StoryEditorOCM
Hajdukdebitirao za bijele

Šarlija: Kada dođeš Dinamu, a oni drugih 45 minuta ne žele igrati, nego se izležavaju po ure, onda znaš da te se boje

16. srpnja 2023. - 08:59

Zvonimir Šarlija u Maksimiru je imao službeni debi za Hajduk, pamtit će ga po izgubljenom trofeju Superkupa.

- Dojam će svi zaboraviti, kao i naše šanse. Pamtit će se samo gol za trofej, a nama je trofej izmaknuo iz ruku. Jedina je istina da smo ga željeli jako, da smo radili cijele pripreme samo za ovu utakmicu. Ali ništa, prebacujemo fokus na prvo kolo prvenstva, probat ćemo ponoviti dobre stvari, raditi na lošima. Naravno da na Maksimiru moraš iskoristiti „mrtvace“ i ne primiti gol iz jednog ili dva udarca, što su oni imali danas.

Šarlija smatra da su „bijeli“ mogli ne samo izjednačiti, nego i preokrenuti dvoboj.

image
Goran Mehkek/Cropix

- Mislim da smo imali dovoljno šansi čak i da dobijemo utakmicu, a ne samo da je odvedemo u penale. Kada dođeš Dinamu na Maksimir, a oni drugih 45 minuta ne žele igrati, nego se izležavaju po ure, onda znaš da te se boje i da si bio dobar. Na tome ćemo temeljiti optimizam, probati maknuti gorčinu ovog poraza što prije. Svi smo umorni od poraza i od izgubljenih trofeja, ali što je tu je, idemo dalje.

Već u petak je novi derbi na istome mjestu, Hajduk gostuje kod Dinama u prvom kolu prvenstva.

- Nadam se da će navijači doći u istom broju, da ćemo se opet osjećati kao na domaćem terenu, da će nadglasati sve tu i da ćemo krenuti u novu sezonu s pobjedom, te ići utakmicu po utakmicu, pobjedu po pobjedu - kazao je Šarlija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:31