stdClass Object ( [id] => 498475 [title] => Pobuna imotskih hajdukovaca: GNK Dinamo dolazi spašavati gradski klub, trener i navijači to neće dozvoliti! Još se ni od Žužula nisu oporavili... [alias] => pobuna-imotskih-hajdukovaca-gnk-dinamo-dolazi-spasavati-gradski-klub-trener-i-navijaci-to-nece-dozvoliti-jos-se-ni-od-zuzula-nisu-oporavili [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dok je NK Imotski na koljenima, grad Imotski je na nogama.  Predsjednik nogometnog kluba u pomoć je pozvao GNK Dinamo, evo je trener iz Zagreba već došao, Zvonko Lipovac se zove, a građani, posebice roditelji djece nogometaša za takvu suradnju neće ni da čuju, dosta im je bila ona sa Žužulima i RNK Splitom, te najavljuju osnivanje novoga kluba, i uopće se ne šale.

- Ma, kakva šala, što vam je!? Novi klub mora biti registriran do 31. kolovoza i to ćemo učiniti ukoliko čelništvo NK Imotskog, zapravo čelnik, jer tu samo jedan čovjek o svemu odlučuje, ustraje u svojoj namjeri suradnje s Dinamom - kaže nam Vinko Malenica.

A nije ni Vinko Malenica baš u klubu bilo tko. On je ne samo trener i voditelj mlađih uzrasnih kategorija nego i čovjek u kojega roditelji, uvjerili smo se iz prve ruke, imaju neograničeno povjerenje. I sastanak su u srijedu navečer održali, više od četrdeset ih je došlo, a još ih je toliko Malenici dalo svoj potpis i ovlastilo ga da u njihovo ime vodi bitku protiv aktualnog klupskog vodstva.

No, ne šali se ni Marko Grubišić. Još u četvrtak je, na Svetoga Iliju, kao predsjednik NK Imotskog potpisao sporazum o suradnji s Dinamom. Nema više nazad i nimalo ga ne zanima što govori Malenica i “njegovi” roditelji.

- S Dinamove strane potpis je stavio šef Omladinske škole Ivo Šušak, još čekamo da potpiše i direktor kluba Tomislav Svetina, no to je samo formalnost i rekli su nam da slobodno možemo objaviti da smo sklopili sporazum - objašnjava Grubišić.

Zadovoljan je, brk bi mu, samo da ga ima, poskakivao od sreće. Oponenti ga ne zanimaju, prolazi pored njih kao skupljač boca pored praznog kontejnera. Kad je čuo da planiraju osnovati novi klub, da će se zvati Imotski 1991., samo što nije prasnuo u smijeh.

- Tko će ga osnovati, Malenica? Ajde, baš da i to vidim, sretno im bilo. Isporučite im moje pozdrave - ruga se Grubišić.

- Nije šala. Odvest će vam Malenica svu djecu, eno roditelji stoje u redu da mu potpišu pristupnicu - suočavamo ga sa zadnjim vijestima.

- Ma, koga će on odvesti?!

- Koliko djece imate sada u Omladinskoj školi?

- Otprilike šezdeset.

- Eto, a Malenica ih je već skupio stotinjak, vama neće ništa ostati.

- Mi ćemo dovesti još tri puta toliko djece, eto. I nećemo voditi dječji vrtić nego nogometnu školu. I baš me zanima odakle Malenici i njegovima novac, jer nogomet košta, samo HNS-u svake godine moramo dati 270.000 kuna - čudi se Grubišić.

Sada ćemo na neko vrijeme prekinuti razgovor s predsjednikom Imotskog, ionako smo ga vodili čitav tjedan, od ponedjeljka do petka, jer Malenica jedva čeka uskočiti.

- O kakvim parama Marko Grubišić govori?! Pa, on je doveo klub do rasula. Dužni su na sve strane, i HNS-u i sucima i prijevoznicima i dobavljačima sportske opreme i restoranima i bivšim igračima i trenerima, svi me zovu, onaj dan kad se pročulo da Grubišić u tajnosti s Dinamom sklapa suradnju četiri puta sam mobitel punio, čak mi i ovdašnji navijači Dinama daju podršku, ljudi ne mogu vjerovati - grmi oporbenjak.

- A što se događa? - jedva čekamo detalje.

- Marko Grubišić privatizirao je klub u koji nije uložio ni kune. Ponaša se kao da je NK Imotski njegovo vlasništvo i boli ga briga što građani misle. U Skupštinu je doveo ljude koji nikad nisu imali doticaj s klubom, odluke donosi samoinicijativno i protivno statutu. I ova najnovija odluka je takva, u klupskom Statutu jasno piše tko i kako odlučuje o klupskoj politici.

- Vi ste očito hajdukovac pa vam smeta suradnja s Dinamom?

- Nebitno je tko za koga navija, nema nitko ništa protiv Dinama, iako se zna kome Imotski i Imoćani pripadaju, nego protiv ovakvog načina upravljanja, netransparentnog i štetnog. Uostalom, svi vrlo dobro znamo gdje nas je suradnja s braćom Žužul i RNK Splitom dovela, mi samo ne želimo da se to ponovi - tvrdi Malenica.

Trenutak je da skoknemo do gradonačelnikova ureda. Nenajavljeno. Kad tamo - gužva. Pročulo se da su reporteri “Slobodne” u gradu, pročulo se i po što su došli, pa se gradonačelnik okružio suradnicima. S desne strane mu sjedi Vice Čikeš, dogradonačelnik, doktor kojega se zadnjih dana može vidjeti kako Vedranu Mlikoti pomaže u pripremama za ekspediciju “Vlaji na Himalaji”, a slijeva Marko Mršić, neformalni savjetnik za sport, pozvan specijalno za ovu priliku.

Čekaju, kažu, Grubišića. Maleničinu priču su već čuli, pa je red da prije konačnog suda čuju i Kapu, kako je Grubišiću nadimak dobiven po poznatom proizvođaču odjeće. Dojam je, iako to naglas nitko od trojca iz gradonačelnikova ureda nije izgovorio, da načelno nemaju ništa protiv toga da NK Imotski sklopi sporazum s GNK Dinamom. Svi su redom, hvale se, veliki antimamićevci, savjetnik Mršić nudi na uvid čak i kopirane tekstove Lea Kovačića objavljene u “Slobodnoj” kao dokaz toj tezi, ali posao je posao.

- Tu sam tek pet tjedana i ne poznam baš najbolje situaciju, ali odgovorno tvrdim da će Grad učiniti ono što je najbolje za djecu - oprezno će pred novinarom gradonačelnik Ivan Budalić.

- A to znači da ćete učiniti što? - tražimo konkretniji odgovor.

- Na žalost, puno ne možemo. Grad je vlasnik samo igrališta, a klub je udruga građana i funkcionira kao sve druge udruge, mi svog predstavnika u klubu nemamo.

- Koliko novca godišnje Grad daje klubu?

- Nešto manje od 480.000 kuna.

- I nitko iz Grada ne kontrolira kako se taj novac troši?!

- Stanje je to koje smo zatekli, vidjet ćemo je li se tu dade što napraviti, dajte mi nekoliko dana, pa mi se javite kad malo sagledam situaciju - zamolio je Budalić.

U to, eto i Grubišića. Ne želi se fotografirati, pa je kolega Dugandžić otišao na čeku ispred porte, da predsjednik ne pobjegne, prevažan je za priču da bismo mu sliku iz arhive vadili.

- Od “Oluje” ovako važnoga događaja za Imotski nije bilo - slavi Grubišić.

- Znači, pred nosom Hajduku vi se bacate u krilo Dinamu? - provociramo.

- Hajduk?! Ha ha ha, znate kako pjeva Kemal Monteno, “nije htjela moja djela”.

- Ne budite neozbiljni.

- Kao da je Hajduk ozbiljan, tamo se ništa nije promijenilo, politika i danas sve diktira, nisu nas htjeli niti saslušati, a u Dinamu struka ima glavnu riječ.

- Ja sve ovo zapisujem, samo da znate.

- Piši, piši, kao da će itko čitati što ti pišeš.

- Jeste li suradnju dogovorili sa Zdravkom Mamićem ili s nekim drugim?

- Naravno da sam sve dogovorio sa Zdravkom.

- Tko se komu prvi javio, vi njemu ili on vama?

- Bila je to ljubav na prvi pogled.

- Kao i sa Žužulima? Kad će vam braća dug vratiti, koliko ono, oko 500.000 eura?

- Što njih miješate?! Uostalom, znadete li vi, a vidim da ne znate, da smo im zbog tog duga stavili sudsku zabilježbu na zemljište iza hotela “Marjan”.

- A ja čuo da vam je Mamić, kad potpišete sporazum, obećao taj dug riješiti, on će, priča se, platiti dug Žužulovih prema NK Imotskom.

- Da je Mamić htio ostavio bi Splita u Prvoj ligi, ili barem u Drugoj, a mogao je i jedno i drugo, a on je učinio sve da ih izbaci u Treću, eto koliko se oni vole.

- I vi s takvim čovjekom poslujete?! Što će građani reći?

- Bitna su djeca, a ne građani, iako, i oni će s vremenom shvatiti da sam u pravu - zaključuje Grubišić.

Ne bojte se, nismo još s Grubišićem gotovi, najzanimljiviji dio tek dolazi, ali red je Vinka Malenicu ponovno čuti.

- Nudimo prijedlog da se Škola nogometa odvoji od prve momčadi, ali oni ne žele zato čuti, slao sam Grubišiću poruke, mejlove, ali on mi nikad nije odgovorio - kaže Malenica.

U Školi je, veli, stanje užasno. Roditelji sami kupuju opremu, lopte, sendviče, plaćaju putovanja...

- U Makarsku protiv Zmaja došlo je na utakmicu tek sedam juniora, sramotimo i klub i grad. Evo, i voda curi, napukla je cijev, nabijaju se troškovi, a nitko ne reagira - rezignirano će Malenica.

Kako bilo, zaključuje, on i njegova jaka struja neće popustiti, neće, žesti se, dopustiti da se NK Imotskome ponovi slučaj suradnje s RNK Splitom iz koje su, Malenica će, samo pojedinci imali korist. A do njega glavom kima Nediljko Parlov, jedan od roditelja koji se nije libio imenom i prezimenom, glavom i bradom, pojaviti u novinama.

Marko Grubišić ima čast okončati ovaj članak, od njega je ionako sve počelo, iako, priča je još daleko od kraja.

- Znači, potpisano je - tražimo potvrdu jer gradonačelnik nam maloprije reče da nije.

- Jest, sve je riješeno - potvrđuje predsjednik Grubišić.

- I, što to klubu znači?

- Prvoj momčadi ništa, ali će zato naša djeca imati neograničen pristup Dinamovoj školi, dok će mladi dinamovci četiri puta godišnje dolaziti u Imotski. Također, kad Dinamo bude igrao međunarodne prijateljske utakmice, bit će dužan povesti tri naša dječaka i dati im priliku da igraju.

Naša pak talentirana djeca nemaju nikakvu obvezu prema Dinamu, ako će ići u Zagreb neka idu, a ako neće, ne moraju, nitko ih neće tjerati.

- Prva momčad je ipak dobila trenera iz Dinama...

- Preporučili ga i mi ga uzeli.

- Hoće li vam preporučiti i kojeg igrača, na prozivci se skoro nitko nije pojavio?

- Tek smo krenuli, bez brige, bit će igrača, sad ih je bilo devet, a kako smo u četvrtak dobili novac od RNK Splita bit će ih još, sad smo konsolidirani.

- Tko vam je uplatio novac, RNK Split ili GNK Dinamo?

- Nije bitno.

- Kako nije, to je najbitnije?!

- Dinamo je uplatio, jeste li sad zadovoljni!

- Znači, Dinamo uplaćuje novac NK Imotskome kojemu taj novac duguje RNK Split!?

- Dinamo je imao neke neispunjene obveze prema Splitu, pa smo to na ovaj način odlučili riješiti i svi zadovoljni.

- Koliko je uplaćeno, svih 500.000 eura ili...?

- Oko 15 posto od tog iznosa.

- Nekidan ste mi spomenuli sudsku zabilježbu na zemljište RNK Splita pored hotela “Marjan”, što je sad s njom?

- Mene zanima što je danas, a ne što je bilo nekidan.

Gotovo je, bit će novi klub!

Pregovori u gradonačelnikovu uredu nisu uspjeli. Održani su u petak, jedan nasuprot drugoga sjeli su Marko Grubišić i Vinko Malenica, ali rješenje koje bi zadovoljilo obje strane nije pronađeno. Rezultat svega je da će Imotski za koji dan dobiti novi nogometni klub, Imotski 1911., a da će postojeći NK Imotski ugovorno surađivati sa zagrebačkim Dinamom. - Žao mi je, ali tako je, razlike su nepremostive. Pozvao sam ih da pripreme program i jave se na natječaj za dodjelu financijske potpore iz gradske kase i to je sve što sam mogao učiniti - razočarano će gradonačelnik Ivan Budalić.

Neistinito

Predsjednik Hajduka Ivan Kos tvrdi da ga je potez kolege iz Imotskog neugodno iznenadio, a još više su ga, kaže, iznenadile njegove riječi. Ipak, veli, nema namjeru osvrtati se, klupski projekt ostvarivanja suradnje s dalmatinskim klubovima ide dalje, s Imotskim ili bez njega.

- Svatko ima pravo na svoj put. Oni koji žele ulagati u razvoj, podizati razinu stručnosti trenera i kvalitetu infrastrukture su dobrodošli. Nitko iz Hrvatske nije isključen iz te priče, a pogotovo ne netko iz Dalmacije - tvrdi Kos. Prigovor da s čelnikom Imotskog nije želio valjano komunicirati odbacuje.

- Svi znaju koliko smo otvoreni prema klubovima i njihovim predstavnicima i kako im je moj telefon dostupan, a moja vrata i vrata Hajduka otvorena, pa je tako bilo i s predstavnicima Imotskog. Predsjednik Imotskog ima svoje razloge, u koje ne želim ulaziti, zbog kojih je do jučer imao suradnju s RNK Splitom, a sad želi s Dinamom i to je njegovo pravo, slobodan izbor, ali nije korektno da za svoju odluku opravdanje traži u Hajduku. Oni koji od nas očekuju da ćemo im za jednokratnu financijsku naknadu opustošiti momčadi i uzeti najbolju djecu ne uklapaju se u našu viziju razvoja - ističe Kos.

Nedopustivo

Ivica Kukavica vodeći je oporbenjak vladajućem HDZ-u, u drugom izbornom krugu vodila se između njega i Ivana Budalića bitka za svaki glas. Kukavica je četiri godine bio i kapetan NK Imotskog, a bio je i u Dinamov junior.

- Trenirao me Ivo Šušak - smije se, pa nastavlja, svjestan ozbiljnosti teme:

- Čudi me da gradonačelnik nema mišljenje, morao bi se izjasniti, ma moralo bi i Gradsko vijeće jer prevažna je ovo stvar za grad da bi prošla tek tako, ispod radara. U mladosti je, otkriva, navijao za Dinamo, dok mu je danas, kao i velikoj većini Imoćana, Hajduk bliži srcu, poglavito otkako je u Četvrtoj brigadi upoznao brojne torcidaše te nakon što je Dinamom zavladao onaj koji je zavladao.

- Ovo što se najavljuje s Dinamom odrađuje se u tajnosti, iza leđa građana, a to nikako ne može biti dobro. Nezgodno mi je iznositi mišljenje na temelju poluinformacija, ne znam ja gdje čija pumpa vuče, ali dvije stvari su osnova: nedopustivo je da Grad nema ljude u klubu koji financira, te obavezno treba zaštititi interes djece te popraviti klupsku infrastrukturu koja je u katastrofalnom stanju - kaže Kukavica.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neće mamićeve dresove [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-07-24 20:47:49 [created_by] => 3226 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-07-25 11:17:42 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-07-24 21:33:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 23944 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2017/07/24/imotski_dinamo11-170717.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "imotski_dinamo11-170717" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1260x840" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7781523 Threads: 10 Questions: 1566991950 Slow queries: 4779435 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111672799 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/pobuna-imotskih-hajdukovaca-gnk-dinamo-dolazi-spasavati-gradski-klub-trener-i-navijaci-to-nece-dozvoliti-jos-se-ni-od-zuzula-nisu-oporavili-498475 [printLink] => /sport/hajduk/pobuna-imotskih-hajdukovaca-gnk-dinamo-dolazi-spasavati-gradski-klub-trener-i-navijaci-to-nece-dozvoliti-jos-se-ni-od-zuzula-nisu-oporavili-498475?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232289 [name] => hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 259593 [name] => nk imotski [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nk-imotski [link] => /tag/nk-imotski ) [2] => stdClass Object ( [id] => 311768 [name] => nk dinamo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nk-dinamo [link] => /tag/nk-dinamo ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neće mamićeve dresove [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pobuna imotskih hajdukovaca: GNK Dinamo dolazi spašavati gradski klub, trener i navijači to neće dozvoliti! Još se ni od Žužula nisu oporavili... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3226 [name] => Vinko Vuković [username] => vinko-vukovi [email] => vinko-vukovi@sd.hr [password] => $2y$10$YO25wAxyFtorM2joNX.2NOXZftdmUYZoNQomCJcy/gPHsWRdTtcde [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-vukovic-3226 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1744 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c5809996ece13595660a096152f26ee?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/07/24/imotski_dinamo11-170717.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => imotski_dinamo11-170717 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/07/24/imotski_dinamo11-170717.jpg [title] => imotski_dinamo11-170717 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dok je NK Imotski na koljenima, grad Imotski je na nogama.  Predsjednik nogometnog kluba u pomoć je pozvao GNK Dinamo, evo je trener iz Zagreba već došao, Zvonko Lipovac se zove, a građani, posebice roditelji djece nogometaša za takvu suradnju neće ni da čuju, dosta im je bila ona sa Žužulima i RNK Splitom, te najavljuju osnivanje novoga kluba, i uopće se ne šale.

- Ma, kakva šala, što vam je!? Novi klub mora biti registriran do 31. kolovoza i to ćemo učiniti ukoliko čelništvo NK Imotskog, zapravo čelnik, jer tu samo jedan čovjek o svemu odlučuje, ustraje u svojoj namjeri suradnje s Dinamom - kaže nam Vinko Malenica.

A nije ni Vinko Malenica baš u klubu bilo tko. On je ne samo trener i voditelj mlađih uzrasnih kategorija nego i čovjek u kojega roditelji, uvjerili smo se iz prve ruke, imaju neograničeno povjerenje. I sastanak su u srijedu navečer održali, više od četrdeset ih je došlo, a još ih je toliko Malenici dalo svoj potpis i ovlastilo ga da u njihovo ime vodi bitku protiv aktualnog klupskog vodstva.

No, ne šali se ni Marko Grubišić. Još u četvrtak je, na Svetoga Iliju, kao predsjednik NK Imotskog potpisao sporazum o suradnji s Dinamom. Nema više nazad i nimalo ga ne zanima što govori Malenica i “njegovi” roditelji.

- S Dinamove strane potpis je stavio šef Omladinske škole Ivo Šušak, još čekamo da potpiše i direktor kluba Tomislav Svetina, no to je samo formalnost i rekli su nam da slobodno možemo objaviti da smo sklopili sporazum - objašnjava Grubišić.

Zadovoljan je, brk bi mu, samo da ga ima, poskakivao od sreće. Oponenti ga ne zanimaju, prolazi pored njih kao skupljač boca pored praznog kontejnera. Kad je čuo da planiraju osnovati novi klub, da će se zvati Imotski 1991., samo što nije prasnuo u smijeh.

- Tko će ga osnovati, Malenica? Ajde, baš da i to vidim, sretno im bilo. Isporučite im moje pozdrave - ruga se Grubišić.

- Nije šala. Odvest će vam Malenica svu djecu, eno roditelji stoje u redu da mu potpišu pristupnicu - suočavamo ga sa zadnjim vijestima.

- Ma, koga će on odvesti?!

- Koliko djece imate sada u Omladinskoj školi?

- Otprilike šezdeset.

- Eto, a Malenica ih je već skupio stotinjak, vama neće ništa ostati.

- Mi ćemo dovesti još tri puta toliko djece, eto. I nećemo voditi dječji vrtić nego nogometnu školu. I baš me zanima odakle Malenici i njegovima novac, jer nogomet košta, samo HNS-u svake godine moramo dati 270.000 kuna - čudi se Grubišić.

Sada ćemo na neko vrijeme prekinuti razgovor s predsjednikom Imotskog, ionako smo ga vodili čitav tjedan, od ponedjeljka do petka, jer Malenica jedva čeka uskočiti.

- O kakvim parama Marko Grubišić govori?! Pa, on je doveo klub do rasula. Dužni su na sve strane, i HNS-u i sucima i prijevoznicima i dobavljačima sportske opreme i restoranima i bivšim igračima i trenerima, svi me zovu, onaj dan kad se pročulo da Grubišić u tajnosti s Dinamom sklapa suradnju četiri puta sam mobitel punio, čak mi i ovdašnji navijači Dinama daju podršku, ljudi ne mogu vjerovati - grmi oporbenjak.

- A što se događa? - jedva čekamo detalje.

- Marko Grubišić privatizirao je klub u koji nije uložio ni kune. Ponaša se kao da je NK Imotski njegovo vlasništvo i boli ga briga što građani misle. U Skupštinu je doveo ljude koji nikad nisu imali doticaj s klubom, odluke donosi samoinicijativno i protivno statutu. I ova najnovija odluka je takva, u klupskom Statutu jasno piše tko i kako odlučuje o klupskoj politici.

- Vi ste očito hajdukovac pa vam smeta suradnja s Dinamom?

- Nebitno je tko za koga navija, nema nitko ništa protiv Dinama, iako se zna kome Imotski i Imoćani pripadaju, nego protiv ovakvog načina upravljanja, netransparentnog i štetnog. Uostalom, svi vrlo dobro znamo gdje nas je suradnja s braćom Žužul i RNK Splitom dovela, mi samo ne želimo da se to ponovi - tvrdi Malenica.

Trenutak je da skoknemo do gradonačelnikova ureda. Nenajavljeno. Kad tamo - gužva. Pročulo se da su reporteri “Slobodne” u gradu, pročulo se i po što su došli, pa se gradonačelnik okružio suradnicima. S desne strane mu sjedi Vice Čikeš, dogradonačelnik, doktor kojega se zadnjih dana može vidjeti kako Vedranu Mlikoti pomaže u pripremama za ekspediciju “Vlaji na Himalaji”, a slijeva Marko Mršić, neformalni savjetnik za sport, pozvan specijalno za ovu priliku.

Čekaju, kažu, Grubišića. Maleničinu priču su već čuli, pa je red da prije konačnog suda čuju i Kapu, kako je Grubišiću nadimak dobiven po poznatom proizvođaču odjeće. Dojam je, iako to naglas nitko od trojca iz gradonačelnikova ureda nije izgovorio, da načelno nemaju ništa protiv toga da NK Imotski sklopi sporazum s GNK Dinamom. Svi su redom, hvale se, veliki antimamićevci, savjetnik Mršić nudi na uvid čak i kopirane tekstove Lea Kovačića objavljene u “Slobodnoj” kao dokaz toj tezi, ali posao je posao.

- Tu sam tek pet tjedana i ne poznam baš najbolje situaciju, ali odgovorno tvrdim da će Grad učiniti ono što je najbolje za djecu - oprezno će pred novinarom gradonačelnik Ivan Budalić.

- A to znači da ćete učiniti što? - tražimo konkretniji odgovor.

- Na žalost, puno ne možemo. Grad je vlasnik samo igrališta, a klub je udruga građana i funkcionira kao sve druge udruge, mi svog predstavnika u klubu nemamo.

- Koliko novca godišnje Grad daje klubu?

- Nešto manje od 480.000 kuna.

- I nitko iz Grada ne kontrolira kako se taj novac troši?!

- Stanje je to koje smo zatekli, vidjet ćemo je li se tu dade što napraviti, dajte mi nekoliko dana, pa mi se javite kad malo sagledam situaciju - zamolio je Budalić.

U to, eto i Grubišića. Ne želi se fotografirati, pa je kolega Dugandžić otišao na čeku ispred porte, da predsjednik ne pobjegne, prevažan je za priču da bismo mu sliku iz arhive vadili.

- Od “Oluje” ovako važnoga događaja za Imotski nije bilo - slavi Grubišić.

- Znači, pred nosom Hajduku vi se bacate u krilo Dinamu? - provociramo.

- Hajduk?! Ha ha ha, znate kako pjeva Kemal Monteno, “nije htjela moja djela”.

- Ne budite neozbiljni.

- Kao da je Hajduk ozbiljan, tamo se ništa nije promijenilo, politika i danas sve diktira, nisu nas htjeli niti saslušati, a u Dinamu struka ima glavnu riječ.

- Ja sve ovo zapisujem, samo da znate.

- Piši, piši, kao da će itko čitati što ti pišeš.

- Jeste li suradnju dogovorili sa Zdravkom Mamićem ili s nekim drugim?

- Naravno da sam sve dogovorio sa Zdravkom.

- Tko se komu prvi javio, vi njemu ili on vama?

- Bila je to ljubav na prvi pogled.

- Kao i sa Žužulima? Kad će vam braća dug vratiti, koliko ono, oko 500.000 eura?

- Što njih miješate?! Uostalom, znadete li vi, a vidim da ne znate, da smo im zbog tog duga stavili sudsku zabilježbu na zemljište iza hotela “Marjan”.

- A ja čuo da vam je Mamić, kad potpišete sporazum, obećao taj dug riješiti, on će, priča se, platiti dug Žužulovih prema NK Imotskom.

- Da je Mamić htio ostavio bi Splita u Prvoj ligi, ili barem u Drugoj, a mogao je i jedno i drugo, a on je učinio sve da ih izbaci u Treću, eto koliko se oni vole.

- I vi s takvim čovjekom poslujete?! Što će građani reći?

- Bitna su djeca, a ne građani, iako, i oni će s vremenom shvatiti da sam u pravu - zaključuje Grubišić.

Ne bojte se, nismo još s Grubišićem gotovi, najzanimljiviji dio tek dolazi, ali red je Vinka Malenicu ponovno čuti.

- Nudimo prijedlog da se Škola nogometa odvoji od prve momčadi, ali oni ne žele zato čuti, slao sam Grubišiću poruke, mejlove, ali on mi nikad nije odgovorio - kaže Malenica.

U Školi je, veli, stanje užasno. Roditelji sami kupuju opremu, lopte, sendviče, plaćaju putovanja...

- U Makarsku protiv Zmaja došlo je na utakmicu tek sedam juniora, sramotimo i klub i grad. Evo, i voda curi, napukla je cijev, nabijaju se troškovi, a nitko ne reagira - rezignirano će Malenica.

Kako bilo, zaključuje, on i njegova jaka struja neće popustiti, neće, žesti se, dopustiti da se NK Imotskome ponovi slučaj suradnje s RNK Splitom iz koje su, Malenica će, samo pojedinci imali korist. A do njega glavom kima Nediljko Parlov, jedan od roditelja koji se nije libio imenom i prezimenom, glavom i bradom, pojaviti u novinama.

Marko Grubišić ima čast okončati ovaj članak, od njega je ionako sve počelo, iako, priča je još daleko od kraja.

- Znači, potpisano je - tražimo potvrdu jer gradonačelnik nam maloprije reče da nije.

- Jest, sve je riješeno - potvrđuje predsjednik Grubišić.

- I, što to klubu znači?

- Prvoj momčadi ništa, ali će zato naša djeca imati neograničen pristup Dinamovoj školi, dok će mladi dinamovci četiri puta godišnje dolaziti u Imotski. Također, kad Dinamo bude igrao međunarodne prijateljske utakmice, bit će dužan povesti tri naša dječaka i dati im priliku da igraju.

Naša pak talentirana djeca nemaju nikakvu obvezu prema Dinamu, ako će ići u Zagreb neka idu, a ako neće, ne moraju, nitko ih neće tjerati.

- Prva momčad je ipak dobila trenera iz Dinama...

- Preporučili ga i mi ga uzeli.

- Hoće li vam preporučiti i kojeg igrača, na prozivci se skoro nitko nije pojavio?

- Tek smo krenuli, bez brige, bit će igrača, sad ih je bilo devet, a kako smo u četvrtak dobili novac od RNK Splita bit će ih još, sad smo konsolidirani.

- Tko vam je uplatio novac, RNK Split ili GNK Dinamo?

- Nije bitno.

- Kako nije, to je najbitnije?!

- Dinamo je uplatio, jeste li sad zadovoljni!

- Znači, Dinamo uplaćuje novac NK Imotskome kojemu taj novac duguje RNK Split!?

- Dinamo je imao neke neispunjene obveze prema Splitu, pa smo to na ovaj način odlučili riješiti i svi zadovoljni.

- Koliko je uplaćeno, svih 500.000 eura ili...?

- Oko 15 posto od tog iznosa.

- Nekidan ste mi spomenuli sudsku zabilježbu na zemljište RNK Splita pored hotela “Marjan”, što je sad s njom?

- Mene zanima što je danas, a ne što je bilo nekidan.

Gotovo je, bit će novi klub!

Pregovori u gradonačelnikovu uredu nisu uspjeli. Održani su u petak, jedan nasuprot drugoga sjeli su Marko Grubišić i Vinko Malenica, ali rješenje koje bi zadovoljilo obje strane nije pronađeno. Rezultat svega je da će Imotski za koji dan dobiti novi nogometni klub, Imotski 1911., a da će postojeći NK Imotski ugovorno surađivati sa zagrebačkim Dinamom. - Žao mi je, ali tako je, razlike su nepremostive. Pozvao sam ih da pripreme program i jave se na natječaj za dodjelu financijske potpore iz gradske kase i to je sve što sam mogao učiniti - razočarano će gradonačelnik Ivan Budalić.

Neistinito

Predsjednik Hajduka Ivan Kos tvrdi da ga je potez kolege iz Imotskog neugodno iznenadio, a još više su ga, kaže, iznenadile njegove riječi. Ipak, veli, nema namjeru osvrtati se, klupski projekt ostvarivanja suradnje s dalmatinskim klubovima ide dalje, s Imotskim ili bez njega.

- Svatko ima pravo na svoj put. Oni koji žele ulagati u razvoj, podizati razinu stručnosti trenera i kvalitetu infrastrukture su dobrodošli. Nitko iz Hrvatske nije isključen iz te priče, a pogotovo ne netko iz Dalmacije - tvrdi Kos. Prigovor da s čelnikom Imotskog nije želio valjano komunicirati odbacuje.

- Svi znaju koliko smo otvoreni prema klubovima i njihovim predstavnicima i kako im je moj telefon dostupan, a moja vrata i vrata Hajduka otvorena, pa je tako bilo i s predstavnicima Imotskog. Predsjednik Imotskog ima svoje razloge, u koje ne želim ulaziti, zbog kojih je do jučer imao suradnju s RNK Splitom, a sad želi s Dinamom i to je njegovo pravo, slobodan izbor, ali nije korektno da za svoju odluku opravdanje traži u Hajduku. Oni koji od nas očekuju da ćemo im za jednokratnu financijsku naknadu opustošiti momčadi i uzeti najbolju djecu ne uklapaju se u našu viziju razvoja - ističe Kos.

Nedopustivo

Ivica Kukavica vodeći je oporbenjak vladajućem HDZ-u, u drugom izbornom krugu vodila se između njega i Ivana Budalića bitka za svaki glas. Kukavica je četiri godine bio i kapetan NK Imotskog, a bio je i u Dinamov junior.

- Trenirao me Ivo Šušak - smije se, pa nastavlja, svjestan ozbiljnosti teme:

- Čudi me da gradonačelnik nema mišljenje, morao bi se izjasniti, ma moralo bi i Gradsko vijeće jer prevažna je ovo stvar za grad da bi prošla tek tako, ispod radara. U mladosti je, otkriva, navijao za Dinamo, dok mu je danas, kao i velikoj većini Imoćana, Hajduk bliži srcu, poglavito otkako je u Četvrtoj brigadi upoznao brojne torcidaše te nakon što je Dinamom zavladao onaj koji je zavladao.

- Ovo što se najavljuje s Dinamom odrađuje se u tajnosti, iza leđa građana, a to nikako ne može biti dobro. Nezgodno mi je iznositi mišljenje na temelju poluinformacija, ne znam ja gdje čija pumpa vuče, ali dvije stvari su osnova: nedopustivo je da Grad nema ljude u klubu koji financira, te obavezno treba zaštititi interes djece te popraviti klupsku infrastrukturu koja je u katastrofalnom stanju - kaže Kukavica.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
imotski_dinamo11-170717
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/pobuna-imotskih-hajdukovaca-gnk-dinamo-dolazi-spasavati-gradski-klub-trener-i-navijaci-to-nece-dozvoliti-jos-se-ni-od-zuzula-nisu-oporavili-498475 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ff7f48199e7570a0937464e59a742fb26f50b3b3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pobuna+imotskih+hajdukovaca%3A+GNK+Dinamo+dolazi+spa%C5%A1avati+gradski+klub%2C+trener+i+navija%C4%8Di+to+ne%C4%87e+dozvoliti%21+Jo%C5%A1+se+ni+od+%C5%BDu%C5%BEula+nisu+oporavili...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fpobuna-imotskih-hajdukovaca-gnk-dinamo-dolazi-spasavati-gradski-klub-trener-i-navijaci-to-nece-dozvoliti-jos-se-ni-od-zuzula-nisu-oporavili-498475 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fpobuna-imotskih-hajdukovaca-gnk-dinamo-dolazi-spasavati-gradski-klub-trener-i-navijaci-to-nece-dozvoliti-jos-se-ni-od-zuzula-nisu-oporavili-498475 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neće mamićeve dresove [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukneće mamićeve dresove

Pobuna imotskih hajdukovaca: GNK Dinamo dolazi spašavati gradski klub, trener i navijači to neće dozvoliti! Još se ni od Žužula nisu oporavili...

24. srpnja 2017. - 23:33
imotski_dinamo11-170717

Dok je NK Imotski na koljenima, grad Imotski je na nogama.  Predsjednik nogometnog kluba u pomoć je pozvao GNK Dinamo, evo je trener iz Zagreba već došao, Zvonko Lipovac se zove, a građani, posebice roditelji djece nogometaša za takvu suradnju neće ni da čuju, dosta im je bila ona sa Žužulima i RNK Splitom, te najavljuju osnivanje novoga kluba, i uopće se ne šale.

- Ma, kakva šala, što vam je!? Novi klub mora biti registriran do 31. kolovoza i to ćemo učiniti ukoliko čelništvo NK Imotskog, zapravo čelnik, jer tu samo jedan čovjek o svemu odlučuje, ustraje u svojoj namjeri suradnje s Dinamom - kaže nam Vinko Malenica.

A nije ni Vinko Malenica baš u klubu bilo tko. On je ne samo trener i voditelj mlađih uzrasnih kategorija nego i čovjek u kojega roditelji, uvjerili smo ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 10:47