StoryEditorOCM
Hrvatskaupozorenje HAK-a

Vjetar radi velike probleme u prometu: u prekidu brojne brodske linije, ograničenja na Jadranskoj magistrali...

Piše Hina
6. siječnja 2024. - 22:34
Rijeka, 021223. Jako jugo na podrucju Kvarnera pred najavljenju promjenu vremena. Na fotografiji: jugo na moru. Snimio: Damir Skomrlj/CROPIXDamir Skomrlj/Cropix

Zbog vjetra je zabranjen promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s prikolicama na autocesti A7 Rijeka istok-Šmrika, te na dijelu Jadranske magistrale i na Krčkom mostu, a u prekidu su i brojne brodske linije, izvijestio je u subotu navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali promet je zabranjen između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zbog olujnog vjetra zabrana je izdana za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni. U priobalju puše jak vjetar.

Savjet vozačima je da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije te na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Komiža-Biševo, te trajektne linije: Sumartin-Makarska, Ubli-Vela Luka-Split. Ploče-Trpanj, Sućuraj-Drvenik, Prapratno-Sobra, Split-Vela Luka-Ubli.

U prekidu su i katamaranske linije: Pula-Zadar, Milna-Rogač-Split, Split Rogač-Milna, Sobra (Mljet)-Šipanska luka-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Split-Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Mali Lošinj-Cres-Rijeka;

Trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ne pristaje u luku Drvenik Mali, trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje ne pristaje u luku Kaprije a katamaran na liniji Jelsa-Bol-Split ne pristaje u Bolu, izvijestio je HAK.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:06