StoryEditorOCM
Više od sportastrah od nereda

Zvao nas je potreseni muškarac iz Podstrane: ‘Ljudi moji, u šta se ovo sport pretvorio da njih čuva policija?!‘

Piše P. S.
12. ožujka 2024. - 12:22

- Oprostite, ali moram vam ovo ispričati - javio mi se ozbiljan i pomalo potresen glas starijeg muškarca.

Recite? O čemu se radi? 

- Ma rekli su mi da vi pratite sport, ja sam obišao svijeta, vidio sve i svašta, poznajem sport... i unuk mi sad igra nogomet, talentiran je, ali kad ovo vidim, ispisat ću ga - kaže nam čovjek, Drago Perišić, a zove iz Podstrane.

- Krenuo sam sinoć u šetnju - počeo nam je priču i otkrio gdje točno, ali ćemo lokaciju preskočiti da ne bi bilo problema.

- Krenem standardnim putem, kad vidim tri policijska kombija, puno policije. Prestrašio sam se i zvao sina, mislio sam da se dogodilo neko ubojstvo. Da nije ubijen netko koga poznajem. Odmah sam zvao sina da provjeri... - uznemirenim nam glasom priča šjor Drago.

- Sin se javio i kad mi je rekao o čemu se radi, nisam mogao doći sebi. Kaže mi da čuvaju igrače Osijeka!? Mladi Osječani igraju Kup s Hajdukom, a toliko je policije oko njih kao da je rat. Ne mogu vjerovati u što se sport pretvorio. Pa od koga ih čuvaju? - čudi nam se šjor Drago.

Tužna je istina da eto ni mlađe uzrasne kategorije nogometnih klubova ne mogu mirno otići na gostovanje, misliti na sport, već da ih svugdje prati strah od mogućih nereda.

Uglavnom, sutra se igra na Poljudu četvrtfinale Kupa, kadeti Hajduka i Osijeka započet će u 12.15 sati, dok će juniori Bijelih u 15.30 sati ugostiti momčad Slaven Belupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:03