StoryEditorOCM
Hajdukjadranski derbi

Gost komentator: ‘Bijeli su bili moćni, osjeća se nešto pozitivno u zraku‘

31. srpnja 2023. - 09:44

Velika, zaslužena pobjeda Hajduka, koji je dominirao cijelu utakmicu. „Bijeli“ su bili moćni, strpljivi, Rijeka je na početku pogodila stativu nakon što se lopta odbila od Šarlije, a nakon toga su ozbiljnije zaprijetili tek u 77. minuti. Osjeća se nešto pozitivno u zraku, Hajduk bi prije ovakve utakmice često odigrao bez golova, ili bi čak iz kontre primio gol i izgubio - prokomentirao je Tomislav Erceg pobjedu Hajduka protiv Rijeke na Poljudu.

Nije bilo lako igrati protiv bunkera gostiju, Sergej Jakirović se branio s petoricom. No, u drugom dijelu prvog poluvremena „bijeli“ su počeli stvarati prilike i zasluženo zabili u drugom dijelu. Šteta što nije pao još koji gol, ovako su svi na punim tribinama morali drhtati do kraja, jer nitko ne može biti 90 minuta na protivničkoj polovici.

image

Tomislav Erceg je u društvu Igora Tudora i Zlatka Vujevića gledao Jadranski derbi

Tom Dubravec/Cropix

Kod Hajduka, naravno, ima još prostora za napredak, fali okomitosti po bokovima. Vidi se da su Odjidja-Ofoe i Moufi pravi igrači, s vremenom bi se trebali dizati s minutažom, da budu spremni odigrati što više minuta. Pukštasa je nagradilo, nagradi ga jer je pošten, daje sve od sebe i kad ga ide i kad ga ne ide. Drugu utakmicu zaredom je donio pobjedu, i to u derbijima.

Ne treba se zanositi, nego ići utakmicu po utakmicu. Mislim da nitko ne zna kojeg bi protivnika bilo bolje dobiti u Europi, PAOK ili Beitar Jeruzalem. Sada za Hajduk slijedi pauza, jer je utakmica s Osijekom odgođena. Imaju vremena za nastaviti raditi i spremiti se za sljedeće izazove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 22:45