StoryEditorOCM
KošarkaKošarkaška srijeda

Jolly je "crna mačka" za Cibonu: Mogu li do "hat tricka" s "vukovima"?

14. ožujka 2017. - 13:06

Košarkaši šibenskog Jolly JBS-a prava su "crna mačka" za Cibonu ove sezone. Šibenčani su već dvaput skidali skalp "vukovima". U prvenstvu u Draženovom domu, a onda i na Baldekinu u polufinalu Kupa Kreše Ćosića. Mogu li momci trenera Ivana Velića u srijedu u 18 sati na svom parketu do hat tricka kontra Cibone?

- Dat ćemo sve od sebe, međutim treba biti svjestan da je takve ekipe teško dobiti tri puta za redom. Moramo biti realni i znati da je Cibona puno ispred nas i po kvaliteti i po budžetu. Dovoljno je spomenuti imena Žorića, Rozića, Šakića, Reynoldsa,... Njihovi rezultati u ABA ligi i Europi govore da se radi o vrhunskoj ekipi. Dakle, Cibona je favorit, tim više što sada ne igraju u paklenom ritmu. Maksimalno su koncentrirani na A-1 ligu gdje više nemaju pravo na kikseve. O tome govori i podatak da su dan ranije došli na utakmicu u Šibenik. S druge strane, mi smo rasterećeni. Nemamo puno toga izgubiti, a jako puno možemo dobiti. Sigurno je da se nećemo predati, uostalom kao što ni pred kim ove sezone nismo unaprijed izvijesili bijelu zastavu. Šteta je što zbog ozljede neće zaigrati centar Šime Špralja, koji je jako bitan za našu igru- kazao nam je Velić, koji se pokazao kao pravi meštar za Cibonu. Ne samo ove godine, budući da je "cibose" pobjeđivao i u svom prvom mandatu trenera Jollya, još tamo 2013. godine.

Valja napomenuti da Cibona dolazi Jollyu u ne baš zgodnom trenutku. Šibenčani imaju dva poraza u nizu, s dva gostovanja u Zadru i Zaboku vratili su se praznih ruku. Prije toga, u cijelom prvenstvu Jolly je gubio još samo dva puta (Zagreb i Split). Je li to znak da je mini kriza zakucala na vrata Jollya?

- Ni o kakvoj krizi, ni padu forme ne bih govorio. Čujte, pobijediti onakav Zadar na Višnjiku graničilo bi s čudom. Što se tiče Zaboka, tu smo napravili kiks. Očekivali smo da ćemo pobijediti u Zagorju. No, ta je utakmica bila puna specifičnih okolnosti. Ipak su domaćini imali feštu povodom otvaranja dvorane... Ponavljam, na ta dva poraza puno je utjecala ozljeda Špralje. Nadalje, gotovo sedam dana treninga smo izgubili zbog prilagodbe pridošlog Amerikanca Penna. Uostalom, da nam je netko prije sezone ponudio ovaj skor koji sada imamo objeručke bismo ga prihvatili. Pred nama je još dosta utakmica da ostvarimo ciljeve- govori Velić i pojašnjava koji su to klupski ciljevi:

- Prije svega da budemo konkuretni svima. To smo i uspjeli, izuzev finala Kupa s Cedevitom. Pa, napravili smo 3-4 velika iznenađenja. Međutim, za klub je najvažniji kontinuitet dobrih igara. Koji ćemo na kraju završtii ionako je nebitno. Zašto? Zato što je ABA liga nedodirljiva za bilo koji klub iz A-1 lige osim Cedevite, Cibone i Zadra. Za nas druge snovi o ABA ligi su neostvarivi. Uostalom, to je privatna liga, pa držim da je bolje igrati neko FIBA-ino natjecanje- misli trener Jollya.

Za kraj, vratimo se na utakmicu s Cibonom. U Kupu ste ih dobili zahvaljujući dobro šutu i sjajnoj izvedbi Bilinovca i Novačića:
- Kada igrate protiv kvalitetnijeg protivnika uvijek morate biti maksimalni, a da oni u nečemu zakažu. Trebamo biti šuterski raspoloženi i dobri u obrani. Cibona je svaku utakmicu iznad 80 poena i teško je s njima igrati na veliki broj koševa. Trebamo zaustaviti njihov skok i tranziciju te stisnuti u obrani. Uz to, netko mora dodatno iskočiti u napadačkom smislu- otkrio je Velić recept za možebitnu pobjedu.

26. travanj 2024 09:08