StoryEditorOCM
Vaterpoloreakcije na utakmicu

Marinić Kragić vrlo emotivno: ‘Izgledalo je kao da žele pobjedu više od nas. Ovo je najbolniji poraz moje karijere‘

Piše Iva Majić
23. srpnja 2023. - 12:54

Hrvatska je iznenađujuće ispala sa svjetskog prvenstva u Fukuoki. U osmini finala svladala ju je Crna Gora, koja je bila bolja rezultatom 13:12.

Izbornik Ivica Tucak nije dužio u izjavi nakon nesretnog susreta:

- Prije svega čestitke Crnoj Gori na borbenosti i pobjedi. Nama ostaje žal jer smo danas neke stvari prokockali. Primilo smo puno golova pri isteku napada, kao i protiv Mađarske. Puno stvari je uvjetovalo negativni rezultat, prije svega puno isključenja, pa se više nismo mogli rotirati.

Jerko Marinić Kragić, naš je najbolji strijelac turnira s trenutnih 12 pogodaka. U današnjoj utakmici postigao je četiri gola, što je najviše u redovima Barakuda, a nakon utakmice bio je vrlo emotivan:

- Čestitam ekipi Crne Gore, danas su bili bolji i čvršći. U momentima je izgledalo kao da žele tu pobjedu više od nas, to je najgore od svega. Ušli smo loše, cijelo vrijeme se vraćali, ali na kraju nikako ih nismo uspjeli slomiti. Ne znam što da kažem, ovo je vjerojatno najbolniji poraz u mojoj karijeri.

Imao je naš najbolji strijelac u posljednjim sekundama utakmice i šut za izjednačenje, koji je ako ništa, Hrvatsku moga odvesti u borbu na peterce.

- Zadnja dva šuta dopala su mene, ali nažalost ih nisam uspio realizirati i odvesti momčad do pobjede. Žao mi je i ispričavam se... Oni su danas odigrali perfektnu utakmicu, a mi nismo bili pravi. Nismo pokazali energiju, oni su to iskoristili. Nisam se nikada susreo s ovakvim tipom poraza, ovo je meni sada užas. Naravno, nije gotovo. Ima još puno natjecanja koje nas čekaju. Moramo i ovaj turnir završiti na najbolji mogući način, ne smijemo dopustiti da se "raspadnemo". Osjećam strašnu bol ovog trenutka zbog poraza, zaključio je Marinić Kragić.

Konstantin Harkov, drugi strijelac Barakuda, s postignuta tri gola, bio je također tužnog raspoloženja, s još manje riječi:

- Čestitke i s moje strane Crnoj Gori na odličnoj utakmici. Nama je žao da smo ovako ispali, ne znam što bi više sada rekao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 12:21