StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Nikica Cukrov: ‘Sahiti je izveo perfektan šut, ali ovaj Hajduk nema vjere u sebe. Umjesto da drsko uđe u susret...‘

24. rujna 2023. - 07:15

Utakmicu Hajduka i Lokomotive (1:0) pratio je i Nikica Cukrov, bivši igrač Hajduka. Za Slobodnu Dalmaciju prokomentirao je utakmicu.

"Najvažnije je bilo dobiti ovu utakmicu, Hajduk je u tome uspio i sada se treba psihički spremiti za derbi s Dinamom. Prvo poluvrijeme je bilo ispod svake kritike, mislim da ova momčad nakon dva poraza od Istre i Gorice nema vjere u sebe, umjesto da budu drski, pozitivno bezobrazni, oni su u utakmicu s Lokomotivom ušli bez samopouzdanja. Mislim da „bijeli“ ne znaju pobjeđivati kad igraju slabo, to trebaju naučiti.

Drugo poluvrijeme je ipak bilo bolje, Hajduk je igrao otvorenije, stvorio veći pritisak. Treba zahvaliti i Torcidi, koja cijelu utakmicu nije prestajala navijati i nositi „bijele“. No, Livaju nije išlo, Čavlina je branio sve živo. Lokomotiva je došla igrati nogomet, nadigravati se i imala je svoje prilike, no Lučić je u par navrata izvanredno reagirao i sačuvao svoju mrežu. Sahiti je više puta probao udarcima iz daljine, u 76. minuti je izveo perfektan šut i zabio gol vrijedan tri boda.

Po meni, igrači koji su ovoga ljeta došli u Hajduk ne daju vjeru da se njima može osvojiti prvenstvo, oni što su pokazali je jako malo. Vidi se da Žaper zna igrati, ali premalo je proveo u igri da bih mogao dati neku ocjenu za njega. Ako igrači ne vjeruju sami u sebe, onda je sve uzaludno. Pobjednici se rađaju, ako nisi za glavne uloge, onda nisi za Hajduk.

Sada je najvažnije psihički se pripremiti za dvoboj s Dinamom na Poljudu. „Bijeli“ u tu utakmicu trebaju ući s vjerom u pobjedu, sa stavom „mi smo Hajduk, idemo pobijediti“. Na treneru je da nađe način kako doći do pobjede. I kada pobijede Dinamo, trebaju to prihvatiti kao normalno te ići na pobjedu i u narednom susretu.

Vjerujem da će se podići kvaliteta Hajdukove igre, neki od igrača su već dugo zajedno i neke stvari bi trebale biti uigrane, automatizirane."

image

Nikica Cukrov i voditelj Hajdukove Akademije Boro Primorac

Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 14:58