StoryEditorOCM
Hajduk‘1:0, baš slatko‘

Krovinović nakon pobjede: ‘Nismo još ništa napravili, jedva čekamo derbi‘

23. rujna 2023. - 23:25

Filip Krovinović je protiv Lokomotive odigrao solidnu utakmicu, koju je prokomentirao s novinarima.

- Teška utakmica, ali zaslužena pobjeda. Dali smo sve od sebe, imali smo prilika, poništen moj gol. Nažalost, nismo zabili te prilike, ali trud se isplatio, 1:0, slatko i idemo dalje. Čestitke vrataru Čavlini na vrhunskoj predstavi. Jako sam sretan zbog Sahitija i njegova gola – kazao je Krovinović.

Hajduk je prekinuo više nego neugodnu seriju od dva poraza, sada mu slijede tri derbija.

- Pobjeđivati je uvijek bitno. Slijede tri derbija, ali idemo gledati ovaj idući, najbitniji, najveći hrvatski derbi, Dinamo na Poljudu. Radit ćemo, nismo još ništa napravili, tek smo odigrali osam utakmica. Prvenstvo je dugo, ništa još nije isključeno, ali derbi je uvijek derbi, svi ga volimo igrati i jedva čekamo tu utakmicu.

„Bijeli“ derbi dočekuju na prvome mjestu.

- Nakon dugo vremena već neko vrijeme držimo prvu poziciju, bez obzira što Dinamo ima utakmicu manje od nas. Lijepo je biti prvi na tablici i to treba držati. Nismo bili u ovoj situaciji često otkad sam došao, ali to je nešto novo i treba to pokušati držati što duže. Dugo je prvenstvo, bit će svega, ali bitno je ići iz utakmicu u utakmicu pa ćemo vidjeti na kraju gdje smo.

Gotovo je sigurno da će Poljud još jednom biti pun.

- Neupitno je da ćemo opet imati dvanaestog igrača na tribinama, to je tako svaku utakmicu, i kad igramo u gostima je kao da igramo doma. Sada smo ovom pobjedom, nadam se, digli neke navijače i nadam se opet punom stadionu i top atmosferi.

Krovinović priznaje da je u porazu od Gorice njegovoj momčadi nedostajalo energije.

- Slažem se da smo protiv Lokomotive u utakmicu ušli s više energije nego protiv Gorice, ali to ne mogu reći i za susret s Istrom. Tada smo na početku imali tri zicera, ja pa Dario pa Marko. Nažalost, nekad to u nogometu tako biva, ne zabiješ pa primiš. Protiv Gorice je, nažalost, bilo loše, nije bio energije. Na kraju smo imali pobjedu, ali smo primili dva gola kakva si momčad poput nas ne smije dopustiti. Mi samo trebamo gledati sebe i ne obazirati se na druge.

Do reprezentativne pauze „bijele“ čekaju još dvoboji s Dinamom i Rijekom.

- Bilo bi idealno pobijediti u obje utakmice. Neće biti lako, to su dva derbija, Dinamo na Poljudu pa Rijeka u gostima. Nadam se stvarno dobrim partijama naše momčadi i punom plijenu. Kao i u svakoj utakmici, očekujem tri boda.

Hajduk u momčadi ima dosta polivalentnih igrača.

- Za trenera je jako dobro da ima više igrača koji mogu igrati na više pozicija. Mislim da svaki trener to voli, i mi igrači to također volimo. Samo se treba naći, rotirati, stalno se kretati bez lopte i naći najbolju formulu koja će za sve nas djelovati najbolje.

Za kraj je Krovinović kratko prokomentirao i sljedećeg protivnika Dinamo.

- Dinamo je, kao i uvijek, super momčad, stvarno maksimalan respekt, nemamo tu što lagati ni skrivati. No, vjerujem u ovu momčad, ove momke, mi se trebamo bazirati samo na nas i idemo po tri boda – najavio je Krovinović derbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:37