Novokmetom. Ona da nije pročitala Milanovićev status, pa ni Mišel Jakšić sve do večernje emisije. Dajte, najte! Pamtit ćemo
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/zbog-njegove-zvrljotine-s-fejsa-sdp-ovci-se-pred-novinarima-nasli-u-ozbiljnoj-nevolji-sto-im-reci-muka-ziva-1374632 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c16f44e89f8cd02c52a7ee9db2c5d32b0f001e89 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zbog+Njegove+%C5%BEvrljotine+s+Fejsa+SDP-ovci+se+pred+novinarima+na%C5%A1li+u+ozbiljnoj+nevolji.+%C5%A0to+im+re%C4%87i%3F+Muka+%C5%BEiva...%0A%0A+%0A%0A+%0A%0A+%0A%0A+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fzbog-njegove-zvrljotine-s-fejsa-sdp-ovci-se-pred-novinarima-nasli-u-ozbiljnoj-nevolji-sto-im-reci-muka-ziva-1374632 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fzbog-njegove-zvrljotine-s-fejsa-sdp-ovci-se-pred-novinarima-nasli-u-ozbiljnoj-nevolji-sto-im-reci-muka-ziva-1374632 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Vođa im je, naime, nažvrljao Fejsbuk status o tome kako trebamo postupati s izbjeglicama i migrantima kakvog se ne bi postidjeli ni u Mostu i DP-u. ‘Dobrodoša u seoske straže’, poručio mu je odmah Miro Bulj. ‘Ne znam’, ‘nisam stigao pročitati’, vadili su se do jedan taj dan pred novinarima. Na svako razumno nezgodno pitanje vadili su se na upozorenje Ustavnog suda. Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred Domagojem Novokmetom. Da nije pročitala Milanovićev status... Pamtit ćemo! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres

Zbog Njegove žvrljotine s Fejsa SDP-ovci se pred novinarima našli u ozbiljnoj nevolji. Što im reći? Muka živa...

Piše Silvana Uzinić
22. ožujka 2024. - 19:00
Bilo je smiješno gledati i slušati Mirelu Ahmetović, inače izravnu i oštru, kako vrluda pred novinarom Novokmetom. Ona da nije pročitala Milanovićev status, pa ni Mišel Jakšić sve do večernje emisije. Dajte, najte! Pamtit ćemo  Damjan Tadić/Cropix

Ima priča da su u nekom samostanu fratri voljeli obilato ručak zalijevati vinom. Kako je svakim danom pijančevanje bilo sve veće, a vina sve manje, gvardijan odluči da je s time dosta te zaprijeti da će strogo kazniti svakoga tko ubuduće iti spomene riječ vino. Izdržaše fratri junački bez kapljice dva ručka, al’ već treći dan iz potmule tišine jedan se odvaži i progovori: “Ma nema ručka do Njega, i nema Njega bez Njega, za ime i na slavu Boga, donesite ga za stol!”.

Na ovu priču pomalo podsjećaju izbori za hrvatski parlament godine Gospodnje 2024. Njegovo se ime ne spominje, a on je sveprisutan? Ako svi vidimo i čujemo Sveprisutnog, a po nalogu vrhovne vlasti i zajedno s njom se moramo praviti da ga nema, jesmo li trenutno svi mimikričari u ovoj izbornoj predstavi?...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 03:56