StoryEditorOCM
Više od sportasjedni, kume

Kako bi Bruno Marić na ovo reagirao? Uvodi se detektor laži za nogometne suce, smiju govoriti istinu i samo istinu

Piše SN
18. travnja 2024. - 12:27

Legendarni nogometaš i predsjednik ukrajinskog nogometnog saveza, Andrij Ševčenko najavio je uvođenje detektora laži za suce u domaćoj nacionalnoj ligi, pišu Sportske novosti.

Slično kao i doping testovi za nogometaše, suci će biti nasumično odabrani za poligraf prije utakmice. Cilj ovog projekta je sprječavanje namještanja utakmica te suzbijanje korupcije u ukrajinskom nogometu.

- Smatramo da je poligraf dobra prilika da otkrijemo više informacija i bolje razumijemo koji se suci mogu baviti ovim poslom, a koji ne mogu - izjavio je bivša zvijezda Milana.

Revolucionarnu ideju je podržala i Katerina Monzul, predsjednica sudačkog odbora u Ukrajini, koja bi ujedno i trebala nadgledati rezultate poligrafa. Naravno, nisu izostale reakcije trenera, a bivši strateg Minaja Volodimir Šaran istaknuo je da je ovo samo pokušaj nametanja kontrole:

- Ljudski faktor uvijek je tu, bit će pogrešaka, ali sad imamo VAR. Samo nas želi kontrolirati - kazao je.

Bi li to bio dobro i u Hrvatskoj? Mislite li da bi smijenjeni šef sudaca Bruno Marić pristao u svoje vrijeme na to? Pa da Dario Bel, Ante Čulina, Fran Jović, Patrik Kolarić, Igor Pajač i ostali prije utakmica sjednu na stolicu... Novog šefa hrvatskih sudaca još čekamo, a evo kako vidimo, i u drugim se državama dosjete koječega, sve kako bi nogomet bio što čišći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:07