StoryEditorOCM
Strani nogometnekad suigrači

Bivši srpski topnik govorio biranim riječima o Tudoru: ‘Savršen je, njegov dolazak mogao bi šokirati i zakomplicirati‘

Piše Sport SD
29. ožujka 2024. - 08:33

Loši rezultati presudili su Mauriziju Sarriju na klupi Lazija, a njegovo mjesto preuzeo je odnedavno Igor Tudor. Njegovim povratkom u talijanski nogomet mnogi su oduševljeni s obzirom na to da je tamo proveo najveći dio igračke karijere, a kao trener ostao je upamćen radom u Udineseu i Veronu te pomoćnik Andrei Pirlu u Juventusu. 

Tudora se u nekoliko navrata povezivalo s talijanskim velikanima, a prije Lazija najbliže je bio aktualnom prvaku Napoliju no tu nije došlo do dogovora. Ponuda rimskog kluba bila je konkretna, a Tudor sad ima zadatak drugoplasiranu momčad od prošle sezone podignuti s devetog mjesta Serie A gdje su posrnuli ove sezone. 

Dolazak bivšeg trenera Hajduka na klupu Lazija nije prošao neopaženo ni od njegovih bivših suigrača koji mu sipaju komplimente, a jedan od njih je i bivši srpski golgeter Darko Kovačević. Nekadašnji ‘topnik‘ Juventusa i Real Sociedada danas je sportski direktor grčkog velikana Olympiacosa, a u razgovoru za talijanski Tuttosport govorio je o povratku Tudora u Italiju.

- Igor je savršen za Lazio. Njegov dolazak mogao bi šokirati i jako će zakomplicirati život Juveu. Tudor je vrlo dobar i to je pokazao u Veroni i Marseilleu. Njegove momčadi igraju dobar, čvrst i agresivan nogomet kakav je i on bio na terenu, a također je bio vrlo taktički inteligentan – istaknuo je Kovačević.

Govorio je i o drugim bivšim suigračima iz Juventusa te naglasio kako njihova generacija rasadnik trenera.

- Nisam bio iznenađen vidjeti Contea, Montera, Inzaghija i Tudora kako počinju karijeru na klupi – zaključio je srpski napadač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:37