StoryEditorOCM
Strani nogometod 1. lipnja

Prva odluka: Richard Hughes je novi sportski direktor Liverpoola

Piše hina
20. ožujka 2024. - 23:31

Vodstvo engleskog nogometnog velikana Liverpoola izabralo je Richarda Hughesa za novog sportskog direktora, objavili su "Redsi".

Bivši tehnički direktor Bournemoutha sada kreće u potragu za nasljednikom Jurgena Kloppa, ali i novim pojačanjima.

Dolazak Hughesa na Anfield, prvi je veliki potez Michaela Edwardsa, koji je nedavno imenovan glavnim direktorom Fenway Sports Groupe za nogomet.

Edwards i Hughes su kolege i prijatelji već dva desetljeća, još iz vremena kada su proveli zajedno u Portsmouthu. Edwards je bio analitičar podataka, a Hughes igrač.

"Nevjerojatno sam ponosan što mi je ponuđena ova prilika. Liverpool je jedinstven klub i zahvalan sam što sam dobio priliku služiti mu u ovom svojstvu. Ljudi s pravom govore o bogatoj povijesti kojom se ova organizacija može pohvaliti, ali sadašnjost i budućnost su ono što me stvarno oduševljava," kazao je Hughes.

"Potpuno sam svjestan očekivanja i odgovornosti koje donosi preuzimanje ove pozicije," dodao je Hughes koji će službeno preuzeti funkciju 1. lipnja.

Bivši škotski reprezentativac upisao je više od 300 nastupa u karijeri, uglavnom za Portsmouth i Bournemouth.

Rođen je u Glasgowu, međutim odrastao je u blizini Milana i igrao je u omladinskim pogonima Atalante prije nego što je prešao u akademiju Arsenala. Opisuju ga kao ‘hodajuću knjigu kontakata‘ koja ‘zna svakoga u nogometu‘.

Na koncu ove sezone Anfield napušta Jurgen Klopp koji je vodio "Redse" od 2015. godine osvojivši osam trofeja pri čemu Ligu prvaka (2019) i englesko prvenstvo (2020).

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:00