StoryEditorOCM
Košarkatraže svoju kartu

Bitka za Eurobasket na Gripama: Hrvatice nakon odlične predstave protiv Španjolske žele ubrati ‘tulipanke‘

Piše Iva Majić
12. studenog 2023. - 12:02

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija nastavlja svoj put u kvalifikacijama za Eurobasket 2025. Mjesto radnje je i dalje dvorana “žutih” na Gripama, a izabranice Stipe Bralića u drugoj utakmici očekuju nešto lakše protivnice. Nakon odlične predstave protiv Španjolki, viceprvakinja Europe, u kojoj su domaće djevojke ostale samo na “minus pet” (65:70), prvu pobjedu tražit će protiv Nizozemske. Reprezentacija je to koju svakako ne treba podcijeniti, ali pobjeda je imperativ ako Hrvatska želi biti druga u skupini A.

Naime, na Europsko prvenstvo kvalificirat će se osam pobjednika skupina, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije (prema službenim košarkaškim pravilima) pri čemu će se u obzir uzeti svi rezultati u grupama.

Ono što veseli nakon odigranog prvog susreta je svakako igra domaće reprezentacije. U ekipi vlada pozitivna energija, a sve se to pretočilo i na teren. Hrvatska je bez nekih ključnih igračica, što zbog ozljeda (Ana-Marija BegićAna VojtulekIva Dorja Žaja i Ana Mandić), što zbog onih koje se nisu odazvale pozivu (Ivana Dojkić i Nina Dedić), pokazala kako se nikoga ne boji i da može parirati sa svima, pa i najtrofejnijoj ekipi našeg kontinenta. A ono najbolje, igrala se stvarno dobra košarka! Šteta što su Gripe, bez obzira na besplatan ulaz, bile prazne.

Izgleda da tu ima više “krivaca”. Primjerice, današnja utakmica Hajduka i Varaždina je na rasporedu u 18 sati, pa svakako iz organizacije nisu uzeli u obzir da se igra u gradu u kojem se sve “navija” po Hajduku.

Bijeli igraju u 16.30 sati na Poljudu, a teško da će se nekome nakon dva sata na stadionu žuriti na Gripe.

No, s publikom ili bez nje, ženska reprezentacija pokušat će uhvatiti svoju kartu za Eurobasket, a ako ne možete do dvorane, prijenos je na trećem programu Sportkluba.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 08:41