StoryEditorOCM
Hajdukraspored do kraja

Sve je već poznato: ako prođe Dinamo, Hajduku prijeti da odluka o Kupu pada u Rijeci

Piše Frane Vulas
2. travnja 2024. - 22:14

Prije okršaja Hajduka i Dinama na Poljudu, u prvom polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa sastat će se Lokomotiva i Rijeka. Taj susret igra se na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. Početak utakmice je u 16 sati uz izravan televizijski prijenos na kanalu MAXSport 1.  Dok u gradu pod Marjanom pravdu dijeli Talijan Fabio Maresca, u Zagrebu će suditi Patrik Kolarić iz Čakovca.

Hajduk je branitelj naslova, osvojio kup u posljednje dvije sezone. Od ove sezone ponovno se igraju dva susreta finala Kupa. Termini su već poznati, trebalo bi se igrati 15. i 30. svibnja. Prema propozicijama natjecanja domaćin uzvrata finala bit će momčad koja ima bolji koeficijent u natjecanju u posljednjih pet sezona. Hajduk je osvojio kup 2022. i 2023. godine, ali najbolji koeficijent u zadnjih pet sezona u natjecanju ima Rijeka, potom Hajduk, Dinamo, Osijek koji je već eliminiran pa Lokomotiva. Rijeka je osvojila kup 2019. i 2020. godine, a 2022. je igrala finale.

Ako Hajduk prođe Dinamo i u finalu bude igrao s Rijekom, prvi susret će se igrati na Poljudu, a uzvrat na Rujevici. U slučaju da Hajduk izbori mjesto u finalu i u njemu se nađe i Lokomotiva, prvi susret finala će se igrati u Zagrebu, a uzvratni u Splitu.

Produžeci, pa penali

U polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igra se samo jedna utakmica, kao i u prethodnim rundama natjecanja (samo se finale igra na dva susreta). Ako po isteku regularnog dijela igre utakmica završi neriješenim rezultatom, igrat će se produžeci dva puta po 15 minuta. U slučaju da ni nakon kraja produžetaka ne dobijemo finalista, pobjednička momčad bit će utvrđena boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:47