StoryEditorOCM
Domaći nogometbitka za naslov

Za Marka Pjacu nema dileme: ‘Hoću li protiv Dinama imati milosti?‘

Piše Sport SD
23. travnja 2024. - 10:38

Marko Pjaca u Rijeci proživljava novu nogometnu mladost, klub s Rujevice vodeća je momčad HNL-a. Slijede dva okršaja protiv bivših Pjacinih klubova, Lokomotive u Kranjčevićevoj i Dinama na Rujevici. Za HRT Radio Rijeku Pjaca je najavio ove oglede.

- Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu. Hoću li protiv Dinama imati milosti? U nogometu nema toga. Ja igram za Rijeku, radiš za sebe i svoju momčad. Malo smo slabije ušli u zadnje dvije utakmice, ali mislim da to nije do toga što je Dinamo igrao prije. Koncentriramo se stvarno na sebe, još ne osjećamo neki pritisak, a osim toga, znamo da je na kraju krajeva sve u našim rukama, tako da ćemo mi igrati dobre utakmice i ako ćemo igrati kao što smo igrali do sada, onda ne bi trebalo biti apsolutno nikakvih problema. Tako da ja mislim da nije do nekakvog pritiska zato što je Dinamo igrao prije nas - izjavio je Pjaca.

image


 

Damir Krajač/Cropix

Profesionalnu karijeru Pjaca je počeo u Lokomotivi gdje je igrao od 2012. do 2014. godine, a potom je do 2016. nosio dres Dinama. Te godine napravio je transfer u Juventus, tada najbolju talijansku momčad, ali se u ni jednom trenutku nije na pravi način snašao u klubu iz Torina. Između ostaloga, razlog su bile i brojne te učestale ozljede.

 

Juventus ga je godinama slao na brojne posudbe pa je tako prije Rijeke Pjaca redom igrao za Schalke, Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino i Empoli. U rujnu prošle godine potpisao je trogodišnji ugovor s Rijekom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:41