StoryEditorOCM
HajdukAjme i kuku

Hajduk i drugoligaš Rudeš u mrtvoj trci ‘ko manje, a ‘bolesno‘ je i koliko su bodova Bijeli osvojili manje od Rijeke

Piše F. V.
20. travnja 2024. - 07:00

Već i ptice na grani znaju kako je Hajduk u crnoj seriji od pet uzastopnih poraza, od čega su četiri prvenstvena. Kada se gledaju posljednja četiri kola SuperSport HNL-a najgore momčadi lige su Hajduk i Rudeš. Na tablici zadnja četiri kola prema Transfermarktu samo Hajduk i Rudeš nisu osvojili nijedan bod. Momčad s Poljuda nije posljednja samo zbog bolje gol razlike u odnosu na Zagrepčane. Ali budući drugoligaš Rudeš je u zadnje četiri utakmice zabio gol više od Hajduka! Ajme i kuku.

No, ni to nije sve. Kada se gleda tablica kalendarske 2024. godine vidi se da ovo proljetno posrtanje Hajduka nije nimalo slučajno. Krenulo je sve nibrdo za ‘bijele‘ već od poljudskog derbija s Rijekom na otvaranju drugog dijela sezone (1:2). Na Transfermarktovoj tablici SuperSport HNL-a 2024. godine Hajduk je tek peta momčad lige.

Neke momčadi su zbog zaostalih utakmica odigrale susret ili dva više (Dinamo), ali nevjerojatno je da je Rijeka u odnosu na Hajduk ove godine osvojila čak 19 bodova više! Dinamo je prikupio samo 18 bodova više od Hajduka, ali uz dva odigrana susreta više. Bolji od Hajduka, odnosno više bodova od ‘bijelih‘ osvojili su i Lokomotiva, čak devet bodova, te Osijek koji je osvojio četiri boda više. U 11 prvenstvenih susreta Hajduk je u 2024. godini osvojio tek 14 bodova.

image

Tablica SuperSport HNL-a u 2024. godini

Screenshot/Transfermarkt
image

Tablica SuperSport HNL-a u zadnja četiri kola

Screenshot/Transfermarkt
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:33