StoryEditorOCM
Više od sportaotvoreno pismo

Skandal u Srbiji, nogometni sudac ‘pao‘ s drogom: ‘Pitam javno, tko je umiješan i za koga je radio?‘

Piše Sport SD
8. svibnja 2024. - 11:32

Skandal u Srbiji, u Zaječaru je uhićen nogometni sudac zbog postojanja osnovane sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je u prtljažniku automobila pronašla drogu, a uhićen je F. T. zajedno s još jednom osobom - javljaju srpski mediji.

Tek kasnije je otkriveno da je F. T. sudac s liste tamošnje nogometne ‘Lige Istok‘.

Oglasio se Ninoslav Spasić, bivši predsjednik Strukovne organizacije sudaca NS Regije istočne Srbije, u otvorenom pismu postavio je nekoliko pitanja.

- Kako je moguće da se na listi sudaca Srpske lige Istok nalazi narkodiler? Kako je moguće da dotični sudac bude najveća perspektiva regije? Riječ je o Filipu Tošiću iz Zaječara, neprestano delegiranom do uhićenja, 3. svibnja! Kako je priopćeno, vozio se automobilom u kojem je pronađeno 800 grama droge, pod sumnjom da je istu konzumirao i prodavao djeci u Zaječarskom okrugu, oštar je bio Spasić te nastavio.

- Kako je isti dostavljao analize na seminarima i prolazio psiho-testove i ljekarske preglede pod utjecajem opojnih sredstava? Zato i pitam, tko će poslije svega odgovarati? Očigledno da postoji želja za prikrivanjem događaja, čak i zataškavanju u nogometnoj javnosti! Riječ je o skandalu nesagledivih razmjera, čije posljedice mogu biti posebno opasne. Slučaj je izazvao već uznemirenje i javnosti i u nogometnom svijetu. Pitam javno, tko je umiješan i za koga je dotični radio? Ima li ostavki, opravdanja? Ima li i grama odgovornosti u sudskoj organizaciji i NSS poslije svega?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 00:44