StoryEditorOCM
Biznisveliki planovi

Lidl najavio širenje, kupuje zemljište za otvaranje logističkog centra, ali sve je na čekanju zbog jednog lokalnog spora

Piše vijesti sd
23. travnja 2024. - 08:59

Međunarodni trgovački lanac Lidl još je prije dvije godine najavio širenje na Crnu Goru.

Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i poslala pismo namjere da želi kupiti 200.000 četvornih metara u toj općini, gdje bi otvorila logistički centar, najavio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.

On je rekao da je za njihovo zemljište zainteresirana i kompanija Nelt, koja posluje u Srbiji, prenosi Poslovni dnevnik.

Asanović je problematizirao činjenicu da im glavni grad neće prenijeti zemljište, zbog čega nije moguće izvesti radove, a u međuvremenu su razgovarali i s predstavnicima dviju kompanija, prenosi portal Vijesti.

Lokacija u Zeti je četvrta koju je Lidl kupio u Crnoj Gori, nakon dvije u Podgorici i jedne u Nikšiću.

Podsjetimo, međunarodni trgovački lanac Lidl još je prije dvije godine najavio širenje na Crnu Goru. Do sada su kupili velike lokacije u Crnoj Gori za svoje buduće megamarkete, no iz kompanije nisu željeli govoriti o planovima za Crnu Goru, kao ni o roku kada bi mogli početi s radom.

“Lidl neprestano razmatra mogućnosti proširenja poslovanja. Što se tiče maloprodaje, Crna Gora je tržište na kojem potrošači žele model koji nudi Lidl. Lidl trenutno ulaže u moguće lokacije za trgovine i logističke centre u Crnoj Gori”, odgovorili su iz kompanije na upit Vijesti o trenutnim ulaganjima i planovima širenja u Crnoj Gori.

Podgorička tvrtka Lidl Montenegro, koja će upravljati planiranim lancem marketa poznatog njemačkog diskontera, povećala je 16. ožujka temeljni kapital na 23,5 milijuna eura, doznao je nedavno Investitor.me. Riječ je o povećanju od dva milijuna kuna u odnosu na prethodni iznos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:00