StoryEditorOCM
Vaterpolozenta zentuje

Svijet ovo ne pamti, jedan POŠK je nestao, drugi se sada zove POŠK 1937, a treći je upravo postao - OVK Split

Piše Iva Majić
29. rujna 2023. - 15:18

Grad s četiri vaterpolska kluba, a od toga dva gotovo jednakog naziva. Jadran, Mornar, OVK POŠK i POŠK 1937. I sada koji je "onaj pravi" ili bolji? Jedan POŠK se nadmeće u najvišem rangu domaćeg prvenstva, a drugi igra "prvu B", odnosno nižu hrvatsku ligu.

No, onaj koji igra višu ligu, odlazi u povijest. Bar što se imena tiče, te će od sada nositi naziv OVK Split. To je u ovom trenutku "stariji POŠK", koji je osnovan kada je u stečajni postupak zapeo onaj "pravi POŠK", nekadašnji prvak Europe. A ako vas je nešto od ovoga zbunilo, sasvim jasno, jer niste jedini. Naime, razlog promjene imena je upravo i bila ta nejasnoća...

- U zadnje vrijeme su se spominjala dva POŠK-a, a mi smo dio starog kluba, zbog kojeg godinama i plaćamo dugove koji su ostali iza njega. Nisu još otplaćeni, ali smo pri kraju. Zbog svega toga se razvila loša konotacija, dubioza oko sponzora i malo smo se umorili od svega toga. Želimo novi i svjež početak, a vjerujemo da će to doći s imenom - započeo je Mirsad Zajmović, sportski direktor OVK Splita.

A "drugi POŠK"?

- POŠK 1937 je nastao tako što se dio nezadovoljnih ljudi odvojio i osnovao drugi klub. Najprije je to bio ženski klub Bura, koji je zatim uzeo novi naziv. No, nikakve troškove od starog nisu platili, sve smo mi snosili. Također, kada je u pitanju korištenje ljetnog bazena na Zenti, odlukom ravnatelja JUŠOS- a, potjerani smo u Poljud pa je i to jedan od razloga promjene imena.

Spominjala se nekakva suradnja s Jadranom. O čemu se radi?

- Naša suradnja s Jadranom je isključivo vezana za igrače. Mi smo od njih dobili nekoliko mladih vaterpolista koji njima nisu zanimljivi, odnosno za koje nema mjesta u prvoj momčadi. O takvoj povezanosti se radi, samo u tom igračkom smislu, a mi smo im zahvalni na tome, zaključio je Zajmović.

Dakle, i dalje ćemo u Poljud gledati tri kluba, samo će to uz Mornar i Jadran od ove sezone biti Split, a ne POŠK. Predsjednik starog kluba s novim imenom, bit će Joke Kovačević, dok će na klupi kao trener biti Joško Kreković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:01