StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Ivan Pudar: Nije bilo igre, Livaja je bio ispod prosjeka, prvi put nakon 30 utakmica. Iznenadila me i Lekina odluka

18. rujna 2023. - 07:11

Prije mjesec dana, kad je Hajduk imao pet bodova više od Dinama, govorio sam da je europski dvoboj s PAOK-om sporedan te da se ne smije ispustiti prednost nad „modrima“. Prednost je ispuštena, Bijeli su sami sebe srušili, Dinamo ima utakmicu manje i ako je dobije, prestići će Hajduk - prokomentirao je Ivan Pudar poraz Hajduka na gostovanju u Velikoj Gorici..

Da je utakmica završila 1:0 za Hajduk, rekao bih da je i slobodni udarac sastavni dio igre. No, momčad je protiv Gorice bila teška, spora, linije su stajale predaleko jedna od druge. Nakon vodećega gola su stali, samo su nabijali loptu naprijed prema Livaji, umjesto da stisnu protivnika, da ne može izaći u napad. Kod drugog gola tri igrača Gorice su zabila gol pored šest-sedam hajdukovaca.

Ne znam zašto je Krovinović u napadu na lijevom beku, a u obrani u sredini. Kad je na lijevom beku, onda u sredini ostaju Sigur i Odjidja, koji nije fizički spreman. Zato ne razumijem zašto se Krovinović izvlači na lijevu stranu. Pitam se gdje je Diallo, zašto ga nije bilo ni u zapisniku?

image
Duje Klarić/Cropix

‘Hajduk već par godina nema igru, čeka se da Livaja nešto uradi’

Nije bilo igre, Livaja je bio ispod prosjeka, prvi put nakon 30 utakmica, što ću o tome govoriti. Gdje su ostali? Već par godina Hajduk nema igru. S igrom se dobiva rezultat i sigurnost. Ako će se samo čekati da Livaja nešto učini, onda će igrači biti opterećeni kako donijeti loptu do njega.

Očekivao sam da igrači Hajduka budu svježi nakon pauze, da nakon poraza od Istre krenu odlučno, a ispada da bi se bolje kretali da su se večer prije napili. Iznenadila me i odluka Leke da krene s Brajkovićem u prvih jedanaest, ovakve utakmice trebaju iznijeti iskusni. Ako je tražio promjenu na krilu, mogao je probati 3-5-2 s Melnjakom i Sahitijem na bokovima. Stopera bar ima dovoljno. Trener treba imati bar tri varijante kako igrati.

Treba izdržati nakon dva poraza i vratiti se pobjedama, predsjednik, sportski direktor i struka će vidjeti kako do toga doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:41