StoryEditorOCM
KošarkaSlovačke priče

Košarkašicama splitskog KAŽL-a četvrto mjesto na završnom turniru Alpe Adria Cupa

Piše Frane Vulas
10. ožujka 2024. - 20:59

Košarkašice splitskog KAŽL-a zauzele su posljednje četvrto mjesto na završnici prvog službenog izdanja Alpe Adria Cupa u Slovačkoj (Pieštany). U susretu za treće mjesto igračice Vjekoslava Lokice i Anite Rade poražene su od slovenskog Triglava 59:102 (12:24, 11:32, 14:21, 22:25). U tom susretu KAŽL je igrao u sastavu: Božan (19), Rimarčuk (4), Pirjak (22), Pavić, Dominović, Turčinov, Sokanović (2), Bilić (3), Pogorelić, Buckner (4), Langhi (5).

- Teško je nešto reći nakon ovakve utakmice. Igrali smo loše, bez energije, želje... Zbog toga me sram. Ali to je tako s ovako mladom momčadi kakvu imamo. Možda bude nekih promjena u ekipi, ali o tome ćemo razgovarati kada se vratimo. Čestitam pobjednicama na trijumfu - izjavio je Lokica nakon susreta, a prenosi službena stranica lige.

- Pokušale smo dati sve od sebe, ali jednostavno nismo dobro ušle u utakmicu. Rekle smo da želimo igrati bolje, ali poražene smo. Vidjet ćemo sada što možemo napraviti u domaćem prvenstvu, vjerujem da možemo bolje od ovoga - rekla je igračica KAŽL-a Petra Božan.

U subotu su Splićanke u polufinalu očekivano uvjerljivo poražene od domaćeg sastava Piešťanské Čajky 39:78 (12:17, 11:18, 6:22, 10:22). Lani je KAŽL osvojio testno izdanje ovakve regionalne lige održano u Mariboru. S obzirom na snagu ovosezonske konkurencije, razliku u uvjetima, pogotovo budžetima, dugi put autobusom od grada pod Marjanom do Slovačke, i sam plasman KAŽL na ovosezonsku završnicu je veliki uspjeh. Međutim, nakon dobrog otpora u prvog dijelu polufinalnog susreta, u susretu za treće mjesto su igračice KAŽL-a ipak podbacile.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:13