StoryEditorOCM
Strani nogometJe li pao i ‘udarni‘

Opsadno stanje u Mostaru! Navijači izveli neviđenu krađu, policija strahuje od odmazde: ‘Ugasite se, gotovi ste!‘

Piše Ivan Renić
9. travnja 2024. - 13:20

Nemirno je u Hercegovini uoči mostarskog derbija. Okršaj Zrinjskog i Veleža na rasporedu je u subotu od 16 sati na stadionu pod Bijelim brijegom. Navijački sukob već se zahuktao. I to kako... Prema pisanju tamošnjih medija, navijači Veleža ‘Red Army‘ upali su u prostorije mostarskih Ultrasa i oteli im nekoliko transparenata.

Fotografijom su se pohvalili na društvenim mrežama pozirajući s ukradenim transparentima okrenutim naopako kako je običaj u navijačkim krugovima. Čini se da su iskoristili priliku dok su navijači Zrinjskog jučer slavili pobjedu nad Zvijezdom 09 (4:0).

- Da sam Ultras ja, ne bi‘ im‘o sna, ne bi‘ spav‘o ja, dok je đavola! - napisali uz fotografiju na kojoj se vidi barem devet ukradenih transparenata. Hercegovački mediji pišu kako je navodno došlo do sukoba u kojemu je više pripadnika Red Armyja nasrnulo na jednog Ultrasa koji je na koncu ozlijeđen.

Krenula su i prepucavanja na društvenim mrežama. Navijači Veleža traže od Ultrasa da se ugase. To je, prema navijačkom ‘kodeksu‘, običaj kada se izgubi ‘udarni‘ transparent. No, navijači Zrinjskog se brane tvrdeći kako on nije ukraden i da je još uvijek u njihovom posjedu.

‘Čarke‘ su se prenijeli i na Wikipediju na kojoj su Veležovi navijači već promijenili opis Ultrasa. Napisali su da je Ultras Mostar bivša navijačka skupina Zrinjskog koja je obeščašćena od strane Red Armyja.

More je komentara i ispod objave Ultrasa na Facebooku. Je li pao i ‘udarni‘ transparent još nije poznato. Jedna strana tvrdi da je, druga da nije. Sve će biti jasnije u subotu na stadionu pod Bijelim brijegom.

Derbi će biti i veliki izazov na snage sigurnosti u BiH zbog mogućeg ‘revanša‘ između dvaju navijačkih skupina. Protekla noć prošla je mirno uz brojne policijske snage na ulicama. Ostaje nam vidjeti kako će proteći derbi. Rezultatski, Velež do kraja sezone teško može ugroziti drugu poziciju koju drži Zrinjski. Devet bodova dijeli ljute rivale. Prvo mjesto i dalje drži Borac sa sedam bodova više od Zrinjskog.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:44