stdClass Object ( [id] => 1324711 [title] => U Nizozemskoj je bio uspješan ugostitelj, a onda se vratio kući. I šokirao se: Sestra me potkrada, uzela mi je milijune! [alias] => u-nizozemskoj-je-bio-uspjesan-ugostitelj-a-onda-se-vratio-kuci-i-otkrio-da-ga-sestra-pljacka-ukrala-mi-je-milijune [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kad se, nakon 27 godina izbivanja iz Hrvatske i razvijanja ugostiteljske karijere u Nizozemskoj, rođeni Šibenčanin Milovan Mišo Pešić 2013. godine vratio "doma" u Hrvatsku i pokrenuo biznis s distribucijom najfinijih odležanih i fermentiranih steakova, osnovavši tvrtke "Musculus Caro" i "Beef shop", jedna od najvažnijih uloga u predstojećem poslu pripala je njegovoj sestri Vesni Slavici.

Desetak godina poslije, Mišo još ne može vjerovati što mu se godinama događalo, a da on to nije primijetio – sestra ga je, tvrdi, potkradala skinuvši mu od 2014. do 2022. godine s računa tvrtke "Musculus Caro" gotovo tri milijuna kuna!

Zbog toga je protiv nje krajem veljače prošle godine Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnio kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti te računalnog krivotvorenja, a oni su pokrenuli izvide koji još i danas traju.

– Sukladno vašem upitu, obavještavam vas da smo odmah nakon zaprimanja kaznene prijave zatražili od PU šibensko-kninske provođenje izvida, a koji su još u tijeku. Napominjem da su izvidi tajni – poručio nam je Branko Čvrljak, zamjenik županijske državne odvjetnice u Šibeniku.

Pešić u prijavi, koju posjedujemo, navodi kako osnovano sumnja da je njegova sestra "u razdoblju od 13. prosinca 2014. do 8. veljače 2022. godine, kao osoba kojoj je bilo povjereno cjelokupno obavljanje knjigovodstveno-računovodstvenih poslova, vođenje poslovnih knjiga i obavljanje svih transakcija trgovačkog društva MUSCULUS CARO d.o.o., u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, bez ikakvog pravnog temelja i bez znanja osnivača i direktora tog trgovačkog društva, zlouporabila vjerodajnice i USB-stickove koji su joj povjereni za obavljanje opisanih poslova te vršila neovlaštene isplate novca sa računa MUSCULUS CARO d.o.o. u korist svog osobnog računa i u korist računa svog knjigovodstvenog obrta KOCKA".

---

image

Mišo Pešić u razgovoru s našim novinarom

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

– Kakvi smo bili, pitate? Pa zajedno smo jeli, pili, plakali, takvi smo bili... Svi me pitaju kako nisam primijetija da mi toliku lovu uzima. Pa nije ona odjedanput uzela priko dva milijuna i 700 tisuća, nego mic po mic, "čokala" je to godinama... Pazi, ja sam kreativna osoba, razumin se u meso, al se ne razumin u knjigovodstvo i poreze i zato je ona bila tu kao osoba u koju sam ima bezgranično povjerenje, dao sam joj sve potrebne punomoći i stickove da može raditi posao – veli nam Mišo.

Prvo je počelo 2014. godine s manjim mjesečnim isplatama od po par tisuća kuna, svaki na ime putnih naloga, da bi se, primjerice u 2018. godini, isplate digle na po 30-ak i više tisuća kuna, a od 2020. godine pa do 8. veljače 2022. godine na ime "povrata pozajmica" s računa bratove tvrtke dizala je desetke tisuća kuna. Zanimljiv je podatak da je Slavica, prošle godine jedna od kandidatkinja natjecateljsko-kulinarskog reality showa "MasterChef", 2. veljače 2022. godine poslala mail svima u firmi u kojem se oprašta od kolega i navodi da su svi stickovi i certifikati kojima je baratala ugašeni.

"Skrećem pozornost vlasniku firme (bratu – nap. a.) da me prestanu nazivati nepoznate osobe s prijetnjom jer ću svaki takav i sličan potez shvatiti kao uznemiravanje i postupiti sukladno zakonu", navela je tada u dopisu.

Pet dana poslije s računa tvrtke podiže u dva navrata po 70 tisuća kuna na ime "povrata pozajmice". Bit će zanimljivo čuti kako će istražiteljima odgovoriti na pitanje odakle joj sve te silne stotine tisuća kuna koje je pozajmljivala bratovoj, vrlo profitabilnoj tvrtki. I kako je podignula novac nakon što su "stickovi i certifikati već bili ugašeni".

– Puno sam joj virova, milijun posto, ako ne mogu njoj, kome ću virovati. Uhvatio sam je par puta u neznanju šta se tiče posla, ali sve su to bile sitne stvari, a kako je prije vodila knjigovodstvo u školi, virova sam da zna šta radi. Ne znam puno o tome, al znan di triba pitati kad je nešto nejasno. Dakle, u prosincu 2021. godine došli smo u sukob kada sam ja imao ponudu da prodam neke stanove u Zagrebu iako se time inače ne bavim, a ona to baš nije znala napraviti. Angažirao sam neke ljude da to naprave kako triba i ona se usprotivila, a ja sam tek posli sazna zašto. Napravila je ugovor o nekoj kompenzaciji, ja sam to potpisao virujući joj i tu se stvorilo oko četiri milijuna i 200 tisuća kuna slobodne love da ona to skine, lagano u idućih par godina. Nešto smo se oko toga dopisivali i onda me je nazvala i brutalno izvriđala, nisam sebi moga doći, a svašta sam u životu vidija i doživija. Napala me u smislu šta ću ja njoj govoriti o poslu i slično. Tu smo se zakačili, nikome se nije javljala, nije ništa plaćala za firmu, blokirala mi je broj i morao sam uzeti novu knjigovotkinu. Obrt kojeg je imala ugasila je 31. 12. 2021., otišla je na godišnji i za to vrime skinila još 300, 400 iljada kuna na ime nekakvih pozajmica i slično. Kako je to radila? Primjerice, za ovaj misec dođe 400 tisuća kuna PDV-a, a ona kaže da je manje, recimo 200 tisuća. I ostane 200 tisuća keša koje ona poslije fakturira na svoje račune kao nekakvo savjetovanje i povrat pozajmica. Nova knjigovotkinja me je upozorila da pogledam ispis iz banke, da ima puno povrata pozajmica prema mojoj sestri. Kakve pozajmice, mislim se.... Bija je sajam u Splitu, a ja sam reka ženi da pogleda sve te izvode. Zove me i veli: "Jel sidiš ili stojiš?" Ja odgovaram da mi je gužva na štandu, neka kaže šta je. A ona meni govori da me je sestra pokrala i da mi je uzela priko dva milijuna i 700 tisuća kuna. Ne znam ni sam kako sam od šoka doša kući – govori nam Pešić u dahu.

---

image

‘Kakvi smo bili, pitate? Pa zajedno smo jeli, pili, plakali, takvi smo bili... Svi me pitaju kako nisam primijetija da mi toliku lovu uzima...‘

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

Dodaje i da je, kako bi prikrila tragove svoje prljave rabote, iz knjigovodstvenog programa kojim se služi njegova firma "Musculus Caro" izbrisala 2558 dokumenata vezanih uz financijsko knjigovodstvo te više od 200 dokumenata vezanih uz ulazne i izlazne račune i obračune PDV-a.

– Nije lako živiti s nečim šta radiš godinama i moraš prema drugim ljudima glumiti da je sve u redu, a ti jedini znaš šta radiš, znaš da kradeš. Zamisli, meni rođendan, ona pošalje taj dan poruku da mi čestita, a u isto vrime digne iz firme na taj dan, a da ja ne znan, 18 iljada kuna. Firma je, kao i sve drugo u državi, upala u probleme kad je 2020. godine došla korona, posao nam je pao preko 80 posto, svi smo se "stisnili" i pokušavali smo se izvući, bili smo na kolinima, a ona je tada uzela 500, 600 tisuća kuna. U to vrime sve je poslove radila od kuće u Bilicama, gdje je odnila poslovno računalo, pečate društava i USB stickove – govori nam Pešić, silno razočaran.

Kako stoji u kaznenoj prijavi, kreditni rejting društava pao je zbog pandemije i Pešić se počeo savjetovati s poreznim savjetnikom kako bi vratio rejting. Otkrio je da sestra nije poduzela odgovarajuće radnje radi zaštite poslovanja trgovačkog društva jer nije zatražila povrat prethodno preplaćenog iznosa PDV-a te je svojevoljno obavljala velike transakcije bez odobrenja direktora. Bila je nezadovoljna time što je "uključio poreznog savjetnika" i što ju je sve više ispitivao o tom dijelu posla.

Pešić misli da je dio ukradenog novca njegova sestra uložila u izgradnju kuće s bazenom u šibenskom prigradskom naselju Bilice te sumnja da je ostatak prenijela i na članove svoje obitelji.

– Ovo radim da bi ljudi znali šta se događa, iako ne očekujem da ću svoj novac dobiti natrag! – zaključuje naš sugovornik.

---

image

‘Zamisli, meni rođendan, ona pošalje taj dan poruku da mi čestita, a u isto vrime digne iz firme na taj dan, a da ja ne znan, 18 iljada kuna‘

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

Spomenimo i da je u dva navrata završio u šibenskoj policiji nakon što su ga sestra, a poslije i majka, prijavile za prijetnje, te su ti postupci, odnosno istraživanja još u tijeku. Zanimljivo je da je Vesna Slavica navela, uz ostalo, da joj je brat u prosincu 2021. godine stavio nož pod vrat jer nije "htjela kao njegov računovođa u poslu obavljati kriminalne poslove za njega knjižeći lažne račune". Kriminalne radnje na koje je, po njezinim riječima, bila prisiljena raditi nije nikad prijavila policiji, nego je dala otkaz, a prijetnje je prijavila tek desetak mjeseci kasnije.

Pokušali smo doći i do strane priče prozvane Slavice. Nakon ljubaznog javljanja, kad smo rekli zbog čega je trebamo, srdačan ton naglo je zahladio.

– Nemam ja veze s tim, nemojte me smetati, lijep pozdrav... – odbila nas je. Na konstataciju da su optužbe koje brat iznosi dosta ozbiljne, odgovorila je: – Ne znam ja ko šta iznosi, nemojte me smetati...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Mišo Pešić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Mišo Pešić 2 0 8268 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-20 08:11:28 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-23 09:37:52 [modified_by] => 3229 [publish_up] => 2023-09-22 11:03:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Vani je bio uspješni ugostitelj i onda se vratio kući. Sada je sestru prijavio za pljačku: Uzela je skoro 3 milijuna kn [metakey] => Milovan Mišo Pešić, Šibenik, Vesna Slavica [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25666177.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25666205.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25666202.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25666183.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25666169.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25666166.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25666165.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25666156.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25666159.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/20\/25666150.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Milovan Mi\u0161o Pe\u0161i\u0107\u00a0ka\u017ee da\u00a0ne mo\u017ee vjerovati \u0161to mu se godinama doga\u0111alo, a da on to nije primijetio. Za komentar smo nazvali i njegovu sestru...<\/p>","","","","

\u2018Kakvi smo bili, pitate? Pa zajedno smo jeli, pili, plakali, takvi smo bili... Svi me pitaju kako nisam primijetija da mi toliku lovu uzima...\u2018<\/p>","","

Mi\u0161o Pe\u0161i\u0107 u razgovoru s na\u0161im novinarom<\/p>","

Mi\u0161o Pe\u0161i\u0107 u razgovoru s na\u0161im novinarom<\/p>","

\u2018Zamisli, meni ro\u0111endan, ona po\u0161alje taj dan poruku da mi \u010destita, a u isto vrime digne iz firme na taj dan, a da ja ne znan, 18 iljada kuna\u2018<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25666177_1920.jpg":"1920x1080","k_25666177_1280.jpg":"1280x1280","k_25666177_1024.jpg":"1024x1024","k_25666177_640.jpg":"640x640","k_25666177_480.jpg":"480x480","k_25666177_340.jpg":"340x340","k_25666177_220.jpg":"220x220","o_25666177_1280.jpg":"1280x853","o_25666177_1024.jpg":"1024x682","o_25666177_640.jpg":"640x426","o_25666177_480.jpg":"480x320","o_25666177_340.jpg":"340x226","o_25666177_220.jpg":"220x146","h_25666177_1280.jpg":"1280x854","h_25666177_1024.jpg":"1024x683","h_25666177_640.jpg":"640x427","h_25666177_480.jpg":"480x320","h_25666177_340.jpg":"340x227","h_25666177_220.jpg":"220x147","pp_25666177_1280.jpg":"1280x1628","pp_25666177_1024.jpg":"1024x1303","pp_25666177_640.jpg":"640x814","pp_25666177_480.jpg":"480x611","pp_25666177_340.jpg":"340x432","pp_25666177_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25666205_1920.jpg":"1920x1080","k_25666205_1280.jpg":"1280x1280","k_25666205_1024.jpg":"1024x1024","k_25666205_640.jpg":"640x640","k_25666205_480.jpg":"480x480","k_25666205_340.jpg":"340x340","k_25666205_220.jpg":"220x220","o_25666205_1280.jpg":"1280x1920","o_25666205_1024.jpg":"1024x1536","o_25666205_640.jpg":"640x960","o_25666205_480.jpg":"480x720","o_25666205_340.jpg":"340x510","o_25666205_220.jpg":"220x330","h_25666205_1280.jpg":"1280x854","h_25666205_1024.jpg":"1024x683","h_25666205_640.jpg":"640x427","h_25666205_480.jpg":"480x320","h_25666205_340.jpg":"340x227","h_25666205_220.jpg":"220x147","pp_25666205_1280.jpg":"1280x1628","pp_25666205_1024.jpg":"1024x1303","pp_25666205_640.jpg":"640x814","pp_25666205_480.jpg":"480x611","pp_25666205_340.jpg":"340x432","pp_25666205_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2841","hd_25666202_1920.jpg":"1920x1080","k_25666202_1280.jpg":"1280x1280","k_25666202_1024.jpg":"1024x1024","k_25666202_640.jpg":"640x640","k_25666202_480.jpg":"480x480","k_25666202_340.jpg":"340x340","k_25666202_220.jpg":"220x220","o_25666202_1280.jpg":"1280x1894","o_25666202_1024.jpg":"1024x1515","o_25666202_640.jpg":"640x947","o_25666202_480.jpg":"480x710","o_25666202_340.jpg":"340x503","o_25666202_220.jpg":"220x325","h_25666202_1280.jpg":"1280x854","h_25666202_1024.jpg":"1024x683","h_25666202_640.jpg":"640x427","h_25666202_480.jpg":"480x320","h_25666202_340.jpg":"340x227","h_25666202_220.jpg":"220x147","pp_25666202_1280.jpg":"1280x1628","pp_25666202_1024.jpg":"1024x1303","pp_25666202_640.jpg":"640x814","pp_25666202_480.jpg":"480x611","pp_25666202_340.jpg":"340x432","pp_25666202_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1230","hd_25666183_1920.jpg":"1920x1080","k_25666183_1280.jpg":"1280x1280","k_25666183_1024.jpg":"1024x1024","k_25666183_640.jpg":"640x640","k_25666183_480.jpg":"480x480","k_25666183_340.jpg":"340x340","k_25666183_220.jpg":"220x220","o_25666183_1280.jpg":"1280x820","o_25666183_1024.jpg":"1024x656","o_25666183_640.jpg":"640x410","o_25666183_480.jpg":"480x307","o_25666183_340.jpg":"340x217","o_25666183_220.jpg":"220x140","h_25666183_1280.jpg":"1280x854","h_25666183_1024.jpg":"1024x683","h_25666183_640.jpg":"640x427","h_25666183_480.jpg":"480x320","h_25666183_340.jpg":"340x227","h_25666183_220.jpg":"220x147","pp_25666183_1280.jpg":"1280x1628","pp_25666183_1024.jpg":"1024x1303","pp_25666183_640.jpg":"640x814","pp_25666183_480.jpg":"480x611","pp_25666183_340.jpg":"340x432","pp_25666183_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1234","hd_25666169_1920.jpg":"1920x1080","k_25666169_1280.jpg":"1280x1280","k_25666169_1024.jpg":"1024x1024","k_25666169_640.jpg":"640x640","k_25666169_480.jpg":"480x480","k_25666169_340.jpg":"340x340","k_25666169_220.jpg":"220x220","o_25666169_1280.jpg":"1280x822","o_25666169_1024.jpg":"1024x658","o_25666169_640.jpg":"640x411","o_25666169_480.jpg":"480x308","o_25666169_340.jpg":"340x218","o_25666169_220.jpg":"220x141","h_25666169_1280.jpg":"1280x854","h_25666169_1024.jpg":"1024x683","h_25666169_640.jpg":"640x427","h_25666169_480.jpg":"480x320","h_25666169_340.jpg":"340x227","h_25666169_220.jpg":"220x147","pp_25666169_1280.jpg":"1280x1628","pp_25666169_1024.jpg":"1024x1303","pp_25666169_640.jpg":"640x814","pp_25666169_480.jpg":"480x611","pp_25666169_340.jpg":"340x432","pp_25666169_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2615","hd_25666166_1920.jpg":"1920x1080","k_25666166_1280.jpg":"1280x1280","k_25666166_1024.jpg":"1024x1024","k_25666166_640.jpg":"640x640","k_25666166_480.jpg":"480x480","k_25666166_340.jpg":"340x340","k_25666166_220.jpg":"220x220","o_25666166_1280.jpg":"1280x1743","o_25666166_1024.jpg":"1024x1394","o_25666166_640.jpg":"640x871","o_25666166_480.jpg":"480x653","o_25666166_340.jpg":"340x463","o_25666166_220.jpg":"220x299","h_25666166_1280.jpg":"1280x854","h_25666166_1024.jpg":"1024x683","h_25666166_640.jpg":"640x427","h_25666166_480.jpg":"480x320","h_25666166_340.jpg":"340x227","h_25666166_220.jpg":"220x147","pp_25666166_1280.jpg":"1280x1628","pp_25666166_1024.jpg":"1024x1303","pp_25666166_640.jpg":"640x814","pp_25666166_480.jpg":"480x611","pp_25666166_340.jpg":"340x432","pp_25666166_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2595","hd_25666165_1920.jpg":"1920x1080","k_25666165_1280.jpg":"1280x1280","k_25666165_1024.jpg":"1024x1024","k_25666165_640.jpg":"640x640","k_25666165_480.jpg":"480x480","k_25666165_340.jpg":"340x340","k_25666165_220.jpg":"220x220","o_25666165_1280.jpg":"1280x1730","o_25666165_1024.jpg":"1024x1384","o_25666165_640.jpg":"640x865","o_25666165_480.jpg":"480x648","o_25666165_340.jpg":"340x459","o_25666165_220.jpg":"220x297","h_25666165_1280.jpg":"1280x854","h_25666165_1024.jpg":"1024x683","h_25666165_640.jpg":"640x427","h_25666165_480.jpg":"480x320","h_25666165_340.jpg":"340x227","h_25666165_220.jpg":"220x147","pp_25666165_1280.jpg":"1280x1628","pp_25666165_1024.jpg":"1024x1303","pp_25666165_640.jpg":"640x814","pp_25666165_480.jpg":"480x611","pp_25666165_340.jpg":"340x432","pp_25666165_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2837","hd_25666156_1920.jpg":"1920x1080","k_25666156_1280.jpg":"1280x1280","k_25666156_1024.jpg":"1024x1024","k_25666156_640.jpg":"640x640","k_25666156_480.jpg":"480x480","k_25666156_340.jpg":"340x340","k_25666156_220.jpg":"220x220","o_25666156_1280.jpg":"1280x1891","o_25666156_1024.jpg":"1024x1513","o_25666156_640.jpg":"640x945","o_25666156_480.jpg":"480x709","o_25666156_340.jpg":"340x502","o_25666156_220.jpg":"220x325","h_25666156_1280.jpg":"1280x854","h_25666156_1024.jpg":"1024x683","h_25666156_640.jpg":"640x427","h_25666156_480.jpg":"480x320","h_25666156_340.jpg":"340x227","h_25666156_220.jpg":"220x147","pp_25666156_1280.jpg":"1280x1628","pp_25666156_1024.jpg":"1024x1303","pp_25666156_640.jpg":"640x814","pp_25666156_480.jpg":"480x611","pp_25666156_340.jpg":"340x432","pp_25666156_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25666159_1920.jpg":"1920x1080","k_25666159_1280.jpg":"1280x1280","k_25666159_1024.jpg":"1024x1024","k_25666159_640.jpg":"640x640","k_25666159_480.jpg":"480x480","k_25666159_340.jpg":"340x340","k_25666159_220.jpg":"220x220","o_25666159_1280.jpg":"1280x853","o_25666159_1024.jpg":"1024x682","o_25666159_640.jpg":"640x426","o_25666159_480.jpg":"480x320","o_25666159_340.jpg":"340x226","o_25666159_220.jpg":"220x146","h_25666159_1280.jpg":"1280x854","h_25666159_1024.jpg":"1024x683","h_25666159_640.jpg":"640x427","h_25666159_480.jpg":"480x320","h_25666159_340.jpg":"340x227","h_25666159_220.jpg":"220x147","pp_25666159_1280.jpg":"1280x1628","pp_25666159_1024.jpg":"1024x1303","pp_25666159_640.jpg":"640x814","pp_25666159_480.jpg":"480x611","pp_25666159_340.jpg":"340x432","pp_25666159_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25666150_1920.jpg":"1920x1080","k_25666150_1280.jpg":"1280x1280","k_25666150_1024.jpg":"1024x1024","k_25666150_640.jpg":"640x640","k_25666150_480.jpg":"480x480","k_25666150_340.jpg":"340x340","k_25666150_220.jpg":"220x220","o_25666150_1280.jpg":"1280x1920","o_25666150_1024.jpg":"1024x1536","o_25666150_640.jpg":"640x960","o_25666150_480.jpg":"480x720","o_25666150_340.jpg":"340x510","o_25666150_220.jpg":"220x330","h_25666150_1280.jpg":"1280x854","h_25666150_1024.jpg":"1024x683","h_25666150_640.jpg":"640x427","h_25666150_480.jpg":"480x320","h_25666150_340.jpg":"340x227","h_25666150_220.jpg":"220x147","pp_25666150_1280.jpg":"1280x1628","pp_25666150_1024.jpg":"1024x1303","pp_25666150_640.jpg":"640x814","pp_25666150_480.jpg":"480x611","pp_25666150_340.jpg":"340x432","pp_25666150_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15466679 Threads: 3 Questions: 3198707081 Slow queries: 7196972 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235947243 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/u-nizozemskoj-je-bio-uspjesan-ugostitelj-a-onda-se-vratio-kuci-i-otkrio-da-ga-sestra-pljacka-ukrala-mi-je-milijune-1324711 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/u-nizozemskoj-je-bio-uspjesan-ugostitelj-a-onda-se-vratio-kuci-i-otkrio-da-ga-sestra-pljacka-ukrala-mi-je-milijune-1324711?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 730706 [name] => Milovan Mišo Pešić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-22 11:25:37 [main_article_id] => 0 [alias] => milovan-miso-pesic [link] => /tag/milovan-miso-pesic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 391153 [name] => Šibenik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sibenik [link] => /tag/sibenik ) [2] => stdClass Object ( [id] => 693611 [name] => Vesna Slavica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-11 09:54:04 [main_article_id] => 0 [alias] => vesna-slavica [link] => /tag/vesna-slavica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Mišo Pešić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U Nizozemskoj je bio uspješan ugostitelj, a onda se vratio kući. I šokirao se: Sestra me potkrada, uzela mi je milijune! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666177.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix [mainImageDesc] =>

Milovan Mišo Pešić kaže da ne može vjerovati što mu se godinama događalo, a da on to nije primijetio. Za komentar smo nazvali i njegovu sestru...

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666177.jpg [title] =>

Milovan Mišo Pešić kaže da ne može vjerovati što mu se godinama događalo, a da on to nije primijetio. Za komentar smo nazvali i njegovu sestru...

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666205.jpg [title] => Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666202.jpg [title] => Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666183.jpg [title] => Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666169.jpg [title] =>

‘Kakvi smo bili, pitate? Pa zajedno smo jeli, pili, plakali, takvi smo bili... Svi me pitaju kako nisam primijetija da mi toliku lovu uzima...‘

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666166.jpg [title] => Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666165.jpg [title] =>

Mišo Pešić u razgovoru s našim novinarom

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666156.jpg [title] =>

Mišo Pešić u razgovoru s našim novinarom

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666159.jpg [title] =>

‘Zamisli, meni rođendan, ona pošalje taj dan poruku da mi čestita, a u isto vrime digne iz firme na taj dan, a da ja ne znan, 18 iljada kuna‘

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/20/25666150.jpg [title] => Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kad se, nakon 27 godina izbivanja iz Hrvatske i razvijanja ugostiteljske karijere u Nizozemskoj, rođeni Šibenčanin Milovan Mišo Pešić 2013. godine vratio "doma" u Hrvatsku i pokrenuo biznis s distribucijom najfinijih odležanih i fermentiranih steakova, osnovavši tvrtke "Musculus Caro" i "Beef shop", jedna od najvažnijih uloga u predstojećem poslu pripala je njegovoj sestri Vesni Slavici.

Desetak godina poslije, Mišo još ne može vjerovati što mu se godinama događalo, a da on to nije primijetio – sestra ga je, tvrdi, potkradala skinuvši mu od 2014. do 2022. godine s računa tvrtke "Musculus Caro" gotovo tri milijuna kuna!

Zbog toga je protiv nje krajem veljače prošle godine Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnio kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti te računalnog krivotvorenja, a oni su pokrenuli izvide koji još i danas traju.

– Sukladno vašem upitu, obavještavam vas da smo odmah nakon zaprimanja kaznene prijave zatražili od PU šibensko-kninske provođenje izvida, a koji su još u tijeku. Napominjem da su izvidi tajni – poručio nam je Branko Čvrljak, zamjenik županijske državne odvjetnice u Šibeniku.

Pešić u prijavi, koju posjedujemo, navodi kako osnovano sumnja da je njegova sestra "u razdoblju od 13. prosinca 2014. do 8. veljače 2022. godine, kao osoba kojoj je bilo povjereno cjelokupno obavljanje knjigovodstveno-računovodstvenih poslova, vođenje poslovnih knjiga i obavljanje svih transakcija trgovačkog društva MUSCULUS CARO d.o.o., u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, bez ikakvog pravnog temelja i bez znanja osnivača i direktora tog trgovačkog društva, zlouporabila vjerodajnice i USB-stickove koji su joj povjereni za obavljanje opisanih poslova te vršila neovlaštene isplate novca sa računa MUSCULUS CARO d.o.o. u korist svog osobnog računa i u korist računa svog knjigovodstvenog obrta KOCKA".

---

image

Mišo Pešić u razgovoru s našim novinarom

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

– Kakvi smo bili, pitate? Pa zajedno smo jeli, pili, plakali, takvi smo bili... Svi me pitaju kako nisam primijetija da mi toliku lovu uzima. Pa nije ona odjedanput uzela priko dva milijuna i 700 tisuća, nego mic po mic, "čokala" je to godinama... Pazi, ja sam kreativna osoba, razumin se u meso, al se ne razumin u knjigovodstvo i poreze i zato je ona bila tu kao osoba u koju sam ima bezgranično povjerenje, dao sam joj sve potrebne punomoći i stickove da može raditi posao – veli nam Mišo.

Prvo je počelo 2014. godine s manjim mjesečnim isplatama od po par tisuća kuna, svaki na ime putnih naloga, da bi se, primjerice u 2018. godini, isplate digle na po 30-ak i više tisuća kuna, a od 2020. godine pa do 8. veljače 2022. godine na ime "povrata pozajmica" s računa bratove tvrtke dizala je desetke tisuća kuna. Zanimljiv je podatak da je Slavica, prošle godine jedna od kandidatkinja natjecateljsko-kulinarskog reality showa "MasterChef", 2. veljače 2022. godine poslala mail svima u firmi u kojem se oprašta od kolega i navodi da su svi stickovi i certifikati kojima je baratala ugašeni.

"Skrećem pozornost vlasniku firme (bratu – nap. a.) da me prestanu nazivati nepoznate osobe s prijetnjom jer ću svaki takav i sličan potez shvatiti kao uznemiravanje i postupiti sukladno zakonu", navela je tada u dopisu.

Pet dana poslije s računa tvrtke podiže u dva navrata po 70 tisuća kuna na ime "povrata pozajmice". Bit će zanimljivo čuti kako će istražiteljima odgovoriti na pitanje odakle joj sve te silne stotine tisuća kuna koje je pozajmljivala bratovoj, vrlo profitabilnoj tvrtki. I kako je podignula novac nakon što su "stickovi i certifikati već bili ugašeni".

– Puno sam joj virova, milijun posto, ako ne mogu njoj, kome ću virovati. Uhvatio sam je par puta u neznanju šta se tiče posla, ali sve su to bile sitne stvari, a kako je prije vodila knjigovodstvo u školi, virova sam da zna šta radi. Ne znam puno o tome, al znan di triba pitati kad je nešto nejasno. Dakle, u prosincu 2021. godine došli smo u sukob kada sam ja imao ponudu da prodam neke stanove u Zagrebu iako se time inače ne bavim, a ona to baš nije znala napraviti. Angažirao sam neke ljude da to naprave kako triba i ona se usprotivila, a ja sam tek posli sazna zašto. Napravila je ugovor o nekoj kompenzaciji, ja sam to potpisao virujući joj i tu se stvorilo oko četiri milijuna i 200 tisuća kuna slobodne love da ona to skine, lagano u idućih par godina. Nešto smo se oko toga dopisivali i onda me je nazvala i brutalno izvriđala, nisam sebi moga doći, a svašta sam u životu vidija i doživija. Napala me u smislu šta ću ja njoj govoriti o poslu i slično. Tu smo se zakačili, nikome se nije javljala, nije ništa plaćala za firmu, blokirala mi je broj i morao sam uzeti novu knjigovotkinu. Obrt kojeg je imala ugasila je 31. 12. 2021., otišla je na godišnji i za to vrime skinila još 300, 400 iljada kuna na ime nekakvih pozajmica i slično. Kako je to radila? Primjerice, za ovaj misec dođe 400 tisuća kuna PDV-a, a ona kaže da je manje, recimo 200 tisuća. I ostane 200 tisuća keša koje ona poslije fakturira na svoje račune kao nekakvo savjetovanje i povrat pozajmica. Nova knjigovotkinja me je upozorila da pogledam ispis iz banke, da ima puno povrata pozajmica prema mojoj sestri. Kakve pozajmice, mislim se.... Bija je sajam u Splitu, a ja sam reka ženi da pogleda sve te izvode. Zove me i veli: "Jel sidiš ili stojiš?" Ja odgovaram da mi je gužva na štandu, neka kaže šta je. A ona meni govori da me je sestra pokrala i da mi je uzela priko dva milijuna i 700 tisuća kuna. Ne znam ni sam kako sam od šoka doša kući – govori nam Pešić u dahu.

---

image

‘Kakvi smo bili, pitate? Pa zajedno smo jeli, pili, plakali, takvi smo bili... Svi me pitaju kako nisam primijetija da mi toliku lovu uzima...‘

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

Dodaje i da je, kako bi prikrila tragove svoje prljave rabote, iz knjigovodstvenog programa kojim se služi njegova firma "Musculus Caro" izbrisala 2558 dokumenata vezanih uz financijsko knjigovodstvo te više od 200 dokumenata vezanih uz ulazne i izlazne račune i obračune PDV-a.

– Nije lako živiti s nečim šta radiš godinama i moraš prema drugim ljudima glumiti da je sve u redu, a ti jedini znaš šta radiš, znaš da kradeš. Zamisli, meni rođendan, ona pošalje taj dan poruku da mi čestita, a u isto vrime digne iz firme na taj dan, a da ja ne znan, 18 iljada kuna. Firma je, kao i sve drugo u državi, upala u probleme kad je 2020. godine došla korona, posao nam je pao preko 80 posto, svi smo se "stisnili" i pokušavali smo se izvući, bili smo na kolinima, a ona je tada uzela 500, 600 tisuća kuna. U to vrime sve je poslove radila od kuće u Bilicama, gdje je odnila poslovno računalo, pečate društava i USB stickove – govori nam Pešić, silno razočaran.

Kako stoji u kaznenoj prijavi, kreditni rejting društava pao je zbog pandemije i Pešić se počeo savjetovati s poreznim savjetnikom kako bi vratio rejting. Otkrio je da sestra nije poduzela odgovarajuće radnje radi zaštite poslovanja trgovačkog društva jer nije zatražila povrat prethodno preplaćenog iznosa PDV-a te je svojevoljno obavljala velike transakcije bez odobrenja direktora. Bila je nezadovoljna time što je "uključio poreznog savjetnika" i što ju je sve više ispitivao o tom dijelu posla.

Pešić misli da je dio ukradenog novca njegova sestra uložila u izgradnju kuće s bazenom u šibenskom prigradskom naselju Bilice te sumnja da je ostatak prenijela i na članove svoje obitelji.

– Ovo radim da bi ljudi znali šta se događa, iako ne očekujem da ću svoj novac dobiti natrag! – zaključuje naš sugovornik.

---

image

‘Zamisli, meni rođendan, ona pošalje taj dan poruku da mi čestita, a u isto vrime digne iz firme na taj dan, a da ja ne znan, 18 iljada kuna‘

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

Spomenimo i da je u dva navrata završio u šibenskoj policiji nakon što su ga sestra, a poslije i majka, prijavile za prijetnje, te su ti postupci, odnosno istraživanja još u tijeku. Zanimljivo je da je Vesna Slavica navela, uz ostalo, da joj je brat u prosincu 2021. godine stavio nož pod vrat jer nije "htjela kao njegov računovođa u poslu obavljati kriminalne poslove za njega knjižeći lažne račune". Kriminalne radnje na koje je, po njezinim riječima, bila prisiljena raditi nije nikad prijavila policiji, nego je dala otkaz, a prijetnje je prijavila tek desetak mjeseci kasnije.

Pokušali smo doći i do strane priče prozvane Slavice. Nakon ljubaznog javljanja, kad smo rekli zbog čega je trebamo, srdačan ton naglo je zahladio.

– Nemam ja veze s tim, nemojte me smetati, lijep pozdrav... – odbila nas je. Na konstataciju da su optužbe koje brat iznosi dosta ozbiljne, odgovorila je: – Ne znam ja ko šta iznosi, nemojte me smetati...

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Milovan Mišo Pešić kaže da ne može vjerovati što mu se godinama događalo, a da on to nije primijetio. Za komentar smo nazvali i njegovu sestru...

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

‘Kakvi smo bili, pitate? Pa zajedno smo jeli, pili, plakali, takvi smo bili... Svi me pitaju kako nisam primijetija da mi toliku lovu uzima...‘

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Mišo Pešić u razgovoru s našim novinarom

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Mišo Pešić u razgovoru s našim novinarom

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

‘Zamisli, meni rođendan, ona pošalje taj dan poruku da mi čestita, a u isto vrime digne iz firme na taj dan, a da ja ne znan, 18 iljada kuna‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/u-nizozemskoj-je-bio-uspjesan-ugostitelj-a-onda-se-vratio-kuci-i-otkrio-da-ga-sestra-pljacka-ukrala-mi-je-milijune-1324711 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a30143fadc67fedfa108da20b59c83f675e54e91 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+Nizozemskoj+je+bio+uspje%C5%A1an+ugostitelj%2C+a+onda+se+vratio+ku%C4%87i.+I+%C5%A1okirao+se%3A+Sestra+me+potkrada%2C+uzela+mi+je+milijune%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fu-nizozemskoj-je-bio-uspjesan-ugostitelj-a-onda-se-vratio-kuci-i-otkrio-da-ga-sestra-pljacka-ukrala-mi-je-milijune-1324711 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fu-nizozemskoj-je-bio-uspjesan-ugostitelj-a-onda-se-vratio-kuci-i-otkrio-da-ga-sestra-pljacka-ukrala-mi-je-milijune-1324711 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Mišo Pešić [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaMišo Pešić

U Nizozemskoj je bio uspješan ugostitelj, a onda se vratio kući. I šokirao se: Sestra me potkrada, uzela mi je milijune!

Piše Vladimir Urukalo
22. rujna 2023. - 13:03
Milovan Mišo Pešić kaže da ne može vjerovati što mu se godinama događalo, a da on to nije primijetio. Za komentar smo nazvali i njegovu sestru...Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Kad se, nakon 27 godina izbivanja iz Hrvatske i razvijanja ugostiteljske karijere u Nizozemskoj, rođeni Šibenčanin Milovan Mišo Pešić 2013. godine vratio "doma" u Hrvatsku i pokrenuo biznis s distribucijom najfinijih odležanih i fermentiranih steakova, osnovavši tvrtke "Musculus Caro" i "Beef shop", jedna od najvažnijih uloga u predstojećem poslu pripala je njegovoj sestri Vesni Slavici.

Desetak godina poslije, Mišo još ne može vjerovati što mu se godinama događalo, a da on to nije primijetio – sestra ga je, tvrdi, potkradala skinuvši mu od 2014. do 2022. godine s računa tvrtke "Musculus Caro" gotovo tri milijuna kuna!

Zbog toga je protiv nje krajem veljače prošle godine Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnio kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovla...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 11:28