StoryEditorOCM
KošarkaPolufinalni dvoboj

Zadar podosta komotno odlazi na drugu utakmicu protiv Cibone: ‘Možda već u Zagrebu možemo završiti seriju‘

Piše Dražen žura
24. svibnja 2023. - 07:20

Zadar podosta komotno odlazi na drugu utakmicu poluzavršnice doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske, jer u seriji tko prije do dvije pobjede vodi 1:0! Inače, zadarska se momčad osim spomenute pobjede (85:82) koja je stigla uz zvuk sirene, u izvedbi kapetana Marka Ramljaka, može pohvaliti i nizom od pet uzastopnih trijumfa nad „ vukovima”. I upravo to je stavlja u zavidnu prednost, ako ništa drugo onda u psihološkom smislu, jer su nabildani samopouzdanjem.

Nedvojbeno, unatoč poslovičnom oprezu iz kuta Zadra, doista imaju ulogu favorita, jer je u rasipanju „rostera” s obje strane, objektivno, teže prošla Cibona.

– Pred nama još jedna utakmica s Cibonom u kojoj nema nepoznanica ni s naše ni s njihove strane. Prvu utakmicu smo prelagano pustili da se vrate u igru, nakon što smo stvorili prednost i uđemo u neizvjesnu završnicu. Moramo uvidjeti neke situacije u kojima smo griješili u drugom poluvremenu i u kojima su nas kažnjavali. Ako fizički odgovorimo i budemo energetski na nivou, možda već u Zagrebu možemo završiti seriju – kazao je Karlo Žganec, iznimno vrijedan igrač u momčadi Zadra.

Upravo kako je već istaknuto u zadarskom fokusu je moguća euforija u startu zaustavljena...

- Pokazalo se da je prošla utakmica, kako smo i očekivali, bila zahtjevna, neizvjesna. Vidjeli smo kako nas je Cibonina zona umrtvila, naročito u drugom poluvremenu. Nastojat ćemo bolje reagirati u ovoj utakmici. Za Cibonu se zna da ima odličnog playmakera Bornu Kapustu, polivalentnog Lovru Mazalina na četvorci. I ostali su dobri šuteri i skakači, jedna vrlo dobra momčad i sigurno ćemo morati biti na maksimumu ako se mislimo vratiti s dobrim rezultatom – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra.

Utakmica se igra sutra s početkom u 19 sati uz prijenos na HKS TV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:08