StoryEditorOCM
Hrvatskahumanost na djelu

Apel obitelji za pomoć: ‘Naš Ivan je stradao u Tajlandu, troškovi prijevoza tijela su enormni, pomozite...‘

Piše Lada Novak Starčević/ JL
24. travnja 2024. - 11:31

Na Facebook stranici centra za bioterapiju Biotherapy Asia, čiji je osnivač i CEO Ivan Roca, koji je prošli tjedan preminuo u 53. godini od posljedica prometne nesreće na Tajlandu, objavljen je poziv za financijsku pomoć zbog silnih troškova koji su nastali tijekom njegovog bolničkog liječenja, ali i koji će trebati za posljednji ispraćaj.

Njegovi bliski suradnici molbu su naslovili ‘Dovedimo Ivana Rocu kući: Putovanje ljubavi i sjećanja od srca‘, a prenosimo je u cijelosti:

"Dragi prijatelji i zajednico, teška srca dijelimo vijest o smrti našeg voljenog prijatelja Ivana Roce, 19. travnja 2024. godine. Svojom dobrotom, mudrošću, humorom i nepokolebljivim duhom dotaknuo je živote mnogih. Iako on možda više nije s nama uživo, sjećanje na njega će zauvijek živjeti u našim srcima.

Dok se okupljamo kako bismo odali počast Ivanu, suočeni smo s teškim zadatkom da osiguramo da bude pokopan na mjestu koje je zvao domom. Nažalost, troškovi vezani uz konačne bolničke račune, aranžmane sprovoda i prijevoz iz Tajlanda u Hrvatsku su značajni, a mi se obraćamo našoj zajednici za podršku. Stvorili smo ovu akciju za prikupljanje sredstava kako bismo prikupili sredstva za Ivanov povratak kući, gdje će okružen svojom obitelji i voljenima pronaći mir. Svaki doprinos, bez obzira koliko velik ili mali, će nam pomoći da ostvarimo ovaj cilj.

Za doniranje posjetite ovaj LINK i doprinesite koliko možete.

Sljedeća dva tjedna ključna su za nas da dobijemo vašu podršku kako bismo osigurali da Ivan dobije zasluženo putovanje kući. Cijenili bismo ako biste mogli pomoći podijeliti ovu poveznicu sa svojom zajednicom. Neizmjerno smo zahvalni na vašoj podršci u ovom teškom trenutku. Zajedno možemo osigurati da Ivan dobije oproštaj kakav zaslužuje, okružen ljubavlju i uspomenama.

Hvala svakome tko održava Ivanov duh u našim srcima. S iskrenom zahvalnošću, Vivian, Charmaine, Mona, Regina, Anita & Biotherapy Asia tim".

Podsjetimo, Roca, koji je ostavio veliki trag kao redatelj i producent, a posljednjih 15-ak godina je bio ugledan bioterapeut na Tajlandu, stradao je 9. travnja u prometnoj nesreći na otoku Krabi, gdje je živio. Pao je s motora dok se vozio sa svojom partnericom, piše Jutarnji list.

Slomio je ključnu kost, rebra i ozlijedio pluća i baš kad se činilo da se počeo oporavljati, preminuo je u bolnici devet dana kasnije. Toga je dana trebao započeti fizikalnu terapiju, međutim, čim je ustao iz bolničkog kreveta je pao u komu iz koje se više nije probudio.

Obitelj planira njegovo kremiranje na Tajlandu, a čim srede sve papire, i ispraćaj u rodnom Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 15:51