StoryEditorOCM
Hrvatskapoziv iz mosta

Iz DP-a glatko odbili Grmoju: ‘Ismijavali su nas i ponižavali, a sad zovu... Radi njih smo prosuli 10 mandata‘

Piše Ivanka Toma/JL
19. travnja 2024. - 11:36

U Domovinskom pokretu (DP) glatko su odbili poziv Nikole Grmoje iz Mosta na razgovore oko formiranja antiHDZ vlade, podsjetili kako je svojedobno Most odbio suradnju s njima, te da je sada za kasno za predomišljanja, piše Jutarnji list.

- Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antiHDZ Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku - objavio je Grmoja na X-u pozivajući na savez protiv HDZ-a.

- Vratimo se dva, tri mjeseca unazad. Tada je Domovinski pokret zvao Most u koaliciju. Ismijali su nas i ponižavali, a od koalicije nije bilo ništa pa smo posijali barem deset mandata - kazao je Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta napominjući kako su otrpjeli Mostovu odbijenicu i ponižavanje, te da sad više nema prostora za razgovore.

- Povlačimo se na osamu kako bismo osmislili naše pozicije. Pripremit ćemo naša pregovaračka načela, utvrditi minimalne i maksimalne pozicije, te pregovarački tim - kazao je Radić ne želeći otkrivati koje će uvjete za podršku HDZ-ovoj vladi postaviti DP.

image

Mislav Kolakušić, Mario Radić, Stipo Bartulica

Damjan Tadić/Cropix

- Jedino je sigurno da neću tražiti ministarstvo gospodarstva iako bi tu imao što pridonijeti - kazao je čelnik DP-a te još napomenuo kako nema govora o razjedinjavanju DP-a. Na pitanje ima li pokušaja "razbijanja" DP-a odgovorio je da "ako je i bilo takvih pokušaja, oni su u 24 sata prestali". Pojasnio je da su svi telefoni DP-ovaca bili na okupu i svi su znali tko je koga zvao i s kojim prijedlozima i ponudama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:54