StoryEditorOCM
HrvatskaKOLINDINE FINANCIJE

Bivšoj predsjednici Hrvatske ide prilično dobro u biznisu: za 2023. godinu prijavila dobit od čak 146,9 tisuća eura

Piše Vanja Nezirović/JL
27. travnja 2024. - 18:24

I dok se HDZ-ovci bore za vlast, bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović ide prilično dobro u biznisu. Predala je financijsko izvješće za 2023. godinu i prijavila ukupan prihod od 219,3 tisuće eura, te dobit od čak 146,9 tisuća eura. Sav prihod je ostvarila na ‘izvozu‘, piše Jutarnji.

Grabar Kitarović je u poduzetničke vode krenula je krajem 2022. godine, kad je u Zagrebu registrirala tvrtku pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o. u kojoj je osnivačica i direktorica. Te godine prijavila je za manje od dva mjeseca postojanja prihod od 28,4 tisuće eura i dobit od 24,7 tisuća eura.

Tvrtka je osnovana sa sjedištem na adresi njezina zagrebačkog stana u Bauerovoj ulici, čija je jedina vlasnica. Tvrtka je registrirana za niz djelatnosti, ali one koje se uglavnom odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, promidžbu, poduku u govornoj komunikaciji... Društvo ima temeljni kapital u visini od 2654 eura, a sav prihod ostvarila je od prodaje.

image
Josip Moler/Cropix

Njezina tvrtka nema službenu internet stranicu već ponekad na društvene mreže Grabar Kitarović stavi neku objavu. Podsjetimo da se nedavno spominjala i kao direktorica u tvrtki u Engleskoj, zajedno s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem, no potom je otkriveno kako dvojac nije ni znao da su ih vlasnici tvrtke registrirali kao direktore jer su isprva trebali imati tek savjetničku ulogu.

Uglavnom, očito se Grabar Kitarović ne planira vratiti u političke vode, nego želi graditi vlastitu kompaniju. Sličnim putem krenuli su i drugi bivši političari, primjerice, Zoran Milanović je također nakon premijerske funkcije osnovao tvrtku, no u međuvremenu se vratio na Pantovčak, a isto je učinio svojedobno i Ivo Sanader koji je nedugo nakon toga zavšrio u Remetincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:24