StoryEditorOCM
Domaći nogomettu su moji...

Ovim potezom na Papuku Filip Uremović otkrio tko je: ‘Nadamo se da stiže u Hajduk, pokazat će ljudsku veličinu‘

Piše D. KA.
29. kolovoza 2023. - 16:40

Hajdučki puk čeka službenu objavu da je Filip Uremović novo pojačanje Hajduka. Prošao je do sada Cibaliju, Dinamo, Olimpiju, Kazan, Sheffield i Herthu, a nova stanica u zanimljivoj karijeri bi mu trebao biti klub s Poljuda.

Ali, sve je počelo nadomak njegove rodne Požege, u Papuku iz Velike, svojevremeno Kamen Ingradu.

- Ako potpiše za Hajduk, a ja se nadam da hoće, pokazat će kakav je i igrač i čovjek – priča nam tajnik te bivši igrač i trener Papuka Valentin Raguž.

- U kojem god klubu je Filip igrao bio je kapetan momčadi, mislim da to dovoljno govori o njegovom karakteru. Za njega imam samo riječi hvale. Svojim trudom i radom je došao do svega što ima, uz sve pehove i ozljede koje su ga pratile.

Nije Filip zaboravio svoje skromne početke, kad god uhvati slobodnog vremena posjeti rodnu Požegu i Papuk, klub u kojem je napravio prve nogometne korake.

- Što god smo ga pitali, uvijek bi nam pomogao. A puno puta ga ni ne trebamo pitati. Uvijek se rado odazove, kupi opremu, donira za djecu. Često dolazi posjetiti treninge i djecu, dodijeliti medalje u našim lokalnim turnirima, slikavati se. Puno nam to znači kada je riječ o hrvatskom reprezentativcu.

U ožujku se Papuk na društvenim mrežama pohvalio da im je Filip donirao dresove za seniorsku momčad, ta objava je i inspirirala ovaj razgovor, ali Raguž nam kaže kako je to samo jedan mali dio onoga što Filip radi za svoj prvi klub.

- Tada su nam trebali nekakvi dresovi, on se vrlo rado odazvao. Nedugo prije toga smo ga zamolili i za lopte, pa nam je kupio i tridesetak lopti, i za seniore i za mlađe kategorije. Stvarno je dobar dečko, čast mi je što ga poznajem i što sam imao i priliku igrati s njim.

Iako nije uspio prisustvovati zadnjem turniru zbog obveza s klubom, u Požeškoj kotlini se nadaju Filipovom potpisu sa splitskim klubom kako bi mogao što češće navratiti do rodnog kraja.

- Bio je zauzet s Herthom, ali sada ako se potpis s Hajdukom realizira bit će nam bliže. Ako potpiše naravno da ćemo ga zvati da nas posjeti pa da mu i osobno čestitamo na transferu – zaključio je Raguž.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:40