StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Ivan Pudar: U ovakvim utakmicama se lomi prvenstvo, Hajduk mora iskoristiti konfuziju u Dinamu

27. kolovoza 2023. - 15:56

Ovo je bila utakmica za poželjeti gledati, s puno prilika i poluprilika. Za mene osobno je najbitnije da je Krovinović napokon bio opasan i puno se ubacivao prema naprijed. Sporedno je što je zabio gol, bio je stvarno izvanredan, onakav kakav je bio još prije nego što je igrao za Benficu - prokomentirao je Ivan Pudar pobjedu Hajduka na gostovanju u Varaždinu.

U ovakvim utakmicama se lomi prvenstvo, jer da je uz ovakvu igru ostao neriješen rezultat, to bi za Hajduk bila katastrofa. „Bijeli“ u borbi za titulu moraju pobjeđivati slabije protivnike, s Dinamom, Rijekom i Osijekom mogu remizirati, ali ostale moraju pobjeđivati i na Poljudu i u gostima, tu nema opravdanja za kiks.

Vidjelo se da Hajduk ima veliku lepezu igrača, naprimjer Benrahou nije odigrao posebno kvalitetno, ali ušao je Odjidja-Ofoe. Isto tako, izašao je Moufi, a ušao Mikanović, koji je centrirao još jednoj zamjeni, Dajakuu, za pobjednički gol. Vidi se dobra disciplina u momčadi, ozbiljnost, ima dobrih zamjena, dužina klupe je vrlo dobra. Kad je u nekoj utakmici situacija da se vodi tri ili više razlike, može se u igru ubaciti i mlade igrače.

image
Duje Klarić/Cropix

Stvara se puno (polu)šanski, fali mirnoće u završnici

Ovo je svakako Hajduk koji je sposoban osvojiti naslov prvaka, Dinamo je sam sebi napravio konfuziju i „bijeli“ to moraju iskoristiti. Treba održavati prednost nad Dinamom, po mogućnosti je i povećati, nikako ne dopustiti da se prednost smanji.

Hajduk stvara puno šansi i polušansi, još samo fali neka mirnoća u završnici, kao na primjer kad je Sigur pucao snažno, a možda bi bilo bolje da je plasirao loptu. Kod Sigura se vidi čvrstina, vrlo dobro stoji na terenu. Lučić ulijeva sigurnost i stabilnost, primio je tek drugi gol u ovom prvenstvu i očito mu je „legao“ Hajduk, a i on Hajduku.

Mlakar odlazi u talijanskog drugoligaša Pisu, „bijeli“ imaju dosta igrača i ako se dogodi situacija za transfer, da se nešto zaradi, to treba iskoristiti. Samo da se ne dogodi da se kupuju samo stranci, a prodaju domaći...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:30