StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Nikica Cukrov: Hajduk je pobijedio bez ikakve igre, jedino dobro u ovoj utakmici je mirna pobjeda

21. kolovoza 2023. - 11:45

Livaja – Rudeš 2:0. Hajduk je pobijedio bez ikakve igre, jedino dobro u ovoj utakmici je mirna pobjeda, koja nije dolazila u pitanje. Najvažnije je bilo pobijediti kako bi se nastavilo s pobjedničkim mentalitetom i zadržalo atmosferu, ali igra ne veseli - prokomentirao je Nikica Cukrov pobjedu Hajduka na gostovanju u Zagrebu.

Gledam statistiku, 16:9 u udarcima, 54:46 u posjedu lopte... Ako Hajduk ne može dominirati protiv Rudeša, kako će igrati protiv zatvorenijih protivnika, koji stoje s deset igrača iza lopte? Kako će slomiti bunker?

Rudeš mi se svidio igrom u polju, izlazili su u napad bez straha, i to s velikim brojem igrača, ali kad bi došli u zadnju trećinu, nisu imali rješenja, jednostavno nemaju tu kvalitetu prema naprijed. S druge strane, Livaja je s dva poteza riješio utakmicu, najprije je zabio gol, a onda podvalio loptu za Melnjaka, koji praktično igra polušpica. Vidio sam da se na kraju Livaja uhvatio za prepone, nadam se nije ništa ozbiljno jer ostatak igrača ne daje naznake da bi mogli rješavati utakmice bez njega. Hajduku treba više igrača koji mogu iznijeti loptu i brzim potezima napraviti višak.

„Bijeli“ su možda u Kranjčevićevoj odigrali rutinski nakon ranog vodstva od 2:0, ali ne možeš se protiv Rudeša braniti 45 minuta, da oni drže posjed. Drži posjed, pa makar se dodavali s loptom u krug. Ponavljam, svakako je dobro da je Hajduk zadržao maksimalan učinak u prvenstvu, pogotovo nakon europskog poraza od PAOK-a. Još ako „bijeli“ neokrznuti prođu Varaždin u sljedećem kolu, a Dinamo je sigurno potresen poslije poraza u Ateni... Ovo je šansa, ako Hajduk ove godine ne bude prvak, onda stvarno ne znam tko će više imati strpljenja čekati na titulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:15