StoryEditorOCM

Tudor se nije ni raspakirao, a već šok, odlazi najbolji strijelac u povijesti kluba?

Piše Sport SD
20. ožujka 2024. - 07:52

Igor Tudor u nedjelju je službeno imenovan novim trenerom Lazija do ljeta 2025. godine. Nije se hrvatski stručnjak ni raspakirao, a iz Rima već stižu loše vijesti. Kako stvari stoje, Tudor će u iduću sezonu bez daleko najboljeg igrača Lazija u proteklih nekoliko godina - pišu Sportske novosti.

Naime, Mateo Moreto tvrdi da Ciro Immobile po isteku sezone planira napustiti klub. Jedan od vodećih talijanskih izvjestitelja o transferima tvrdi da je 34-godišnji centarfor "željan novog projekta" nakon nepunih osam godina boravka na Olimpicu. Stigao je 2016. iz Seville za 9,65 milijuna eura, te dosad postigao čak 206 golova i upisao 54 asistencije u 332 odigrane utakmice. Time je zaradio i status najboljeg strijelca u povijesti Lazija - na drugom mjestu je pokojni Silvio Piola sa 159 postignutih pogodaka.

Immobile je tri sezone talijanskog prvenstva završavao kao najbolji strijelac Serie A, pritom posebno vrijedi izdvojiti 2019./2020., kada je s 36 pogodaka nadjačao Cristiana Ronalda (31 u Juventusu). Nedugo zatim (2021.) stigao je vjerojatno mu najdraži uspjeh karijere, europsko zlato s reprezentacijom Italije.

image

Ciro Immobile

AFP

Football Italia u izvještaju o Immobileovu mogućem odlasku podsjeća na prošlotjedni incident, aludirajući da bi to mogao biti razlog njegove želje za novom destinacijom. U petak poslijepodne, Immobilea i njegovu suprugu Jessicu fizički i verbalno napala je skupina navijača dok su bili u šetnji sa četverogodišnjim sinom.

Imobille se potom obratio vlastima i tražit će pravdu na sudu, a u njegovoj izjavi krivnja se djelomično svaljuje i na medije, odnosno "poticanje na mržnju koju provode i podržavaju neki od tiskovina i novinara". Moguće je da su loši rezultati Lazija naveli navijače na ovaj neslavan čin...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:18