StoryEditorOCM
Crna kronikakrivotvorio potpise

Poštar Dule (36) krao mirovine i covid dodatke za penzionere, u džep spremio 4900 eura. Ovako se branio na sudu

Piše Vijesti SD
25. ožujka 2024. - 08:46

36-godišnji poštar Dule otpušten je nakon što je otkriveno da krade mirovine i drugu gotovinu koju im je morao uručiti. Ovih dana je protiv bivšeg poštara podignuta optužnica, a prema njoj je 36-godišnjak tijekom travnja i svibnja 2021. u Karlovcu u više navrata zadržao covid dodatke za umirovljenike, piše Danica.

Osim toga, penzionerima je ukrao i drugu gotovinu koju im je trebao uručiti. Poštar je ukupno od sedam umirovljenika ukrao 4900 eura. Potom je krivotvorio njihove potpise kako bi se stekao dojam da su oni taj novac doista preuzeli od njega.

Poštar: Pet godina potpisujem te ljude jer su stari, to je uputa pošte

Tijekom istrage poštar se branio da je laž da je uzeo novac, navodi Danica.

"Već pet godina potpisujem te ljude jer su stari. To je uputa pošte jer inače mi ne bi stizali napraviti sav posao. Tako rade i drugi poštari. Osim toga, novi šef nam je u travnju davao nove poslove pa sam ja negodovao jer sam radio od pola šest ujutro do pet popodne.

Tako jednom nisam došao na posao jer više nisam izdržao pa su mi vjerojatno službeno prekinuli radni odnos. Poznajem svih sedam ovih ljudi, njihove novce nikad nisam uzeo", rekao je 36-godišnjak.

Ljudi koji su trebali dobiti novac opovrgnuli su njegovu obranu, kao i analiza njihovih krivotvorenih potpisa. Tužitelji za 36-godišnjaka traže 11 mjeseci uvjetne kazne zatvora te povrat novca oštećenicima. Poslije otkaza u pošti, Dule se zaposlio kao kuhar, piše Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:22