StoryEditorOCM
Hrvatska‘stvaranje kaosa‘

Branko Bačić je otišao korak dalje; HDZ-ovac izjavio da Zoran Milanović može loše utjecati na turističku sezonu!?

Piše Hina
21. ožujka 2024. - 21:15

Nositelj HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinci Branko Bačić u četvrtak je optužio predsjednika Republike Zorana Milanovića i SDP da pokušavaju stvoriti politički kaos te je pozvao Milanovića da, ako želi biti kandidat za premijera, podnese ostavku na mjesto predsjednika države.

"Zoran Milanović i SDP pokušavaju napraviti politički kaos tako da najviši dužnosnik krši Ustav i zakone RH, te ga mi u HDZ-u pozivamo da, želi li biti kandidat za premijera, podnese ostavku na sadašnjoj dužnosti i uđe u političku utakmicu u kojoj postoje pravila i sudac", rekao je Bačić navečer u Splitu prije sastanka sa stranačkim kolegama iz 10. izborne jedinice.

Bačić je pozvao SDP i Milanovića da prestanu s pokušajima "razdora među ljudima" zbog nečega što je protuustavno, te je upozorio da pokušaj stvaranja kaosa može imati negativan učinak na turističku sezonu.

HDZ neće dozvoliti da se "spali država" radi osvajanja vlasti, rekao je Bačić te je izrazio nadu da u društvu i sustavu postoji dovoljno razuma i mudrosti koji će "spriječiti takav pokušaj".

Na pitanje novinara hoće li HDZ stvarati koaliciju na desnom spektru sa srodnim strankama, kao odgovor na koaliciju lijevih stranaka, Bačić je odgovorio kako je nakon Milanovićevih postupaka jasno da je na desnom političkom spektru jedino HDZ taj kojem treba dati glas.

"Nakon što je Milanović protuustavno ušao u predizbornu utakmicu, jasno je da je s desne strane jedni izbor - HDZ. Jer birači, čak i oni koji su dvojili, sad vide dramatičnu razliku između onog što radi HDZ i Andrej Plenković i onog što rade SDP i Zoran Milanović," ustvrdio je Bačić.

Dodao je da će najveći gubitnik biti SDP pošto je "ovakvim ulaskom u izbornu utakmicu Zorana Milanovića, SDP izgubio demokratski kapacitet."

Na večerašnjem sastanku u Splitu HDZ će razmotriti stranačke predizborne aktivnosti u 10. izbornoj jedinici.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:02