StoryEditorOCM

Kakav preokret Coventryja, poveli pa gubili, uslijedio je šok za domaće navijače u sudačkoj nadoknadi

16. ožujka 2024. - 15:37

Nogometaši Coventryja prvi su polufinalisti ovosezonskog engleskog FA kupa nakon što su s dva gola u sudačkoj nadoknadi svladali domaćina Wolverhampton 3-2.

Svi su pogoci na susretu koji je kulminirao u samoj završnici postignuti tijekom drugog dijela. Coventry, trenutačno osma momčad na ljestvici engleskog Championshipa, tamošnje druge lige, poveo je golom Simmsa u 53. minuti te je vodio sve do 83. kada je krenula nevjerojatna završnica utakmice.

Prvi je preokret napravio prvoligaš Wolverhampton. U 83. minuti na 1-1 je izjednačio Alžirac Ait-Nouri, dok je preokret uslijedio u 88. kada je Hugo Bueno pogodio za, činilo se, pobjedu Wolverhamptona od 2-1.

Ni blizu nije bio kraj tog susreta jer je Simms u 97. minuti glavom zabio drugi put na susretu i za 2-2, dok je točno u 100. minuti Wright šokirao sve na stadionu. Pogodio je s 15 metara iskosa za veliko slavlje Coventriyja i prolazak u polufinale.

U nastavku subote za polufinale će se na Etihad stadionu boriti Manchester City i Newcastle.

U nedjelju se igraju preostala dva četvrtfinalna dvoboja, a parovi su Chelsea - Leicester i Manchester United - Liverpool.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:40