StoryEditorOCM
HajdukGost komentator

Ivan Pudar: Za Hajduk je ovo bio lagani trening. Leko treba presjeći i igrače koji nisu u formi ostaviti na klupi

14. kolovoza 2023. - 08:45

Za Hajduk je ovo bio lagani trening, utakmica kao naručena između dviju europskih s PAOK-om. Slaven Belupo nije trebao ni trenirati za ovo što su igrali na Poljudu, stajali su kao stupovi, stalno kasnili. Jedino su Hoxha i Crnac, uz vratara Markovića, igrači za Prvu ligu i Slaven je jedan od glavnih kandidata za ispadanje.

Hajduk ih je mogao deklasirati, zabiti osam ili deset golova, a to se nije dogodilo jedino zahvaljujući Markoviću, koji je odlično branio - prokomentirao je Ivan Pudar pobjedu Hajduka na Poljudu protiv Slaven Belupa.

Neusporediva je jačina igrača Hajduka i Belupa, ali još mi kod „bijelih“ fali igre, da to bude tečnije. Hajduku prioritet treba biti prvenstvo, ima pet bodova više od Dinama i treba učiniti sve da tu prednost i zadrži. Znamo svi da se u Europi zarađuje novac, svi bismo voljeli da se prođe PAOK, ali ‘bijeli’ ove sezone prvi put u zadnjih 15-ak godina imaju dvije kvalitetne momčadi i ne može se tražiti alibi kad netko fali.

image

Ivan Pudar

Duje Klarić/Cropix

Dinamo će 99 posto prodati neke od glavnih igrača, Livakovića, Ivanušeca, Petkovića. I ako dovedu nekoga, pitanje je hoće li biti sposobni to uštimati i zato Hajduk ima veliku priliku. Titula je želja svih i to treba biti prioritet, ne ispuštati prednost pred Dinamom koja je stvorena.

Promjene donijele pomak

Tri promjene koje je Leko na poluvremenu napravio su donijele pomak u igri, a Leko treba presjeći i igrače koji nisu u formi ostaviti na klupi. Neke igrače je odmorio, poslije je napravio neke rošade. To su trenerove brige, je li trebao odmah krenuti s udarnom momčadi, to će on rješavati. Treba se standardizirati prvih jedanaest, da se zna udarna momčad. Volim polivalentne igrače kao što je Sigur, koji pokrivaju više pozicija. Takav je i Pukštas i sviđa mi se što Hajduk ima takve mlade momke.

Ponavljam, Hajduku prioritet treba biti titula prvaka, utakmica s Rudešom u Zagrebu iduće nedjelje će biti teža od ove sa Slavenom, Rudeš zna igrati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 08:50