StoryEditor
Biznis‘Buy Back‘

Popularna švedska kompanija najavila zanimljivu inicijativu: stari namještaj kupljen u IKEA-i moći će te prodati nazad i zamjeniti za vaučere

Piše PSD.
14. listopada 2020. - 09:27
Saul Loeb/AFP

Kako javlja Reuters, popularna švedska kompanija IKEA najavila je kako će kupci koji su se zasitili njenog namještaja ubuduće moći prodati nazad samoj tvrtki.

Naime, program "Buy Back" najavljen je još u utorak (jučer), a u IKEA-i kažu da se radi o inicijativi kojoj je cilj doprinijeti tome da kompanija postane "potpuno cirkularni, klimatski pozitivan biznis do 2030. godine".

Kako pojašnjavaju, rabljeni namještaj IKEA neće kupovati za novac, nego za vaučere koji će se moći iskoristiti u njenim trgovinama.

Tako će, dodaju iz IKEA-e, kupci za namještaj koji je bez ikakvih ogrebotina moći dobiti vaučere u vrijednosti 50 posto izvorne cijene, za onaj u vrlo dobrom stanju vaučeri će biti u vrijednosti 40 posto izvorne cijene, a za "dobro korišten" namještaj koji ima manje ogrebotine vaučer će biti u vrijednosti 30 posto cijene koja je plaćena za njega.

Inicijativu će IKEA promovirati kampanjom koja počinje 24. studenoga i završava 3. prosinca, ali akcija će trajati i nakon toga.

"IKEA se nada da ćemo ovom inicijativom pomoći svojim kupcima da zauzmu stav protiv pretjeranog trošenja na Crni petak (Black Friday, dan na koji se nude golemi popusti u trgovinama, op.a.), ali i u godinama koje dolaze", poručili su iz švedske kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 05:21