StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Nikica Cukrov nije zadovoljan igrom Hajduka: ‘Dok su mogli trčati, to je još na nešto i sličilo‘

28. listopada 2023. - 20:31

Hajduk je napokon pobijedio, s bodovima možemo biti zadovoljni, ali igrom ne. Prvo poluvrijeme je još na nešto sličilo, dok su „bijeli“ mogli trčati. Na početku utakmice je Hajduk zaigrao visoko, više nego inače, Melnjak je zaigrao na krilu, u sredini su bila dva hitra igrača Sigur i Pukštas, Krovinović je više puta dolazio u završnicu i pucao na gol - prokomentirao je Nikica Cukrov pobjedu Hajduka u Koprivnici.

Melnjak je po običaju radio presing, ali, kako je igrao na krilu, nije ostajala praznina u obrani kao kad igra beka. S Diallom na lijevom beku, koji je odigrao solidnu utakmicu, „bijeli“ su djelovali sigurnije.

Dočekali smo i da Šarlija i Uremović opet čine stoperski par, to je isto donijelo sigurnost u obranu. No, u drugom poluvremenu Sahiti je pao, postao je nevidljiv, cijela momčad je fizički pala i zaista mi je neshvatljivo da ne mogu izdržati u visokom ritmu protiv ovakvog protivnika, nije to Dinamo, Rijeka ili Osijek. Slaven Belupo mi se ove sezone čini najslabiji otkad pratim našu ligu. Ne treba čuditi što je Karoglan izvadio Dolčeka nakon samo 13 minuta provedenih u igri. Vidio je da domaćini rade pritisak i išao je zatvoriti utakmicu, uveo trećeg stopera radi skoka, od Dolčeka nije imao puno koristi u obrani.

image

Nikica Cukrov

Jakov Prkić/Cropix

Livaja je iznudio penal svojim udarcem i realizirao ga. Penal je bio sasvim čist, Borasova ruka je bila odmaknuta od tijela. No, osim bodova, nema nekog pomaka u igri. Ipak, dobro je što je veći broj igrača dolazio naprijed, Livaja će zahvaljujući tome imati igrače koji će ga osloboditi, da ga ne drže po dva-tri protivnika. Potreban je ipak puno organiziraniji pritisak i bez lopte i s loptom, dolazak u završnicu treba biti kvalitetniji, više se probijati, „ubadati“ protivnika.

Sad ima vremena pripremiti se za Rudeš, bez obzira na kup utakmicu u Pločama preko tjedna. Dobro je što dolazi protivnik kao Rudeš, koji nije opasan, ne bi trebao biti problem ni neigranje Livaje i Krovinovića zbog žutih kartona. Naravno, ne smije se nikoga podcijeniti, jer Hajduk nema takvu kvalitetu da može nekoga pobijediti „sjedeći“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:42