StoryEditorOCM
Više od sportaprekinuo šutnju

Mamić kaže da nema ni centa, pričao je o Plenkoviću, Milanoviću i Turudiću: ‘Jadna im majka kad taj frajer preuzme DORH‘

Piše VIJESTI SD
27. ožujka 2024. - 23:41

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama osuđen za pljačku kluba koji je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, nakon godinu dana ponovno je medijski aktivan. Naime, Zdravko Mamić dao je intervju za Dnevni avaz, a razgovor je vođen u Mostaru. Mamić je govorio o svojim počecima, prvim velikim novcima koje je zaradio još kao klinac, sa 16 godina, o Dinamu kao vječitoj ljubavi, stanju u BiH. nogometu, ali i o politici u BiH i Hrvatskoj.

Otkrio je da je prve velike novce zaradio, između ostalog, prodavajući podmetače od stiropora za sjedenje na stadionu.

- Posjete su bile, za današnje vrijeme, nepojmljive. Nije bilo utakmice ispod 20.000 ljudi. Iz tvornice na Žitnjaku sam kupovao taj stiropor, a onda bih ga rasjekao i zavezao na stotinu komada. Oko cijelog Maksimira bih rasporedio 50 svojih dečki okolo. Nosili smo vrećice pune novca doma, prisjetio se Mamić.

Iako je zaradio silne milijune, tvrdi kako danas više nema ništa.

- Ne poznajem čovjeka kojem je više novaca prošlo kroz ruke, a da je siromašniji od mene. Ja danas nemam ništa! Imam ime i prezime, imam sebe, imovine nemam, nula, račun ni u jednoj banci ne mogu otvoriti, ni u Europi, ni u BiH. To je moja situacija - naglasio je nekad najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa.

Mamić je naglasio kako je na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj uvijek glasao za HDZ, a na lokalnima za Milana Bandića.

- Ovi iz SDP-a mi to nikad nisu oprostili. Zorana Milanovića cijenim jer je fajter s ulice, a vidim da me u posljednje vrijeme i citira. No, zamjeram mu što kao pravnik nije ništa napravio da se ovaj moj politički progon spriječi, iako on nema nikakve ovlasti. Dobro je ovo što radi s ovim kriminalcima u pravosuđu i Ustavnom sudu i tu ima moju punu podršku. Puno prije sam od njega na to ukazivao, ali su on i drugi tada šutili. Ali kad zaigra mečka pred njihovim vratima - e, onda je drugačije. Naravno, ne slažem se u osudi Ivana Turudića jer njega osobno dobro poznajem i slobodno mogu reći da je to čestit i dobar čovjek. Prije njega su bili zlikovci u Državnom odvjetništvu, a on je častan, dobar, obiteljski čovjek. Mogu reći da mi je prijatelj, a to mu sada radi probleme. Ali nije on guzica, taj ne okreće leđa - taj je neustrašiv! Ne bore se oni jer on ima mana - pa prošao je sve sigurnosne provjere. Boje se jer dolazi po prvi put netko izvan njihovog sustava koji im remeti planove i budite sigurni da će ih puno zakukati. Jadna im majka kad uzme uzde u svoje ruke jer je vrstan pravnik i neustrašiv frajer. Siguran sam da će biti na ponos pravde i istine - kazao je Mamić o Ivanu Turudiću.

image

Zdravko Mamić

SCREENSHOT/DNEVNI AVAZ/YOUTUBE

Kazao je svoje mišljenje i o premijeru Andreju Plenkoviću.

- Da nema njega, Hrvati bi se kuhali u loncima za ručak. Kad god je kriza, on je ona tableta za smirenje. Obrazovan i dobar političar. Jedan od rijetkih Hrvata koji nije lopov, ali su lopovi oko njega. Mnogi su to zloupotrijebili, iako nije normalno da mu ode iz Vlade 32 ministra. Znači da je loš trener. Zamjeram mu što ne dozvoljava da mi se pomogne, iako zna da je sve oko mene montirano. Imamo istog frizera pa sam jednom tamo rekao da sam ponosan što ga poznajem. Mislio sam da imam neku simpatiju kod njega, ali svi ga se boje i on neće da mi se po zakonu pomogne. Neka im je i njemu i Milanoviću na savjest, ali ja baš zbog njih prvi put neću izaći na izbore jer ne znam za koga više želim da pobijedi - zaključio je Mamić u intervjuu za Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:51