StoryEditorOCM
KošarkaŠibenčani pali na Baldekinu

Iscurila trica Siriščeviću za pobjedu "narančastih" i prolaz u polufinale (FOTO)

16. veljače 2017. - 23:27

GKK Šibenik- Cibona 75:77 (25:18, 20:21, 14:16, 16:22)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 1400. Suci: Tomislav Hordov (Zadar), Josip Radojković (Split), Krunoslav Peić (Zagreb). Delegat: Damir Basarić (Split).
GKK Šibenik: Radovčić, Šarić, Badžim (15), Nakić, Bašić (3), Pandurić, Turkyilmaz, Paić, Ivanov (21), Petani (15), Siriščević (8), Halilović (13).
Cibona: Reynolds (6), Šakić (23), Marinelli (5), Marić, Žorić (18), Ćorić, Bošnjak (5), Rozić (11), Sulejmanović (7), Slavica, Joksimović (2), Gospić,


Semafor:
8:4 (4.) Dvije trice pogodili su Zadrani u šibenskom dresu- Ivanov i Petani i to je bilo prvo osjetnije vodstvo bilo koje momčadi.

15:16 (7.) Željko Šakić je serijom od pet koševa okrenuo vodstvo Šibenika. Inače, u tom razdoblju Šakić je sam držao Cibonu u rezultatskom priključku. Postigao je 12 od 16 koševa Zagrepčana

25:18 (10.) Sada su na potezu dalekometni šuteri "narančastih". Lak na obaraču bio je Roko Badžim, koji je vezao dvije trice. Gotovo sa zvukom sirene priključio mu se i Domagoj Bašić, pa na prvi mali odmor domaći odlaze s lijepom zalihom.

34:24 (15.) Šibenčani igraju vrlo kvalitetno nošeni frenetičnim navijanjem s tribina. Cibona se uspjela približiti na 22:25, no tada stvar u svoje ruke uzima Teo Petani. Pogodio je dva teška šuta, za tricu i dvicu, Halilović je povukao dvije kontre i "narančasti" prvi put imaju dvoznamenkastu prednost. Inače, hranili su se domaći u prvom poluvremenu sjajnim šutom za tricu (8/12).

45:39 (20.) Imali su domaći zadnji napad u prvom poluvremenu. Barem je tako trebalo biti. No, olako su prodali loptu i otvorili čistu kontru Ciboni. Tako se na odmor otišlo s plus šest za Šibenik, a moglo je biti i plus deset da je bilo malo više koncentracije u završnici.

50:50 (24.) Iz svlačionice je izašla neka sasvim druga Cibona. U prvom redu puno agresivnija u obrani. "Vukovi" su grizli i domaći su morali uzimati samo teške šuteve. Staro je pravilo da se iz dobre obrane rađa i kvalitetan napad. Gosti su u nastavku imali raznovrsnija rješenja i zakucavanjem Žorića došli su do izjednačenja nakon dugo vremena.

59:51 (28.) Cibona nije baš najbolje rezultatski iskoristila period dobre igre. S nekoliko promašenih zicera pomogli su Šibenčanima da se vrate u ritam. Opet je proradio šut "narančastih". Najprije je tricu stavio Ivanov, a potom dvije i Siriščević.

59:60 (32.) Drugo poluvrijeme se nastavlja u ritmu toplo-hladno. Na kraju treće i na početku četvrte "vrući" su "cibosi". Korak po korak i tricom Marinellija opet vode.

75:77 (40.) Na 42 sekunde prije kraja Cibona je vodila 71:69. Tada je dva slobodna bacanja izborio Ivanov. Ali, pogodio je smao jedno. U iduećem napadu Siriščević je napravio brzi faul nad Žorićem. Iako je cijeli Baldekin zviždao iskusni Žorić stavio je oba. Potom je Bošnjak u prodoru prekršajem zaustavio Ivanova, koji opet ubacuje samo jednu loptu. Logično, Anzulović se odlučio na brzi faul. Šakić pogađa jednom i Šibenik ima mogući napad za izjednačenje. No, Mulaomerović ne želi braniti do kraja već želi penal završnicu. U njoj su u glavnoj ulozi Zadrani Petani i Žorić. Play Šibenčana pogađa sva četiri bacanja, a Žorić tri. Otvorilo je to mogućnost domaćinima da imaju šut za pobjedu. Uzeo ga je Siriščević s osam metara, ali nije pogodio cilj. "Narančasti" su popadali po parketu od tuge, a Cibona je slavila prolaz u polufinale.

Tako je zbog samo jedne lopte košarkašima GKK Šibenika izmakla pobjeda nad velikim rivalom Cibonom i plasman u polufinale Kupa Hrvatske gdje bi ih čekao gradski suparnik Jolly. Rasplinuo se tako i san čelnika "građana" da će osvojiti Kup pred domaćom publikom. Propao je i plan da Šibenik ostane neporažen na Baldekinu. Ako Šibenčani mogu tražiti utjehu u porazu, onda je to sjajna atmosefar koju su njihovi navijači stvorili na utakmici s Cibonom. Samo zbog tih 40 minuta Šibenik je opravdao odluku HKS-a da mu dodijeli domaćinstvo "final eighta".
U sutrašnjim utakmicama polufinala sastaju se Cedevita- Zadar (17 sati) i Jolly JBS- Cibona (20 sati).







 


Funcuti čestitali ocu kapetanu
Na originalan način Funcuti su čestitali kapetanu GKK Šibenika Domagoju Bašiću, koji je u subotu dobio sina Roka. Najžešći šibenski navijači izvjesili su transparent na kojem je pisalo "Roko Bašić sve ti sritno bilo!", a u potpisu 1983. Domišljata je bila i ilustracija s kolicima iz kojih viri snajper. Razlog, Rokovog oca Domagoja odmila zovu "snajper iz Mandaline" zbog odličnog šuta.


Nogometaši navijali za košarkaše
Kompletna momčad i vodstvo nogometaša Šibenika došla je bodriti svoje kolege s Baldkeina. Momci sa Šubićevca smjestili su se iza klupe na kojoj su sjedili košarkaši Šibenika. Inače, stara je to i dobra navada po kojoj se šibenski sportski klubovi međusobno bodre. Ta tradicija datira još od osamdesetih godina prošlog stoljeća kada su košarkaši Šibenke redovito odlazili na Šubićevac, a nogometaši Šibenik na Baldekin.

27. travanj 2024 02:59