StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Ivan Pudar: Najbitnije je da je Hajduk nakon pauze ušao čvrsto i kvalitetno, primijetio sam nešto kod Livaje

27. studenog 2023. - 09:53

Vrlo pozitivna stvar za Hajduk je da je napokon jednom nakon reprezentativne pauze ušao jako dobro u utakmicu, do sada bi nakon pauze "bijeli" djelovali kao uspavani. Sada su u Puli krenuli stajući čvrsto igrač na igrača, nisu dali Istri da izađe iz svog šesnaesterca - prokomentirao je Ivan Pudar pobjedu Hajduka na gostovanju u Puli.

Domaćini su i sami sebi stvarali problem jer su stalno pokušavali izaći iz obrane dodavanjima, a Hajduk im to nije dopuštao. Dobar ulazak u utakmicu brzo je Hajduku donio vodstvo, a onda se, kao što je to stalno slučaj ove sezone, sve okrenulo naopako – "bijeli" su se povukli i dali protivniku da diše.

Hajduk ima dva dijela momčadi, to se jasno vidi. U obrambenom dijelu su zadnja četvorka i Žaper, oni ne dopuštaju da se primi gol i ne "kemijaju" puno s loptom, već pokušavaju što prije doći s balunom do nekog iz veznog reda ili napada. Drugi dio je napadački, koji ima kvalitetu i radi na kreiranju prilika. Ovaj put je i Krovinović odigrao dobro pozicijski i trkački, kvalitetno je to odradio, za razliku od nekih prošlih utakmica.

image
Duje Klarić/Cropix

Do vodećega gola u 12. minuti Hajduk je stisnuo Istru u njezin šesnaesterac i nije domaćinima dao da razviju ikakvu igru. "Bijeli" nemaju baš igru za kontre, zato im više odgovara ono kako su igrali do tog prvog pogotka. Obrana je čvrsta i sačuvala je mrežu netaknutom, ali uvijek se može dogoditi neka situacija da primiš gol. Dogodi se i da se braniš panično, što nije baš lijepo za Hajduka.

Utakmica je bila dosta nervozna, Istra je nervozom više naštetila sebi. Sudac je bio malo izgubljen, nije bio na visini. Igralo se tvrdo, u određenim trenucima i grubo (s obje strane) i psihološki je bilo teško igrati. Na kraju, najbitnije je da je Hajduk nakon dvotjedne pauze ušao čvrsto i kvalitetno. Vidi se i da momčad ne razmišlja ni o čemu osim o utakmici koja ih prva čeka. Primijetio sam i da je Livaja puno više nego prije "glasovno" uključen, bodrenjem i razgovorom sa suigračima za vrijeme igre.

Volio bih da Hajduk ima još jednu kvalitetnu špicu. Ako se vrati Kalinić, on će uskoro navršiti 36 godina, u tim godinama moraš biti u kontinuitetu treniranja. No, pričekajmo da prođe pripreme, pa ćemo vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 05:34