StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Igor Musa: Leko je pogodio sa zamjenama, ovaj derbi će biti prekretnica za Hajduk

2. listopada 2023. - 10:39

Hajduk je na kraju zasluženo došao do pobjede i velikih bodova, i na Poljudu su svi sretni i zadovoljni. Utakmica je bila tvrda, naročito u prvom poluvremenu, kad se s obje strane igralo s vrlo malo rizika prema naprijed - prokomentirao je Igor Musa pobjedu Hajduka protiv Dinama na Poljudu.

Dinamo je u tih prvih 45 minuta imao posjed, no Hajdukova obrana je bila odlična, vidjelo se da je dolazak Uremovića pun pogodak. On i Šarlija su odigrali sjajno, obrana s njima dvojicom djeluje ozbiljno, življe, pokretljivije. Ono što je Livaja u napadu, to su za „bijele“ Šarlija i Uremović u obrani.

Dinamu se na kraju prvog dijela ozlijedio Petković, a Leko je na poluvremenu očekivano napravio dvije zamjene, što se pokazalo izvrsnim rješenjem, Hajduk je bio puno pokretljiviji, pogotovo u sredini terena. Vidi se širina klupe „bijelih“, što treneru Leki daje mogućnost i da tijekom utakmice mijenja formacije.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Nakon gola je Hajduk bio puno bolja momčad, očekivala se Dinamova reakcija, ali moram priznati da su me „modri“ razočarali u ovoj utakmici. Nisu pokazali ništa osim posjeda u prvom poluvremenu. Sigurno je i Petkovićeva ozljeda poremetila dosta toga u Dinamovoj igri.

Mislim da će ovaj derbi za Hajduk biti prekretnica, da će se pozitivna atmosfera samo dodatno rasplamsati i nositi „bijele“ u borbi za titulu prvaka. Normalno, bit će teško u sljedećem kolu u Rijeci, ali Hajduka na svim gostovanjima prati velik broj navijača i sigurno će i na Rujevici imati njihovu podršku. Hajdukovci trebaju vjerovati u sebe i nastaviti s pobjedama, jednu po jednu utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:06