StoryEditorOCM
Hajdukstručno oko

Gost komentator: ‘Hajduk nije u formi, a za pet dana počinje prvenstvo, čudim se...‘

16. srpnja 2023. - 11:02

Ne mogu vjerovati da je Hajduk tek u 91. minuti prvi put pogodio okvir gola. Hajdukovci su počeli igrati tek nakon primljenoga gola, Dinamo se vratio nazad valjda računajući da će tako lakše sačuvati vodstvo, ali zapravo su „modri“ sami sebi stvorili pritisak. Hajduku je to omogućilo neke polušanse, ali „bijeli“ su tek u sudačkoj nadoknadi prvi put zapucali u okvir gola - prokomentirao je Ivan Pudar poraz hajduka u Superkupu.

Čini se da Hajduk nije u formi, što me čudi jer prvenstvo počinje već za pet dana. Još tri-četiri pozicije u momčadi su otvorene i moglo bi biti velikih problema. Zabrinjavaju me Benrahou i Krovinović. Za Benrahoua sam proljetos, kad zbog žutih kartona nije mogao igrati protiv Dinama, rekao da mi je žao da ga neću vidjeti protiv jakog protivnika. Sada ga se nije vidjelo protiv „modrih“. Još više me brine Krovinović, koji od deset lopti osam vrati povratno na stopere, a radi se o centralnom veznjaku od kojeg se očekuje da gradi igru.

U određenim trenucima činilo se da Hajduk igra s petoricom u obrani, Melnjak bi otišao na trećeg stopera, a Dajaku bi se vratio na beka. U veznoj liniji se dosta „plivalo“, kod gola nitko nije izašao jedan na jedan na Baturinu. Ne može se ni ušetati u gol, treba pucati i s 20-25 metara. Čujem da se traži još jedno krilo. Čini mi se da se dovode igrači bez svrhe, kažu da su besplatni, ali nikako nisu besplatni, oni su itekako plaćeni. Hajduku trebaju igrači koji će dati moć u igri, stvoriti šanse.

image
Duje Klarić/Cropix

Odjidja-Ofoe i Moufi su ušli u drugom poluvremenu, ne možemo puno suditi jer nisu puno igrali. Nismo puno vidjeli od Dajakua, imao je jednu priliku, nije pogodio... Čini mi se da Hajduk još nije formirao ni momčad ni igru. Igrača ima dosta, došli su stranci koji će se nametnuti, bit će šušur u svlačionici. Treba napraviti igru. Trener treba pripremiti i sebe i momčad, čini se da psihološki nisu stabilni, pa se tako Sahiti baca u Livakovića, a Leko dobije crveni karton.

Hajduk fali i dalmatinski dišpet, puno je stranaca. Žao mi je, prvenstvo počinje, a problema je puno. Najbitniji je početak, jer ako dobiješ prvih pet-šest kola, onda dobiješ zamah. Iz ovog poraza treba nešto izvući kako bi se pobijedilo u petak i krenulo prema dobro poznatom cilju – tituli prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:41