StoryEditorOCM
Crna kronikaREAGIRANJE

U našu redakciju javio se Stanislav Zavadlav: ‘Okrivljenog za ubojstvo znam sa ulice, kao što ih zna i tisuće Splićana‘

Piše Marko Didić
25. veljače 2024. - 17:43
Stanislav Zavadlav: Okrivljenog i braću znam samo sa ulice, kao što ih zna i tisuće SplićanaVojko Bašić/Cropix

 U našu redakciju javio se Stanislav Zavadlav koji smatra da je objavljivanje njegovog imena i prezimena u konekstu druženja s trojicom braće Rušić za njega jako štetno,a može, kako je rekao, proizvesti i neke druge konotacije.

- Spominjanje mog imena i prezimena tik do aktera ovog tragičnog događaja daje javnosti i čitateljima sugestiju kao da sam ja šef okrivljeniku i njegovoj braći. S punim osjećajem razumijem preucviljenu obitelj tragično stradalog mladića te shvaćam i mogući gnjev njegove obitelji prema meni, koji sa samim događajem nemam nikakve veze, jer sam u to vrijeme spavao.

Stavljanjem mog imena i prezimena u novinski članak doveden sam u rizik da me rodbina stradalog krivo prosudi. Niti se tragedija dotiče mene niti ja u blizini, ni u daljini imam veze s tragičnim slučajem. Poznajem svu trojicu braće, među njima i okrivljenika za ubojstvo, kao što ih poznaje na tisuće ljudi u Splitu. Naše poznanstvo je isključivo s ulice, a niti sam ja ikada bio kod njih u stanu gdje žive, niti su oni ikada bili kod mene. Dakle, riječ je samo o uličnom poznanstvu kada se slučajno susretnemo i ništa više", rekao je Stanislav Zavadlav koji se referirao na ovaj tekst: 

U Splitu je ubijen mladi nogometaš: ‘Ta braća se stalno drogiraju, ali nisu izgledali opasno. No u zadnje vrijeme...‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:34